23 december 2019

Årets julmarknadsrunda

Som varje december vi bott i Helsingfors besökte vi också i år Tomasmarknaden. Och den där lilla marknaden bredvid Salutorget. Vi var dit i torsdags runt halv 2, och det var sol! I och för sig nådde solens strålar inte hela vägen ner till marken på de flesta ställen, men det var i alla fall fint väder.

I år tyckte jag marknaden var bättre uppbyggd. Det fanns eventuellt lite mindre att titta på, men betydligt mer plats att gå på! Förut har det nästan varit klaustrofobiskt då det varit så packat med folk överallt, och gångarna har varit rätt smala. Förutom att det var bredare gångar så var det också ganska lite folk då vi var dit. Med andra ord ett perfekt julmarknadsbesök! 

Domkyrkan var en av de få platser dit solen nådde.


De flesta gånger vi varit till Tomasmarknaden har det varit så fullsmockat med folk att man snällt bara fått gå vidare och följa strömmen, helst utan att stanna. Nu var det såhär tomt!






Vi gick en vända i Esplanadparken. Den är julbelysningen är där varje år, men det här är första gången jag lyckats få ett foto utan att det är en massa människor som står i vägen!


Alma lockar alltid till sig en massa blickar, trots att hon är så liten. Av misstag lyckades jag fånga en sådan gång på bild här. Paret där till vänster ser väldigt glada ut.





Alma älskar att gå omkring på platser där det är mycket folk. Centrala Helsingfors är en favoritplats, verkar det som. Hon har full fart på hela tiden då man är på någon sådan plats. Lyfter man upp henne blir hon genast mindre nöjd, och ser mest bara orolig ut och kan skaka lite. Hon är nöjd bara om vi är tillräckligt nära något som doftar gott eller ser gott ut och hon då vinner något på att vara lite högre upp. Intressant med tanke på att hon vanligen är en riktig famnhund och inte skulle ha något emot att bli buren lite ibland då vi är ut och gå. 



Vi avslutade med den årliga rundan upp till domkyrkan för att fota marknaden uppifrån innan vi gick tillbaka till bilen.






Det här har blivit en väldigt trevlig tradition, tycker jag. Och det här var en mycket bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar