Bournemouth Aviation Museum #1

Under helgen passade vi på att åka till Bournemouth Aviation Museum. Vi hörde om det första gången nu i somras under Air Festival, och har varit nyfikna på ställen sen dess. 

Först var vi in till stan och tittade efter skor, och sen hoppade vi på bussen som går ut till flygfältet. Vi reagerade också på hur grönt det ännu är inne i stan!

På museet kan man titta riktigt nära på och i en hel massa olika flygplan. Mest militärrelaterade plan, men de har också ett Boeing 737-plan och två helikoptrar.

Jag passade på att testa en flytväst. Insåg att det är lite knepigt att veta vilken sida som är bak och vilken som är fram på den, men det kanske inte spelar någon roll. 

Det här planet har hört till Palmair som hörde hemma på Bournemouth Airport, men som slutade flyga för bara några år sen. Åtminstone tillfälligt.


På andra sidan vägen ser man Bournemouth Airport!
Utrymmet där man ska sitta i de flesta plan de hade där är väldigt litet och trångt. Inget för någon med klaustrofobi. Som jag till exempel!

Bredvid fanns Adventure Wonderland, som jag tror är som ett litet nöjesfält för barn. Där verkade finns betydligt fler människor än på museet då vi kom dit. Men då vi gick därifrån var det redan en hel del mer folk som tittade på flygplanen.
De hade också byggt ihop ett litet torn där man kunde titta på flight radar, och höra vad de pratade på flygplatsen (troligen från deras torn). 
Då vi kom dit var det molnigt, sen blev det strålande sol, och sen blev det massor av mörka moln. Så det ser nästan ut som om alla foton inte är tagna samma dag!
Ett stort och några små plan såg vi lyfta medan vi var på museet. De hade byggt en liten "terrass" man kunde gå upp på för att se bättre över till flygplatsen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar