Min graduation

I fredags var det äntligen dags för min graduation! Och här kommer ett långt inlägg med mängder av bilder. Kände inte för att dela upp det i flera inlägg.

Efter att ha sovit riktigt dåligt och dessutom legat vaken antalet timmar var det dags att stiga upp vid halv 7 (gäsp!). Jag mådde sådär eftersom jag alltid blir så himla nervös inför sånt här. Jag lyckades ändå äta lite gurka och morot till frukost innan vi hoppade in i en taxi och åkte iväg till Bournemouth International Centre. De sa att vi skulle vara där två timmar innan ceremonin skulle börja, så klockan var lite före 8 då vi kom dit. Det var inte alls värst mycket folk där då ännu, de flesta verkade dyka upp typ en timme innan. Det var skönt att inte behöva trängas!

Det mesta vi behövde göra då vi kom dit var samlat i samma utrymme. Började med att hämta ut biljetterna, och sen hämtade jag gownen. De klädde dessutom den på en, hehe. Passade sen på att gå och få porträttfotot taget eftersom det inte var någon kö dit alls just då (betydligt längre kö senare!). Det tog inte alls länge. Sen gick vi tillbaka till där man kom in för att hämta en grej från deras "souvenir stall". Då allt det där var fixat hade vi bara varit där i kanske 30 minuter och klockan var inte ens halv 9 ännu. Alltså 1,5 timmar till ceremonin! Förstår att de ville att vi skulle vara där i tid, för det blev en hel del mer köer överallt senare då de flesta faktiskt bestämde sig för att dyka upp. Men för oss som var där 2-3 timmar innan blev det lite lång tid, för då vi dök upp var det ingen kö någonstans alls och det tog väldigt kort tid att fixa allt.

Vi passade på att knäppa några bilder medan vi väntade. Jag hade slutat vara nervös ungefär samtidigt som vi kom fram (så jag blev hungrig), och alla de jag hade att göra med då jag hämtade och fixade saker var superduktiga på att lugna ens nerver. Tummen upp för det! Och de var alla väldigt glada och trevliga. Gillade fotografen som tog mitt foto också, supertrevlig! Han undrade om jag var nervös, och då jag sa att jag nog var det svarade han "Don't be. The only thing you need to do is walk!" vilket ju var helt sant.

Man skulle kanske inte tro det, men gownen är galet varm! Jag hade nog hört att dom var det (tanken ursprungligen är bland annat just att de ska hålla en varm), men tänkte att det nog skulle bli så farligt eftersom det är så svalt annars den här årstiden och jag dessutom hade klänning. Och så är de ju så luftiga och öppna. Det var fel tänkt av mig. De är SJUKLIGT varma. Man svettas i dem, trots att man inte trängs med massor av folk. Man borde ha en sådan att vira in sig i då man fryser, skulle troligen vara mer effektivt än en filt!

Mitt hår hölls snyggt hela morgonen! Det har nog aldrig hänt förut. Jag brukar få gigantiska knutar på typ två minuter annars.

Jag har för mig att färgerna på "huvan" har att göra med vilket universitet man gått, och vilken nivås utbildning.

Vi gick sen och satte oss en stund. De hade redan sagt att gästerna fick börja gå in och jag började bli nervös igen. Då de en stund senare sa att vi studerande också fick börja gå in sa jag hej då åt Per och traskade neråt tillbaka.

Utsikt från byggnaden vi var i. :)

Jag stannade en bra stund och pratade med några från min klass innan jag gick in. Där vi skulle sitta var indelat i fyra blocks. Så alla stolar nere på golvet var för oss! Plus några ännu till vänster som man inte ser här. Eftersom det var avslutning för hela Media School var vi ganska många. Dessutom vara alla de som doktorerade eller hade gjort en master också med. Totalt blev runt 900 färdiga från The Media School (närmare 6000 från hela universitetet, och det var folk från över 100 olika länder), och drygt 600 av dom deltog i ceremonin. 

Fanns ett band som spelade innan det började, och under delar av ceremonin.


Scenen vi skulle gå över.Vi satt i block 3.

En liten del av publiken. Jag vet inte hur många som ryms i den där salen (det är här vi varit på alla konserter och liknande i stan), men eftersom vi var över 600 bara nere på golvet skulle jag tro att det är en hel del! Vi var alla garanterade två gästbiljetter dessutom, och hade möjlighet att få flera. Salen var ändå inte riktigt helt fullsatt.


Det började med att alla de på scenen tågade in, och så pratades det lite. Det var ingen hedersdoktor som skulle få något som under de flesta andra av veckans graduations, så det tog kanske bara 15 minuter innan det var dags att få pappren!


Efter typ 45 minuter var det vår tur att gå och ställa oss i kö för att gå upp på scenen. Medan vi väntade kom en person och rättade till vår mortarboard och gown och önskade oss lycka till. Och jepp, det där är jag som har händerna för ansiktet (föste undan håret), precis då vi gått från våra platser. 

Lite smånervös.

Väntar på att The Media School's Dean, Stephen Jukes, skulle säga mitt namn så att jag skulle få gå över scenen. Av någon anledning hade jag slutat vara nervös här, och trots att jag har otrolig scenskräck och det satt mängder av människor i publiken så kände jag inte av något sånt alls. Var totalt omedveten om människohavet då jag gick över scenen. Men det är ändå lite som i en dimma, och jag minns det inte helt. Och det var över så snabbt! Då det väl var över tänkte jag att det skulle varit roligt att ha fått vara på scenen lite längre. Udda tanke att komma från mitt huvud!

