25 december 2019

Julaftonen

Som jag har nämnt redan tidigare har jag inte alls haft någon julkänsla i år. Ingen alls. Inte ens på julaftonen.

Vi brukar inte göra så mycket speciellt på julaftonen, och det gjorde vi inte i år heller. Det är julmiddag och gröt (ris à la Malta i år, för jag avskyr gröt), och så öppnar vi julklappar.

På förmiddagen var mamma och jag först en snabb sväng till mommo. På dagen var jag ut och tog några foton på havet, för det var så spegelblankt och lugnt. Jag passade också på att läsa en massa. Jag har haft svårt att hitta ro och ork att läsa i år, men nu har jag på mindre än två dygn lyckats läsa ut en av böckerna jag legat halvläst i månader. Jag har med mig en till halvläst, så vi får se om jag får lite mer läst i den också.

Per kommer över en sväng på kvällen för att äta "gröt" och öppna julklappar. Och då han åkt hem blev mamma och jag och titta på Home Alone 2 som kom på tv. 



Det var väl i stora drag årets julafton. På något vis kan jag känna att det är så skönt att inte behöva ha ett enormt firande, så som många har, med halva släkten samlad. Jag känner inte heller att det behöver vara så mycket speciellt. Jag är glad bara jag får julmat, eller i alla fall de grejerna från julmaten som jag tycker om.

Hoppas ni också haft en bra julafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar