09 december 2018

Läsksmaktest


Då jag bad om tips på vad ni ville läsa för inlägg fick jag tipset om att Per och jag kunde testa till exempel amerikanskt godis. Det här blev en lite annorlunda variant. Vi bestämde oss för att smaka på läsk! Vi köper alltid spännande läsk vi hittar och inte sett förut, så det kändes som det passade perfekt att göra ett inlägg om några såna!

Fanta Peach
Storlek: 355 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: USA
Poäng av oss: 3/5

Per: Äkta persikosmak, konstigt nog. Knappast amerikansk, de brukar vara väldigt konstgjorda till smaken. Lite för sötsliskig för att fungera som törstsläckare.
Poäng: 3/5

Sandra: Den doftar persika, och färgen är superorange. Först fick jag ingen tydlig persikosmak alls och vet inte om jag skulle ha kunnat gissa vad det skulle vara för smak, men efter några klunkar tyckte jag smakade persika väldigt tydligt.
Poäng: 3/5


Fanta Pineapple
Storlek: 355 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: USA
Poäng av oss: 4/5

Per: Amerikansk Fanta fortsätter förundra. Den här är också söt och smakar hyfsat äkta ananas, lite...bitsk, i brist på bättre ord. Mindre sötsliskig, mer poäng.
Poäng: 4/5

Sandra: Den här doftar ananas och har en väldigt tydlig ananassmak som jag tyckte var ganska äkta. Den hade en väldigt kraftig gul färg. Den var ganska söt, men inte lika söt som den med persika.
Poäng: 4/5


Fanta Fruit Punch
Storlek: 335 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: USA
Poäng av oss: 5/5

Per: Fruktigt är gott! Mina favoritfanta top 3 är Fanta shokata/fläder, exotic och nu fruit punch. Vattenmelonsmak utan att vara för mycket, som det ibland kan bli. Testvinnare?
Poäng: 5/5

Sandra: Den både doftar och smakar vattenmelon och jordgubb, eller sådär som godis med dom smakerna smakar. Gott! Den kunde lätt vara för söt, men jag tycker inte att den här är för söt. Den är rödrosa till färgen, men konstigt nog inte sådär supergrann färg som amerikanska läskar ofta har. Mer som Muminläsken, men kanske till och med lite blekare. Min nya favoritfanta!
Poäng: 5/5

Coca-Cola Cherry
Storlek: 335 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: USA
Poäng av oss: 4/5

Per: Efter en halv klunk undrade jag vad skillnaden mellan denna och Dr Pepper är. Kort Googlande gav mig tillräckligt med inför om historien bakom för att skriva en avhandling i ämnet (t.ex. i Kanada gör Dr Pepper av Pepsico, i Europa av Coca-Cola). Själva drycken i sig är god. Kunde knappt känna skillnaden på den här och Dr Pepper.
Poäng: 4/5

Sandra: Jag är alltid väldigt skeptisk till läsksorter i stil med Dr Pepper, för det är en läsk som är så söt och sliskig så mina tänder börjar ila massor. Den doftade lite som Dr Pepper, men jag tyckte inte den smakade lika. Den här smakade Coca-Cola men med lite samma körsbärssmak som Dr Pepper, MEN inte lika supersöt. Den var god och jag blev positivt överraskad!
Poäng: 4/5

Sprite Zero Lemon Lime & Cucumber
Storlek: 330 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: Storbritannien
Poäng av oss: 5/5

Per: Oj! Smakar verkligen gurka! Med en frisk fläkt av citrus. Skulle säkert massa bra som blandvatten till Englands nationallikör Pimm's. Bör testas.
Poäng: 5/5

Sandra: Första gången jag hörde om gurkläsk var jag lite skeptisk, men sen smakade vi på en på flyget hem från England en gång, och det var gott! Den här är inget undantag. Så himla fräsch och frisk smak. Börjar med citrus, och går sen över till en väldigt äkta gurksmak. Det låter konstigt, men är sjukt gott! Jag gillar nästan den här mer än vanlig Sprite, faktiskt.
Poäng: 5/5

A&W Root Beer
Storlek: 355 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: USA
Poäng av oss: 3/5

Per: Har druckit root beer tidigare och tyckte den sorten smakade som en studsboll luktar, lite gummiaktigt. Den här smakade lite mer vanilj och mindre gummi. En helt godkänd förbättring. Minnena av studsbollssmak försvinner mer och mer för varje klunk. En svag fyra åt denna.
Poäng: 4/5

Sandra: Den har en väldigt speciell doft som påminner mig om något, men jag är osäker på vad. Kanske något tuggummi? Den smakar också väldigt lika som den doftar, lite vanilj-körsbär-cream soda nästan. Vanilj är ändå den tydligaste smaken. Jag tyckte inte den var helt förfärlig, men absolut inte supergott. Jag vill inte ha mycket åt gången av den i och med att jag har svårt för många vaniljdofter och -smaker. Den här blev rätt snabbt lite för mycket.
Poäng: 2/5

Old Jamaica Ginger Beer Regular
Storlek: 330 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: Storbritannien
Poäng av oss: 2,5/5

Per: Yikes! Ginger beer! Min ärkefiende. Tog mig några gångers försök med ginger beer på brittisk pub innan jag kom ihåg att det ju inte alls är gott. För stark ingefärasmak. Efter en klunk till så är den inte lika illa. Munnen är väl bedövad. Inte kanske så illa, men jag föredrar ginger ale.
Poäng: 2/5

Sandra: Jag var lite rädd för den här eftersom jag hört Per prata så illa om ginger beer under så många år. Den doftar äkta, men väldigt starkt, ingefära, och smakar väldigt starkt ingefära. Den är otroligt starkt i munnen efteråt, precis som om man äter nåt med ingefära. Första smaken var lite citrusaktig innan eftersmaken kom. Jag tyckte ändå den var helt ok, jag hade förväntat mig värre efter allt jag hört. Däremot skulle jag inte vilja ha en hel burk.
Poäng: 3/5

BOS Ice Rooibos Peach
Storlek: 250 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: Tyskland
Poäng av oss: 4/5

Per: Iste slår aldrig fel! Den här är lite svag i smaken, men kanske jag är för van med lite väl konstgjorda sorter. Vill sätta mig på en solig, varm strand och njuta. Mmm, sommar.
Poäng: 4/5

Sandra: Den här doftar väldigt typiskt iste, och smakar ganska typiskt persikoiste. Den har kanske en lite tydligare tesmak än många andra, och är inte lika söt. Det finns absolut godare sorter, men det är absolut inget fel på den! Jag gillar iste, och den här tyckte jag om!
Poäng: 4/5

NOCCO Rudolph's Apple
Storlek: 330 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: Nederländerna
Poäng av oss: 3/5

Per: NOCCO och liknande drycker brukar lämna en underlig eftersmak eller till och med någon hinna i min mun. Juläppelsmaken kan vara jättesött. Här har dom lyckats hålla eftersmaken till ett minimum. Smaken liknar alkoholfri äppelcider. Eftersmaken högg i en stund senare. Not nice. Svag trea.
Poäng: 3/5

Sandra: Jag ogillar BCAA-smaken, och det betyder att jag inte riktigt gillar någon av de dryckerna. Hatar den där konstiga, pulvriga eftersmaken precis varenda en av dom har, och det lägger sig som en obehaglig hinna i munnen. Den här smakade äpple, lite som någon juläpple-läsk jag smakat förut, juligt i alla fall, men sen nästan genast tar BCAA-smaken över och det är det enda man känner. En mycket svag trea, bara för att den inte är helt vidrig.
Poäng: 3/5


Capri-Sun Orange & Peach
Storlek: 330 ml
Ursprungsland/Tillverkningsland: Tyskland
Poäng av oss: 4/5

Per: Ett wildcard för detta test. Smakar faktiskt som en blandning av apelsin och persika. Kunde kallas för en förädlad Trip. En svag fyra.
Poäng: 4/5

Sandra: Jag är ett stort fan av Capri-Sun! Den här är, precis som alla Capri-Sun, som en blandning mellan juice och saft. Den doftade och smakade apelsin och persika, en favoritblandning av smaker, inga konstigheter där. Den är väldigt söt, och det kändes som det blev som en hinna i munnen. Men den är ändå väldigt god!
Poäng: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar