9. Internet och TV

Den här guiden är skriven under 2011-2014 då jag själv bodde i England. Den har inte blivit uppdaterad sedan dess, och jag vet inte längre om allt som står här stämmer.

När det kommer till internet och TV kan du ibland knappt ha något val. Kolla med din landlord/landlady vilka du kan använda dig av! Om du har möjlighet att välja och vraka mellan alla så är det bara att kolla runt och se vem som erbjuder det bästa dealen enligt vad just du är ute efter. De har alla konstant specialerbjudanden, så det är bra att hålla ett öga på dem. De flesta brukar också erbjuda något lite extra då du väljer dem, som till exempel kuponger till någon specifik butik. Många brukar också erbjuda kuponger eller liknande om du får någon annan att välja dem efter att själv använder dem.

Några providers att kolla upp:

Kolla efter vad du får för dina pengar (till exempel vilka kanaler du får, och så vidare). Den infon brukar ofta finnas på deras hemsida. Det kan också vara värt att googla runt lite för att se om området du bor i har eller haft problem med sina internethastigheter.

Det är också värt att då och då kontakta din provider för att kolla om de har någon bättre/billigare deal för dig då du använt dig av dem ett tag (och de erbjudande du med stor sannolikhet fick då du skrev kontrakt med dem gått ut). De kommer förstås försöka pracka på dig en hel del andra saker du inte vill ha också, men de kan också utöver det ibland kunna erbjuda ett bättre pris på det du redan har. Alltid värt ett försök! Kom också ihåg att om du avbryter ditt kontrakt före en viss tid kommer det att kosta en del.


Vi hade Virgin i vår första lägenhet (5 månader ungefär), men eftersom det inte gick att använda sig av dem i den nya lägenheten bytte vi sen till Sky, som vi haft sen vi flyttade (februari 2012) tills vi lämnar England (november 2014). Vi gillade båda, och kan nog inte klaga på någondera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar