26 juni 2019

Kreta 2019: tisdag 18 juni (dag 15) + onsdag 19 juni

Det kändes lite trögt att stiga upp vid 7 då vi hade fått sova till 9 de flesta andra dagar under våra två veckor där. Lite över 7 var vi nere vid frukosten. Där var det väldigt lugnt eftersom den öppnar vid 7, och de flesta sover längre. Det var bara en handfull par som hade hittat dit den tiden. Då vi hade ätit klart började det sakta dyka upp fler och fler.

Efter frukosten gick vi tillbaka till rummet och packade ner de absolut sista grejerna, gjorde oss i ordning, och gick sedan för att checka ut. Vi hade betalt allt som behövde betalas redan kvällen innan (room service och sånt), så vi behövde bara lämna tillbaka våra dörrkort.

Per körde fram bilen, och portieren kom med våra väskor och hjälpte till att packa in allt i bilen. Vi sprang in en sista gång för att säga hej då till de som var i receptionen, och så åkte vi iväg till flygplatsen. 


Per släppte av mig och alla våra väskor, och körde sedan bilen till uthyrningsstället som låg kanske en halv kilometer från flygplatsen. Vi skulle egentligen föra den dit, och de skulle sen skjutsa oss den sista biten, men våra väskor tog upp hela baksätet så vi kände att det var lättare såhär. 

Vi lastade alla väskor på en vagn och jag tog med mig allt och gick in och väntade på att Per skulle komma tillbaka. Sen lämnade vi av våra väskor, och behövde inte ens köa speciellt länge eftersom vi redan hade checkat in. Pers vägde drygt 22 och min pendlade mellan 22,9 och 23,1. Iik! Dom fick väga 23 kg var. Så vi var båda preciiiiis under gränsen. Puh! Hur vi lyckats samla på oss så mycket mer fattar jag inte, bådas väskor vägde strax under 20 på vägen dit, och också fast det blev en del shopping använde vi också upp en del grejer vi hade med oss.

Vi fick våra boardingkort utprintade då vi lämnade av vårt bagage, och kom väldigt snabbt igenom säkerhetskontrollen då det inte var någon kö. Alltså en 1000 gånger bättre upplevelse än sist vi skulle hem från Kreta! Vi hade dessutom mycket mer tid på flygplatsen då vi hade tagit egen bil istället för någon av Tuis bussar.

Typ genast vi var igenom säkerhetskontrollen fick vi syn på hyllan med Korres-produkter, och då vi insåg hur billiga dom var där bara måste vi köpa en del del! Där fanns dessutom min favoritansiktstvål som är mer eller mindre omöjlig att få tag på här mer eftersom den ska sluta göras. LYCKA! Vad vi köpte kommer jag visa i ett annat inlägg.


Planet kom iväg i tid, och starten gick väldigt smidigt. Jag lyssnade på musik hela flygresan, och halvsov och sov större delen av resan. Per tittade på IT-crowd.



Typ en timme in i resan serverades lunchen. Vi hade båda valt kyckling och någon form av risotto som innehöll ost, eller något i den stilen. Jag är inte helt säker. Det ser inte väldigt gott ut, men jag tyckte det var SUPERgott och slukade hela portionen. Jag tror inte jag ätit slut en hel portion flygmat förut. Brownien till efterrätt var också supergod, men väldigt mäktig.


Då de serverade dryck bad jag om lite is för att lägga i vattnet och juicen. Jag fick ett glas med 5-6 isbitar i, lyckades bända loss en och lägga den i vattnet, och sen hälla ut resterande isbitar. Kände mig lagom smidig... Det konstiga var att hur jag än letade kunde jag inte hitta isbitarna någonstans! Inte heller någon blöt fläck varken då eller senare. Eventuellt försvann de till den jobbiga ungen som satt bakom mig. Hur som helst fick jag sen nya isbitar som jag lyckades få lagda i mina drycker, och utan att kasta dom omkring mig.



I och med att jag dåsade och sov större delen av resan kändes det som om det gick rätt fort. Vi landade dessutom 20-25 minuter innan utsatt tid, vilket vi hade anat i och med att det var samma då vi for till Kreta. 

Landningen var kanske inte den roligaste jag varit med om, det skakade obehagligt, och jag blev ganska rädd. Men ner kom vi, och bra gick det ju.


Vi behövde inte vänta väldigt länge på våra väskor. En av de första väskorna som kom var Pers, och sen dök min upp en stund senare.


I och med att Per blev av med sin mobil under resan, behövde han logga in på DriveNow via min mobil, men då skickades en verifikationskod till hans mobil, och det funkade ju inte så bra. Så han fick ringa till dem, och det fixade sig. Så bokade vi en bil, rullade iväg våra saker dit, packade in allt, och åkte hemåt!


Vi tömde våra väskor och letade upp all smutstvätt, och sen åkte vi iväg för att hämta matvarorna vi hade beställt. Vi visste att vi varken skulle ha ork eller tid att gå och handla, och vårt kylskåp var tomt, så under resan passade vi på att beställa det viktigaste + lite ingredienser för några dagars middag, och hämtade upp dem från en av Prismas pick-up points en kort bit från där vi bor. 

Väl tillbaka hemma lade jag igång första omgången tvätt för att få sånt vi behövde till följande dag rent. Vi duschade och började packa upp lite mer ordentligt medan vi väntade på att tvätten skulle bli klar.

Då den äntligen var kvar hoppade vi in i bilen och åkte in till centrum. Vi hade bestämt att vi skulle äta på Friends & Brgrs. Men då vi kom dit hade de väldigt lång väntetid. Först 15 minuter för att alls få beställa, för de tog inte emot beställningar, och sedan 35-40 minuter väntan på maten. Då det hade gått 15 minuter meddelade de att det ännu skulle gå 10 minuter innan de skulle ta emot beställningar.

Eftersom vi båda redan var så, så hungriga då vi kom dit bestämde vi oss för att gå till Taco Bell istället då de meddelade att tiden innan de skulle ta emot beställningar hade förlängts. Jag hade ont i magen för att jag var så otroligt hungrig, och också fast jag ville ha burgare så kände jag att jag behövde prioritera att få mat snabbt istället. Och oj vad gott det var! Efter att i två veckor ätit buffé tre gånger per dag (om än god och varierad sådan) så är typ vad som helst som är annorlunda gott!


Sedan körde Per hem mig så jag kunde slänga igång följande maskin med tvätt, för vi hade MASSOR av tvätt, och klädskåpet var väldigt tomt. Han åkte sen iväg för att hämta upp sin nya mobil. Klockan hann bli runt midnatt innan vi gick och lade oss.

Följande morgon startade vi mot Kimito runt klockan 10 (efter att ha fått en till maskin tvätt fixad) för att hämta upp Alma! Både vi och Alma var lika glada att se varandra! Hemma var vi igen runt klockan 21. En låååång dag, men åh så skönt att ha henne hemma igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar