11 september 2014

Hur jag bloggar

Av någon anledning gillar jag att läsa inlägg om folks bloggvanor, och tänkte därför ta och dela med mig av mina. Jag har på sista tiden börjat blogga betydligt mer "organiserat" och har nuförtiden lite mer planering involverat i processen.

Jag har ett häfte där jag skriver ner vilka inlägg som ska dyka upp när (det kommer att bytas ut mot en kalender från och med 2015, och den kalendern plockade jag med mig för bara drygt £1 förra veckan i G&T), och i det häftet skriver jag också ner idéer och andra planer och anteckningar som rör bloggen. Tyvärr är det lite rörigt i det där häftet, och det känns som om jag behöver organisera det lite bättre, och skaffa ett nytt häfte, till nästa år.

Jag har också en to do-lista för varje vecka. På den finns det allt jag behöver göra varje dag, också sånt som inte rör bloggen, och saker som rör matbloggen. Jag använder en del tid på att försöka komma på saker att blogga om, och förstås också att läsa andras bloggar.

Jag skriver de flesta inläggen någon dag i förväg och tidsinställer det. Det här gäller inte alla inlägg, men om det är något jag kan skriva i förväg brukar jag göra det, för det betyder att jag inte behöver känna mig stressad att skriva det samma dag det ska publiceras. 

På Google Drive har jag en lista över alla skönhetsprodukter jag har i användning, datumet jag började använda det, hur mycket det kostade och varifrån jag köpte det, produkter som tagit slut, produkter jag inte ännu börjat använda och såklart också en lista på produkter jag vill testa i framtiden. Det gör det lättare att hålla koll på sånt då jag bloggar om produkter.

Fotar gör jag med en Canon 450d, och då och då med en Canon IXUS 80 IS (som är fin och rosa, men som nog borde bytas ut mot något nyare så småningom). 

För att inte röra ihop vanligt surfande med bloggandet så har bloggen en helt egen användare i Chrome. Det är ganska skönt, för det betyder att jag automatiskt är inloggad på Blogger och bloggens mail då jag klickar in mig till den användaren. Jag försöker också göra mindre bloggrelaterat under helgerna, eller i alla fall mindre skrivande. Däremot planerar jag gärna grejer under helgerna (typ blogglayouts och sånt roligt som kan ta en del tid) och gör något roligt som jag sen skriver om på bloggen (så indirekt bloggarbete ;)).

Hur bloggar du? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar