15 juni 2019

Kreta 2019: söndag 9 juni (dag 6)

Den här dagen hade vi egentligen tänkt göra ett och annat, men då vi vaknade runt 9-tiden kände vi att vi bara ville ta det lugnt istället.

Vi åt frukost och sen gick Per och var med i någon av dagens aktiviteter på hotellet, medan jag gick till vår terrass och solade en stund och sen simmade. Då Per kom tillbaka var vi ute i skuggan en stund till och löste korsord.


Vid 12 var det barbecue vid en av poolerna, följt av pool party. Vi var dit en sväng och åt lite gott grillat, var och simmade lite i en annan av poolerna, drack drinkar, och gick sen tillbaka till rummet för att vila lite (för man behöver ju absolut vila efter att inte ha gjort typ något alls, eller hur?). Vi passade också på att dricka varsitt glas vin, för vi hade fått en flaska vin av huvudkocken. Dagen innan hade han gått runt och pratat med folk vid middagen, och frågat vad man tyckte om buffén och om man tyckte något saknades. Han pratade med Per, och som tack fick vi vin.


Efter lunch packade vi ihop saker vi skulle ha med oss då vi skulle in till stan av och ann, vilade lite till, och tog sen en taxi in till Chania.

Vi hade innan resan bokat Escape Room där. Jag hade aldrig testat ett sånt förut, men Per har gjort några och tycker det är superkul. Det stod på hemsidan att det kan vara svårt att lyckas om man bara är två, men vi tog oss ut med typ 10 minuter kvar! Vi påbörjade sista uppgiften med 25 minuter kvar, men fastnade på en liten grej som sen tog oss typ 15 minuter att lösa. Men vi tog oss ut, och de som jobbade där var till och med imponerade av oss, och att jag supersnabbt hade löst en av grejerna. Woop! Jag hade hur roligt som helst! Och vill nu absolut testa fler escape rooms.


Då vi kom tillbaka till hotellet var det middag, följt av movie night. De visade Mamma Mia. Vi tog varsitt glas vin och tittade på början av filmen. Vi har ju redan sett den några gånger, så vi orkade inte se hela.



Istället gick vi ner till en av barerna där de hade en live jukebox. Man fick önska låtar och de spelade sen dem.


Då det var slut runt 23 var vi båda jättetrötta, så vi gick tillbaka till rummet och somnade ganska snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar