Bournemouth Oceanarium (The Bournemouth Aquarium) #2

Här kommer andra hälften av fotona från vårt besök till Oceanariumet. :) Första omgången hittar du här.


En gullig krokodil som de inte hade sist vi var dit.De stora sköldpaddorna hör till mina favoriter. Gillar den här gången. Känns så roligt att kunna gå under vattnet, och komma så nära allt som simmar där.
Den här killen gick runt och tecknade. :)
2 kommentarer:

 1. Hej! Denna frågan är helt off topic till ovanstående inlägg. Jag läste ett par av dina guider och att tänka på. Hur mycket kan man räkna med att behöva lägga ut för att få tag i en liten lägenhet? Jag trodde bara att det var en deposition samt första hyran i förskott men det är alltså fler avgifter man måste betala?

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det beror lite på hur du hyr. Om du hyr av en privatperson skulle jag gissa att det är bara en deposit du behöver betala. Men om du gör som vi gjort och hyr via en estate agent betalar du först en summa (en holding fee) för att de ska sluta visa bostaden åt någon annan. Den här summan får du inte tillbaka fast du senare kanske bestämmer dig för att du inte vill ha bostaden. Däremot tror jag att du kan få tillbaka de här pengarna om den som äger lägenheten säger att de inte vill hyra ut till dig av orsak eller annan. Efter det här kommer dina referenser och inkomster att kollas upp för att se om de "vågar" hyra ut till dig. Jag minns inte riktigt hur mycket holding feen är, och den varierar från estate agent till estate agent men jag läste någonstans att det är runt 2 veckors hyra. Jag skulle också minnas att det var över £100 för båda lägenheterna vi haft, så det borde vara runt 2 veckor hyra.

   De flesta kostnader varierar som sagt från estate agent till estate agent, men efter det här tar de flesta också betalt för att fixa ihop hyreskontraktet och för att göra en inventory av bostaden, för att göra credit checks, få referenser av din bank, arbetsgivare, osv, och kostnader för saker som att skicka brev och sånt. Exakt hur mycket kan jag tyvärr inte minnas, och det kan variera mycket mellan företagen, så det är bäst att fråga om de här kostnaderna! Vi är mitt i en flytt just nu, och en del av pappren men sådana uppgifter tror jag redan åkt iväg, och resten är lite kaos här just nu :)

   Sen kommer en deposit som är runt 1-1,5 månaders hyra.

   Jag TROR, men är inte helt 100% säker, att vi betalat närmare £2000 (deposit + estate agent fees) båda gångerna vi flyttat här, PLUS holding fee.

   Vissa ställen vill knappt alls hyra ut till någon som inte redan bott ett tag i England, och de vill oftast ha 6 månaders hyra i förväg. Så det är bäst att fråga dem om sådana saker också, för det finns flera som inte begär sådana summor i förväg!

   Då du väl flyttat in kommer det utöver de vanliga räkningar för vatten och allt det där också en council tax som beror på lägenheten och i vilken council du bor. Det borde gå att hitta mer info om det genom att googla council tax och din councils namn.

   Hoppas det här svarade på din fråga! Eller åtminstone gjorde det lite klarare. :)

   Radera