04 november 2014

London och England är INTE samma sak

Efter drygt tre år i England är det en sak (okay då, det finns många egentligen) som stör mig otroligt mycket då man pratar med vissa människor som inte bor här. Väldigt, väldigt många verkar tro att London och England är precis samma sak, och om man bor i England bor man självklart i huvudstaden. För var skulle man annars bo? Det kanske låter som en underlig sak att störa sig på, men jag antar att det där med att folk aldrig lär sig bidrar mycket till att jag stör mig så mycket på det. Har jag en gång redan förklarat för dig att det inte är London jag bor i, då vill jag också att du ska försöka komma ihåg det. Det spelar ingen roll om du inte kan komma ihåg vad stället jag bor på heter, men sluta fråga om London. Snälla?

Det är inte alls ovanligt att få frågan "Hur är det i London?" eller något i den stilen. Jag har verkligen ingen aning om hur det är i London. Jag är sällan dit, så jag kan tyvärr inte berätta för dig hur det står till där just nu. Om du inte vet var jag/vi bor, eller inte är riktigt säker, fråga då hellre hur det är i England. London är bara en av många, många, mååånga städer i England, och det är alltså på inget sätt det enda stället folk flyttar till då de flyttar hit. 

Jag förstår liksom inte varför så otroligt många ska ha så himla svårt då det kommer till det här, för jag skulle ju tro att de flesta i alla fall vet att London inte är ett land? Det här är dessutom något jag vet att flera som flyttat hit stör sig på och är med om, oberoende av varifrån de kommer. Så samtidigt som det gör mig helt galen så måste jag ju säga att det är lite intressant.

Det här är ett sån där udda grej jag irriterar mig över, och därför är det ganska svårt att förklara hur eller varför jag känner som jag känner. Men tänk dig att alla frågar dig om hur det är i Helsingfors, det spelar ingen roll om du faktiskt bor i Helsingfors eller om du bor i Rovaniemi eller Geta eller Hangö eller var som helst i Finland. Skulle inte det börja störa dig också i längden? 

1 kommentar:

  1. Detdär hände mig också, och händer fortfarande! Nuförtiden frågar ju folk hur det var i London, men det är ändå så himla störande! Så jag håller med dig helt och hållet XD

    SvaraRadera