Personerna i svart nedanför scenen där tecknar allt som sägs.

Mitt på scenen ska man stanna till för att buga eller niga för att visa respekt för sitt universitet...

...sen ska man skaka hand med Vice-Chancellorn...

...gå av scenen...

...och ta emot sina papper och gå tillbaka och sätta sig.

Efter att alla fått sina papper delades det ut lite awards, och sen höll Vice-Cahncellorn ett tal och vi fick se en video där lärare från The Media School önskade oss lycka till och lite sånt. Sen var det dags för nationalsången och så tågade de på scenen ut igen.

En av min klasskamrater dog i våras. :( Efter att alla från min kurs gått över scenen kom hennes föräldrarna och tog emot hennes papper. Alla i hela salen stod upp och applåderade. Väldigt fint ögonblick, och usch så himla sorgligt också, och många tårar fälldes runt om i salen. :( 

Om någon vill titta på hela ceremonin finns den här nedanför (den sändes live online). Det mest intressanta är nog det innan och efter det att alla ska gå över scenen. Min utbildning får sina papper från ungefär 52:54, eller klicka här för att komma till just det stället i videon. :) Jag dyker upp efter 54:40.


Efter själva ceremonin gick vi vidare till en annan sal i byggnaden (som är gigantisk). Vi passade på att gå ut en sväng för att få lite frisk luft och knäppa några bilder. Jättesnyggt med en blå roskis bredvid mig också, hehe. ;) Men det var inte det lättaste att hitta ett ställe som inte var fyllt med folk, och där utsikten var fin. Det blåste dessutom rejält så jag fick hålla i hatten för att den inte skulle blåsa bort.


Sådär i efterhand kan jag nog säga att jag gjorde rätt val med klänningen! Såg hur bra ut som helst, den var mjuk och bekväm och satt superfint!


Efter det trängde vi oss in i festsalen. Jättefin sal, men det var smockat med folk.


Bandet som spelade där. :) 

Vi gick ett varv runt salen, drack en alkoholfri drink och mumsade lite kanapéer innan jag gick för att lämna tillbaka min gown. Jag utbytte också några ord med en föreläsare, och sen åkte Per och jag hem. Jag hade hiskelig huvudvärk och vi var båda hungriga. Vi passade på att äta lunch på vår lokala pub. Nog skulle det ju ha varit trevligt att stanna längre på festen efteråt, men jag mådde inget vidare och det var så smockat med folk att man knappt kunde röra sig! Jag bestämde mig också för att inte gå på Graduation Ball som hölls på fredagkväll och var för alla som graduateat under veckan. Det var dyrt, och kände verkligen inte för att gå. 

Hem från min graduation hade vi en hel del saker. Det såg ut som om vi hade varit och storhandlat då vi kom hem med massor av påsar. Jag köpte bland annat en graduation-huppari med namnen på alla som graduateade från The Media School.


Hade också med oss programbladet vi fick. Och en dagstidning med alla namn och lite foton i. Och en påse fylld med saker vi inte orkade bära på annars, som min mortarboard och vattenflaskor och sånt (fick en påse att förvara allt möjligt i av de som hyrde ut gownsen).

Och såklart också alla papper jag fick under ceremonin. Bland annat de här två. :)

Så nu har jag på riktigt en Bachelor of Arts i Multimedia Journalism! Känns sjukt bra, och jag är otroligt stolt över mig själv. Min graduation var en himla bra dag dessutom! 

7 kommentarer:

 1. Yeheey, grattis igen! Och shit vad mycket folk! Jag som tyckte studentdimissionen var långdragen skulle nog dött av uttråknining under denna, haha. Enda roliga är ju när man själv alternativt någon man känner ska få sina papper :p
  Din klänning ser verkligen skitsnygg ut (av det man ser), har du någon bild där du har den på men utan gownen? :) (eller du kanske har postat det redan och jag har missat det? :P)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt inte sååå farligt utdraget. Hela ceremonin var just under två timmar. Som tur var var det väääldigt få tal (och dom var korta!), och inga extragrejer (som typ sång och sånt) alls. Det var tur! Skulle nog inte överlevt det om dom skulle dragit ut på tiden med massa extra grejer. ;) Vi har också fått en survey skickad till oss efteråt, så man får tydligen varje år berätta vad man tycker om det hela. Antar att det hela har kortats av under åren! ;D

   Radera
 2. nvm, kom på att jag redan sett inlägget där du visar den efter att du köpte den, haha :D

  SvaraRadera
 3. Såå kul att få se alla bilder :D:D Och dessutom slaktade de ju inte ditt efternamn helt när de läste upp det, haha! Hade varit kul att kunna komma dit egentligen och fira lite men nåja :) GRATTIS igen oberoende! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack!! :D Roligt att bilderna uppskattas! ^^ Mitt efternamn har som tur aldrig varit ett problem för britterna. ^^ Till skillnad från Pers. ;)

   Radera
 4. WOW Superdupermegagrattis! Vi måste fira dej när du kommer hem till ön!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack! :D Jo, det borde vi. :D Ska försöka hinna träffa Gia också, så vi sku kanske kunna försöka hinna ses alla tre? :)

   Radera