28 december 2019

Juliga godsaker

Det har blivit något av en tradition att jag bakar inför att vi åker hemhem till julen, och så delar jag på det så både mina föräldrar och Pers föräldrar får av det. I år var såklart inget undantag.

I söndags bakade jag lussebullar (blev 44 stycken i år!) och pepparkakor (köpt deg, för jag orkar inte göra egen och skulle nog inte hinna heller).


I måndags på förmiddagen innan vi åkte iväg till Kimito bakade jag julstjärnor.


I måndags kokade jag också vanilj- och salmiaksfudge. Förra året var första gången jag gjorde den, och den gillades väldigt mycket hemma hos oss, så jag bestämde mig för att göra en omgång i år också. Jag skulle göra den under söndagen, men precis innan den kom upp i rätt temperatur brände den i bottnen och det var bara att slänga. Då var klockan redan mycket, och det behövde dessutom köpas nya ingredienser för att jag skulle kunna börja om. Så istället fick jag lite panikartat röra ihop en ny omgång under förmiddagen på måndagen, och sen låta det svalna så mycket som möjligt ute på balkongen innan jag packade ner den i kylboxen med de andra godsakerna jag bakat.

Jag trodde dessutom att den blivit totalt misslyckad eftersom jag tyckte den såg lite konstig ut då jag hällde den i formen, men då den väl stelnat var det inget fel på den, som tur var.


Jag bakar väldigt, väldigt sällan nuförtiden, men till jul vill jag alltid baka de här grejerna. 

Brukar du baka något inför jul? Och vilken julrelaterad bakad godsak är din favorit?

2 kommentarer:

  1. Wow så flitig du varit! Jag brukar ibland baka men ganska sällan. Hade gärna bakat pepparkaks-rawfoodbollar i år men orkade inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bakar också väääldigt sällan nuförtiden. Till jul blir det dom här grejerna, så att inte mamma behöver baka så mycket. Plus att jag vill ha lussebullar, och det bakar inte mamma. :D

      Radera