Guy Fawkes Night/Bonfire Night 2014 #1

Förra veckan var det Guy Fawkes Night/Bonfire Night, och precis som 2011 och 2013 åkte vi till Littledown Centre och firade. I år hölls evenemanget 8 november, och det var en kombination av Guy Fawkes Night och Remembrance Day (förra året var det Guy Fawkes Night och Halloween).

Första året vi var där fick vi sjukt kallt, och det lärde oss att klä på oss betydligt mer. I år packade jag på mig tjocka strumpbyxor, mjukisbyxor, strumpor, långärmad blus, huppari, vattentät jacka, mössa, sjal och vantar, fleecestrumpor och gummistövlar. Så mycket kläder att det nästan blev lite varmt. Men bara nästan! Det fanns flera andra där som troligen tyckte det var varmt ute, för det fanns folk i shorts och flipflops bland annat. Riktigt så varmt var det inte ute!

Det har regnat till och från en längre tid, och den här lördagen var inget undantag. Gummistövlar var verkligen ett bra val för de stora gräsmattorna var på flera ställen mer lera och vattenpölar än gräsmatta, och det blev bara värre hela tiden eftersom massor av människor gick av och ann. Det var många där som inte hade passande skodon för underlaget.

Som vanligt hade de tre fyrverkerishower. En 19.15, sen 20 och sista klockan 21. I år har de gjort reklam om att det skulle vara dom bästa i stans historia (eller något i den stilen), och en av de som var med och ordnade grejen i år hade tydligen flugits in från Dubai för det här. Och visst var det fina fyrverkerier, men jag vet inte om de var bättre än vanligt? Vi har sett över 10 shower ordnade av samma fyrverkerishowsföretag, och de har alla varit otroligt bra. Varken foton eller film kan riktigt berätta hur fina och stora de är.

Till första showen spelades Disney-musik! Det jobbigaste med alla tre shower var att det regnade ner aska i mängder över publiken... Efter första showen tog vi en runda för att titta på tivoliområdet. Jag tyckte det verkade finnas lite fler saker än tidigare år.

Harry såg lite konstig ut. ;)

Vi gick också en lite sväng till andra sidan av gräsplanen som var ganska fylld med folk under uppvisningarna. Så fort varje show var slut strömmade alla iväg för att göra andra saker på området. Blir alltid otroliga köer, och i år var det fler flaskhalsar än vanligt eftersom vissa delar var avskärmade för att det var så lerigt och blött.


Vi passade också på att tugga i oss lite mat medan vi väntade att andra fyrverkerishowen skulle börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar