25 september 2014

Tips på blogginlägg och varifrån du kan få blogginspiration

De flesta som bloggar känner nog iden den där känslan då man så gärna vill blogga, men man har absolut inga idéer och det gör att man blir så himla frustrerad. Idag tänkte jag dela med mig av hur jag får inspiration till blogginlägg då det känns som om jag har noll idéer, plus lite idéer på inlägg man kan variera i all oändlighet. 
  1. Pinterest - Kolla igenom en bunt med bilder/kategorier på Pinterest och låt dig inspireras av det! 
  2. Populära inlägg på Bloglovin' - Det här är ett av mina absoluta favoritställen att hitta inspiration på. Man kan kolla upp populära inlägg både inom olika kategorier och i olika länder. Det här är dessutom ett bra ställe att hitta nya, intressanta bloggar att läsa.
  3. Gå ut och fota - Gillar du att fota? Ta en promenad med kameran och knäpp lite bilder.
  4. Ett foto i timmen - Gör ett inlägg med ett foto i timmen för att visa hur din dag sett ut.
  5. Listor - Skriv en lista an något slag. Till exempel med dina favoritböcker, filmer du vill se, favoritsaker med den här årstiden... 
  6. Berätta om något du gjort - Har du nyligen varit på något evenemang, en resa, sightseeing, en day out, eller något annat roligt? Skriv om det och dela med dig av foton. Om du inte gjort något sånt, varför inte planera en rolig dag, till exempel en utflykt till någon lokal sevärdhet, och åk iväg? Du får en trevlig dag, OCH något att blogga om!
  7. Påbörja en bloggserie - Det ger dig något att skriva om och ett återkommande element på bloggen. Serier jag har är Favourites, Empties, TV-serier och fem bra saker med veckan. Kika på dem och serier andra bloggare har och inspireras!
  8. Recensioner - Varför inte berätta om en bok, serie eller film du nyligen läst/sett? Varför gillade/ogillade du den, och är den värd att läsa/se?
  9. Önskelistor - Berätta om vad du önskar dig just nu. Kläder, skönhetsprodukter, spel, eller vad som helst.
  10. Brainstorming - Skriv ner idéer du har, saker du vill skriva om och vilken typs inlägg du gärna skulle skriva. Se vad du kan göra av det, och hur du kan utveckla de idéerna. Spara listan och plocka fram den då du behöver idéer!
Om inget funkar och du fortfarande känner dig oinspirerad och inte kan komma på några idéer, varför inte ta en liten bloggpaus? Idéer har en tendens att komma då man slutar anstränga sig för att komma på något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar