23 juni 2019

Kreta 2019: söndag 16 juni (dag 13)

Söndagen började vi som de flesta andra morgnar. Först frukost runt halv 10, följt av lite aktiviteter. Vi passade också på att sola och simma lite innan lunch. Och så var det barbecue. I övrigt blev det en väldigt lugn förmiddag.

Efter lunch var det dags för vinprovning! Dels för att få smaka på några viner, och dels för att vinprovningen hölls i the wine cellar. Det är en lite dyrare och med exklusiv restaurang på hotellet, där menyn är gjord av en kock som har två Michelinstjärnor. 

Vi har inte ätit där under någon av gångerna vi bott på hotellet, men varit intresserade av att få se den, så det här kändes som en passlig chans. Det var dessutom väldigt svalt och skönt där.



Restaurangens captain och sommelier höll i vinprovningen, och vi lärde oss betydligt mer om viner på de ca 30-40 minuterna vi var där! Det var riktigt intressant. Dessutom fick vi veta lite om vilken typ av mat som passade till olika viner, och lite sånt. Väldigt roligt!



Efter vinprovningen tog vi en lite paus på vårt rum, njöt av luftkonditioneringen, och påbörjade packandet inför hemresan.

Då vi kände att vi var tillräckligt svala gick vi iväg till bowlingstället för att göra ett nytt försök. Och den här gången hade vi bättre tur än dagen innan, och stället var öppet! Vi bokade en timme, och hann med tre rundor. Det gick inte vidare bra för mig, och jag förlorade. Men jag fick i alla fall en strike! 

Jag tror inte jag har bowlat sedan gymnasiet. Så det betyder att Per och jag aldrig bowlat tillsammans. Men jag tycker det är så himla kul, och önskar att jag skulle komma iväg och göra det lite oftare!



På vägen till hotellet gick vi i lite butiker och köpte lite smågrejer. 

Då vi kom tillbaka till hotellet duschade vi, packade lite till, och så gick vi iväg till middagen. Efter det gick vi till terrassen. Den här dagen var solnedgången ännu finare än dagen innan, för det var färre moln.


Orsaken till att vi gick till terrassen var för att det var dags för film igen! Veckan innan visade de Mamma Mia, och den här gången var det Mamma Mia: Here We Go Again. Och vi fick popcorn till, woop!



Vi passade på att testa två drinkar till från menyn.


Vi såg kanske 40 minuter av filmen innan vi gick ner till en av de andra barerna istället. Där hittade vi två personer vi lärde känna under resan, så vi satt och pratade bort en bra stund, lyssnade på musik, och drack varsin drink till.

Då vi var tillbaka på rummet drack vi lite till av bubbelvinet vi öppnat dagen innan, och fick och lade oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar