Ställen att äta på i Bournemouth

Idag tänkte jag tipsa om ställen att äta på i Bournemouth. Det finns hur många restauranger och ställen att äta som helst, men jag tänkte ta och tipsa om några av mina favoriter som jag tycker är värda ett besök ifall man är i stan.

Harry Ramsden's Bournemouth (Undercliffe Drive, East Beach, BH1 2EZ)
Harry Ramsden's fish and chips är min favorit då det kommer till den rätten. Det är inte väldigt dyrt, och utsikten från restaurangen är väldigt fin eftersom de är på stranden. De erbjuder också annat än fisk, ifall du inte är så förtjust i det. De har också en takeaway-restaurang om du hellre vill äta till exempel på stranden. Just den här restaurangen påstår sig dessutom vara världens största fish and chips-restaurang! Trots det kan du ändå förvänta dig att få köa lite och sen vänta ett tag på din mat under dagar då det är större tillställningar i stan, som till exempel under Air Festival.

Bellaggio Pizzeria (297-299 Wimborne Road, BH9 2AA)
Det här är en italiensk restaurang som öppnade 2013 (tror jag), och de är så poppis att de redan hunnit ta över lokalen bredvid så att de kunnat göra sina utrymmen större. Den här restaurangen är oftast fullsatt, så det är bäst att boka bord ifall du vill äta där. Vi har alltid valt takeaway, och vi har aldrig blivit besvikna på deras mat. Deras mat är ganska billig, och portionerna stora. Deras stenugnsbakade pizzor är dessutom väldigt goda! Om du har vägarna förbi Winton är det här ett väldigt bra ställe att äta på, eller om du vill äta en bit utanför centrum.

Sainsbury's Café Castlepoint (Castlepoint, Castle Lane West, BH8 9UW)
Det här är ett av de lite mindre fina ställena, men är perfekt om man är vid Castlepoint och inte vill ha McDonalds eller Nando's. Det är ett väldigt billigt café med riktigt god mat. Jag gillar speciellt deras ugnsbakade potatis med tuna mayo. Perfekt ställe om du behöver en paus i shoppandet, och de erbjuder både mat och fika. 

La Piccola Italia (23 Holdenhurst Road, BH8 8EH)
Den här italienska restaurangen hittade vi under vårt första år här, och det blev genast vårt favoritställe. Deras mat är otroooooooligt god, pizzorna fantastiska, och deras priser är bra. Deras luncherbjudanden är dessutom VÄLDIGT bra. Under tiden vi bott här har de erbjudit trerätters lunch för under £10 (en rätt för under £6). Skulle jag bara få tipsa om ett ställe, så skulle det vara det här!

Café European (10 Exeter Road, West Cliff, BH2 5AN)
Det här är utan tvekan vårt favoritcafé, och det är perfekt för en lite lättare lunch, eller om man känner sig lite småhungrig och vill ha något lite att tugga på. Det är inte väldigt dyrt, och det är väldigt gott! Våra favoriter är sandwiches, toasties, baguettes och paninis.

Giggi Gelateria (10 Burlington Arcade, BH1 2HZ)
Italiensk glass, what's not to love? Det här stället har utsetts till ett av de tio bästa glasställena i England, och är det bästa i South West. Supergod italiensk glass till ett inte allt för högt pris. Om du är sugen på glass är det här stället värt ett besök, för det är nog den godaste glass jag har ätit.

Wetherspoon (The Parkstone and Heatherlands, 433-457 Wimborne Road, BH9 2AN // The Christopher Creeke, 2 Holdenhurst Road, BH8 8AD // The Moon in the Square, 4-8 Exeter Road, BH2 5AQ)
Vill man ha billig men helt bra mat utan att behöva vänta väldigt länge, då är en Wetherspoon pub ett bra och säkert val. Det här är inte ett tips specifik för Bournemouth eftersom de finns i hela landet, men jag passade ändå på att skriva in adressen till tre av de som finns i Bournemouth. Deras English Breakfast är riktigt god, och ett bra val ifall man vill smaka på den rätten för första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar