29 december 2019

Julveckan

Så börjar julveckan vara slut också i år. 

Veckan började med att jag bakade alla julgodsaker som jag brukar, innan vi sedan packade in oss i bilen och åkte till Kimito. Vi hann inte med så mycket mer den kvällen än att äta och sen bada bastu.

Julaftonen började med ett besök till mommo. Väl hemma igen tog jag med mig kameran och gick ner till havet. Det var så ofattbart lugnt. Vattnet låg verkligen som en spegel, och det var så himla fint. Det är längesen jag sett det vara såhär lugnt. Och det var så hela dagen.


Resten av julaftonen har jag redan skrivit om här.

Juldagen är alltid en ganska lugn dag. Jag satt och läste en stor del av dagen. Alma som hade haft full fart på typ hela tiden sen vi kom till Kimito sov i min famn i flera timmar, för hon var helt slut. Jag antar att nästan två dygn värt av busande måste märkas i något skede. Efter sin lååånga tupplur hade hon energi igen och fortsatte busa.


Per kom också förbi och åt lite julmatsrester och badade bastu.

På annandagen vaknade jag upp till att det var vitt på marken! Inte mycket snö, men ändå så mycket att det syntes.

Mamma och pappa var bort en sväng på förmiddagen, så Alma och jag myste och jag passade på att läsa igen.


Då de hade kommit hem igen tog jag kameran och gick ut för att ta några foton. Jag kände att jag behövde dokumentera det att det faktiskt varit snö, också fast det var så himla lite. Jag ville också hinna fota det innan det försvann. Jag skulle inte ha behövt ha så bråttom, för det var faktiskt kvar en del ännu på lördagen. Men det hade såklart minskat en del sen torsdagen.









På många ställen såg snön nästan lite oäkta ut! Typ sådär som den kan se ut i någon äldre julkalender, eller som det kan se ut i vissa filmer och serier. Det var nästan som om man kunde se varje enskild flinga på något sätt.





Efter maten åkte Per och jag till gravgården och sen butiken en snabb sväng, innan vi åkte till hans föräldrar och var där i några timmar.

Resten av kvällen spenderades helt som vanligt med att läsa och titta på tv.

På fredagsförmiddagen tog mamma och jag med oss Alma och gick ut på en promenad. Det var ganska kallt jämfört med tidigare dagar, men ändå ganska behagligt väder att gå i. Men det var riktigt skönt att komma in tillbaka i värmen efteråt!


Största orsaken till promenaden var för att gå och se en rolig rot på ett fallet träd. För den ser precis ut som en (enorm) ekorre! 


Den dagen tittade till och med solen fram, också fast solstrålarna inte riktigt nådde hela vägen ner till marken på så många ställen. Skönt att få se lite sol, i alla fall.


På kvällen åkte Per och jag upp till centrum för vårt årliga besök till LAN:et som ordnas under mellandagarna varje år, och för att äta kebab. Det är vår lilla tradition. Tyvärr visade det sig att kebabstället hade stängt över jul och nyår den här gången, så istället fick vi äta burgare. Lite tråkigt då man har ställt in sig på kebab, men sånt händer.


Precis innan vi for fick mamma och pappa gäster, och eftersom vårt besök upp till centrum blev kortare än planerat hann vi också sitta och prata med dom en stund då vi kommit hem.

Kvällen avslutades med bastu och tv-tittande.

I lördags då jag steg upp var det dags att börja packa ihop alla saker. I övrigt var det inte så mycket program den dagen heller.

Runt halv 5 lastade vi in alla våra saker i bilen och startade tillbaka till Helsingfors. Väl tillbaka hemma packade vi upp väskorna, och sen blev det att ge julklappar till varandra! Precis som tidigare år hade vi valt att inte ta med julklapparna vi hade till varandra, för det känns onödigt att köra dem av och ann.


Kvällen avslutades med bastu, och sen tittade vi på en massa YouTube-klipp och drack varsitt glas vin.

Dagens program är att försöka få all tvätt tvättad. Tvättkorgen svämmade över redan då vi for till Kimito, och nu hade vi ju förstås med oss en massa mer tvätt. Och så ska vi till Ikea en sväng.

Det har varit en bra och väldigt lugn vecka!

Hoppas din julvecka också varit bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar