31 januari 2020

Empties januari 2020


Produkter för ansiktet

Signature Aloe Vera och Apelsin Hudtoner 100 ml (BetteBox oktober 2019). Då man fick den här blev jag glad, för jag var i behov av en ny toner. Jag förväntade mig att den skulle dofta väldigt gott i och med att det var aloe vera och apelsin, men nej. Den doftar ungefär exakt som valnötter, tycker jag. Eller kanske som någon ingrediens i den blivit dålig? En ganska stark och oväntad lukt. Den skulle lugna, rengöra och vårda hyn. Det kan jag väl nog tycka att den gjorde. Jag märkte helt ärligt ingen egentlig skillnad, men det var bättre än om jag inte använde en toner. Det kändes som om den rengjorde och balanserade hyn, och det är väl ungefär det jag vill att en toner ska göra. Åtminstone som minimikrav. Alltså överlag vet jag inte alls vad jag tyckte om den här. Det finns så många toners som funkat bättre för min hy, men det var inget direkt fel på den här. Jag upplevde inte att den gjorde min hy sämre eller något sånt, utan hjälpte nog till att hålla den i schack. Men jag gillade inte riktigt doften alls. Den var superkonstig. Jag skulle gärna dofta på en annan för att veta om det faktiskt skulle dofta såhär? Sprayflaskan var i alla fall bra, för jag fick ut nästan precis allt utan att behöva skruva upp den. Jag föredrar ändå toners som inte är i en sprayflaska, för att bara spraya tonern över ansiktet funkar inte för mig. Jag föredrar en man lätt kan hälla från. Jag skulle nog inte köpa den här själv, just för att den var ganska meh, och jag inte riktigt har någon åsikt om den, annat än om doften.

Eucerin Anti-Age Hyaluron-Filler Day SPF 15 Dry Skin 7 ml (BetteBox december 2019). Den här hade egentligen ingen doft. Alltså den hade ju någon doft, men det var inte en tillsatt doft utan det var bara krämens egen doft, så den var superlätt och knappt märkbar alls. Den här krämen var väldigt fet, och otroligt dryg. Jag vet inte hur många dagar det tog mig att få slut på de här ynkliga 7 ml, men det var säkert runt två veckor. Det behövdes väldigt lite för att ordentligt återfukta hela ansiktet. Också fast krämen var fet och ganska tjock då upplevde jag inte att den var svår att smörja, utan den löpte bra på huden. Det tog ett tag för den att dra in, och åt mig kunde jag känna den på huden ett tag efteråt. Jag fick också ganska oljig hy under dagen, betydligt mer än med andra krämer, så jag tror den här helt enkelt var lite för fet för min hy. Den återfuktade i alla fall väldigt bra. Jag har haft några torra fläckar som kliat i ansiktet, och som aldrig riktigt verkat bli ordentligt återfuktade vad jag än gjort, men med den här krämen gav de områdena äntligen upp och försvann. En väldigt bra kräm som jag tror någon med väldigt torr hy skulle kunna ha mer nytta av än jag hade. Nu vintertid har den ändå gett mig mer fukt jag behövt, och att ha använt den ett kort tag tror jag ändå hjälp min hy en del! Jag skulle nog ändå inte köpa den här själv, just i och med att den kändes lite väl fet för min hy. Däremot kunde jag tänka mig att testa någon kräm för normal eller kombinerad hy, ifall dom har någon, för jag gillar märket och kvalitén på deras krämer.

Classic Carmex Moisturising Lip Balm 8,4 ml (BetteBox februari 2018). SOM jag har kämpat för att få slut på den här! Jag tyckte inte den hade en superstark doft, men det var ganska typisk läppbalsamdoft, men jag tyckte det fanns en nästan caramel-aktig doft med i den. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den. Konsistensen var ganska tjock och jag upplevde att den nästan blev att kännas som en tjock, hal hinna på läpparna. Inte supertrevligt, tyckte jag. Den hade en nästan lite besk smak, upplevde jag. Inte supertydlig, men ändå så att jag tyckte att den kändes. Det kändes också nästan som om man hade smort in läpparna med något mentoligt för det kändes på något vis lite kallt, tyckte jag. Jag tyckte återfuktningen var okay, men inte super. Det drog typ aldrig in i läpparna heller, så de fortsatte bara vara småklibbiga hur länge som helst, tyckte jag. Så jag vet inte om läpparna blev mjukare och mindre torra, eller om det bara kändes så medan läppbalsamet var på läpparna. Som bekant är den här typen av förpackning inte alls en favorit för mig. Jag tycker det är jobbigt, lite ohygieniskt och väldigt opraktiskt att behöva använda fingrarna för att applicera. Jag upplever inte att den här typen av förpackning är praktiskt att ha med sig, vilket har gjort att det tagit ännu länge att använda upp då jag bara kunnat använda den hemma. Då jag nu bestämde mig för att aktivt försöka få slut på den använde jag faktiskt tops för att applicera. Burken är också onödigt stor, det är en av dom där bottnen är jättelångt in, och så är det en lapp i vägen så man inte ska se det. Jag kommer inte köpa av den här själv.

Ziaja Goat's Milk enzyme peeling face & neck gently exfoliating 75 ml (BetteBox januari 2019). Jag har gillat doften på alla andra produkter jag testat från den här serien, men den här har jag väldigt svårt för. Den har den där vanliga milda lite liljekonvaljsaktiga doften som dom andra produkterna i serien, men sen är det en doft till som jag tycker luktar typ kodynga, och ibland tycker jag den lukten tar över och jag blir så äcklad! Den här var som en ganska tjock, vit kräm, så den var väldigt lätt att applicera. Den kändes inte väldigt mycket då den var i ansiktet, annat än lukten som jag tyckte blev tydligare ju längre man hade den på. En del av krämen drog in i ansiktet på den där stunden den skulle vara på, och resten valde jag att tvätta bort också fast det stod att man kunde massera in det i ansiktet. Den var inte superlätt att tvätta bort utan betedde sig som jag gissar att de flesta krämer skulle göra om man skulle ha ett ganska tjockt lager av den i ansiktet och sen försökte tvätta bort. Den det gick ju. Huden kändes absolut mjukare och återfuktad efteråt, men jag vet inte om jag såg någon större skillnad i övrigt. Annat än att jag ibland kunde ha en del nya små finnar följande dag. Jag valde att använda den en gång i veckan, så den här tuben räckte ganska länge. I min tub var det som om det fanns väldigt mycket luft, för flera gånger, redan bland de första gångerna jag använde den, så kom det bara ut en massa luft så tuben blev betydligt plattare efteråt, och jag var tvungen att jobba lite för att få ut produkt. Jag skulle inte köpa av den här själv, för jag upplevde inte att den gjorde speciellt mycket, och jag hade otroligt svårt med hur den luktade.

Produkter för kroppen

The Body Shop Juicy Pear Softening Body Butter 50 ml (The Body Shops julkalender 2019, Lucka 6). Det bästa sättet att beskriva den här doften är verkligen juicy pear! Det är en väldigt lätt, fräsch pärondoft, och jag tycker väldigt mycket om den. Jag känner inte heller att det är en väldigt julig eller vintrig doft, utan jag skulle bra kunna använda den här sommartid utan att känna att doften är fel årstid. Det här är ju en body butter, så konsistensen är väldigt fast. Inte lika fast som vissa av deras andra body butters, men ändå rätt fast. Men den "smälter" snabbt då man rör vid den, så det är inte speciellt svårt att få loss en liten klump, och det är inte svårt att smörja in huden med den. Den smälter som sagt snabbt och enkelt, och det går lätt att massera in det i huden. Jag tyckte också att den drog in väldigt snabbt, jag tycker att body butters ibland kan ta ett litet tag på sig att ordentligt dra in i och med att de brukar vara mot det fetare hållet. Det blev inte heller någon hinna på huden, utan den drog in ordentligt. Den här återfuktade väldigt bra, och min hy började inte klia eller kändes det minsta torr efteråt, vilket jag gillade mycket. Huden kändes dessutom återfuktad ett bra tag, och det kändes liksom skönt efter att ha använt den här. Den som brukar ha torr hy tror jag fattar exakt vad jag menar med det. Den skulle ju vara mjukgörande, och jag tyckte absolut att min hy kändes väldigt mjuk efter att jag använt den. Jag tror jag kunde smörja in hela kroppen typ 6 gånger med den här. Vilket väl ändå är helt okay då det är en väldigt fast produkt och en såhär liten förpackning. Jag tyckte så himla mycket både om doften och produkten i övrigt, så jag skulle gärna skaffa den här i fullstorlek! Som tur är har jag en till liten som jag fick i en body butter-trio jag önskat mig i julklapp!

The Body Shop Warm Vanilla Showerl Gel 60 ml (The Body Shops julkalender 2019, Lucka 7). Igen en doft jag tycker de gett helt rätt namn, för jag skulle nog beskriva den här doften också som varm vaniljdoft. Doften påminner mig lite om typ vaniljsås, men med något lite varmare inslag. Den påminde en del till doften om den här från förra året, men mindre söt och mer varm. Duschgelen var väldigt trögflytande och väldigt tjock, mycket tjockare än vad jag är van vid att duschgeler brukar vara. Och nästan klibbig. Inte så att den kändes klibbig, men liksom i hur den betedde sig. Den såg på något vis också lite ut som någon riktigt tjock vaniljsås. Jag upplevde att jag behövde en del av den för att det skulle löddra ordentligt. Varken väldigt lite eller väldigt mycket, men en del. Så det var inte den mest dryga The Body Shop-duschtvål jag testat. Med tillräckligt mycket löddrade den bra, och jag upplevde inte att den torkade ut min hy lika mycket som de flesta andra av deras duschtvålar. I alla fall inte så mycket att jag tänkte på det. Förpackningen är lite jobbig. Jag har SÅ svårt att öppna den där korken, så många gånger fick jag bara skriva bort korken istället. Den här typen av flaska är också svår att få ut något från ibland, för den är svår att trycka på då den är mot det lite hårdare hållet, och produkten dessutom är trögflytande. Så ja, svårt att få ut allt från den, tycker jag. Dessutom känns valet av färg på texten lite som ett designfel, för den är jättesvår att läsa! Jag skulle kunna använda av den här igen, men jag skulle inte köpa av den tror jag. Jag gillar inte vaniljdofter speciellt mycket, även om den här var helt okay och kändes mer äkta vanilj än många andra produkter som ska dofta vanilj.

RFSU Intim Easy Shave Gel 40 ml (BetteBox maj 2019). Den här har jag skrivit om förut, kanske till och med flera gånger. Jag använder den som helt vanlig rakgel, alltså till benen och armhålorna, och inte till det som den är tänkt. Den har en mild doft som inte är supertydlig. Helt varför den är parfymerad förstår jag inte, med tanke på vad det är meningen att man ska använda den här till. Jag gillar att den inte löddrar utan är genomskinlig. Det gör det mycket lättare att se var man kanske missat något. Den går lätt att applicera, och jag tycker den funkar väldigt bra. Den har ganska tjock konsistens, så på något vis känns det som om den lite skyddar huden, trots att jag får benen rakade ordentligt. Det är inte heller något problem att få resterna borttvättade efteråt, trots att den i övrigt mest är som en tjock gelhinna över huden. Min hy irriteras inte av den och jag tycker inte min hy blir sådär rödnopprig som det ibland kan bli då man rakar. Den är dessutom ganska dryg, tycker jag. Jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga om den här, och jag kan inte recensera den då det kommer till dess riktiga användningsområde, men för ben och armhålor är den som sagt väldigt bra. Det här är den jag överlag använder, och har gjort sen första gången man fick den här i en box, så ja, jag kommer fortsätta köpa den då den större tuben jag har tar slut. Det är en väldigt bra rakgel!

L'Interdit Givenchy Eau De Toilette 1 ml (BetteBox oktober 2019). Jag har testat eau de perfum-versionen tidigare, och den gillade jag inte alls. Den här hade jag inte alls lika svårt för. Den här hade mer eller mindre samma doft, alltså en doft som jag upplevde som lite jordgubbig, men utan den tyngre delen som parfym-versionen hade och som äcklade mig. Den här var överlag bara en betydigt lättare doft, och trots att jag har obehag för den andra så hade jag inte obehag för den här. Jag hade inget emot doften, men det var kanske inte heller en favoritdoft. Jag skulle bra kunna använda av den igen, men det är nog inte en doft jag skulle köpa själv.




Dove Nourishing Secrets Glowing Ritual Body Lotion with lotus flower extract and rice milk 250 ml (K-Supermarket, 3,95€). Jag behövde en ny body lotion, allt med den här lät bra, jag doftade lite snabbt på den och tyckte den verkade okay, plus att jag brukar gilla Doves produkter. Men alltså nej. Första doften man får av den här är en väldigt, väldigt lätt doft, med någon vag blomdoft. Men sen går den över till att bara lukta instängd jordkällare blandat med instängd garderob blandat med kanske lite, lite mögel. Så himla obehaglig lukt! Den har en ganska rinnig konsistens, vilket gör att den också är ganska dryg. Den går lätt att smörja in i huden, och den drar in sådär halvsnabbt. En liten stund fick jag vänta innan jag kunde klä på mig, men inte superlänge. Jag tyckte också den återfuktade väldigt bra med tanke på hur rinnig den var. Jag hade trott att återfuktningen skulle varit sämre. Såklart kunde man känna lukten på huden ett tag efter, men jag tyckte ändå den försvann ganska snabbt. I kläderna fastnade förstås lukten lite längre, så då och då kunde jag få en obehaglig whiff av den. På grund av doften har jag behövt använda andra body lotions lite emellan och pausat den här en vecka nu och då, så det har tagit extralänge för mig att få slut på den. Dessutom var den ju som sagt ganska dryg. Jag kommer inte köpa av den här igen!

Produkter för håret

Schwarzkopf Professional Mad about Lengths Root To Tip Cleanser For long hair 50 ml (BetteBox oktober 2019). Det här är igen en av de där hårprodukterna som jag tycker doftar väldigt mycket frisörsalong. En ganska "stickig" doft, men ändå en jag gillar. Den blir kvar lite svagt i håret efteråt, men är inte en doft som tar över eller är för stark. Jag blev överraskad över hur otroligt rinnig det här schampot var. Den var rinnig, men ändå ganska tjock, så en spännande kombination. Jag tyckte inte att jag behövde en speciellt stor klick för att det skulle räcka till hela håret. Den löddrade snabbt och bra, och det kändes väldigt lätt och fluffigt på något vis. Det kändes verkligen som om håret blev rent. Jag gillade också att det var väldigt lätt att tvätta bort schampot. Det tog inte speciellt länge och det kändes inte som om något blev kvar i håret eller hårbottnen. Efteråt kändes håret väldigt lätt, och det gick väldigt lätt att borsta det. Jag märkte egentligen ingen skillnad jämfört med då jag använde något balsam till. Jag upplevde inte heller att håret var ovanligt elektriskt, inte ens dagen efter. Håret var inte lika blankt som då jag använde balsam, så också fast det var blankt så kunde det se lite "trött" ut på något vis utan. Överlag var det här ett schampo som imponerade en hel del, och jag skulle kunna tänka mig att köpa av det.

Bumble and bumble Surf Foam Wash Shampoo for buoyant body and soft, seabreezy texture 7 ml och Bumble and bumble Surf Creme Rinse Conditioner for buoyant body and soft, seabreezy texture 7 ml (gratis tester från Sephora). Dom här hade jag totalt glömt bort att jag hade. Vanligen brukar jag använda upp såna här testers nästan genast, men den här hittade jag i början av januari då jag sorterade lite i lådan med oöppnade produkter. Jag brukar lämna dom framme så jag ska komma ihåg dom, men inte den här tydligen. Dom här hade båda en doft jag inte riktigt jag sätta fingret på, och det stör mig. Det påminde mig kanske om någon handtvål eller någon duschtvål eller schampo för barn? I alla fall något jag tror brukar få något namn som har med ocean att göra. Svår doft att beskriva. Det var en doft som fick i alla fall mig att genast tänka på något lite billigt. Det är inte det att jag inte gillade doften, det var mer det att jag kopplade ihop det med sånt som inte är så dyrt, if that makes sense? Hur som helst, schampot var en ljusblå-genomskinlig flytande gel ungefär, och gick lätt att massera in i håret, och det löddrade bra och snabbt. Det kändes väldigt skönt också. Jag tyckte det var lite svårt att tvätta ur, men jag tror att det hade att göra med att det var rätt mycket, så den kanske inte alls är så svår i verkligheten. Jag tyckte jag kunde känna att håret var mjukare redan då jag tvättade ur schampot. Balsamet var vitt och ganska fast. Det gick ändå lätt att applicera och jag upplevde det inte som ovanligt svårt att tvätta ur. Trots kombinationen av schampo och balsam upplevde jag ändå att håret var lite mot det svårare hållet att reda ut. Inte katastrof, men inte heller superlätt. Då håret hade torkat tyckte jag det hade betydligt mer volym än vanligt, det var mjukt och hade ett fint, naturligt fall, och mina naturliga lockar syntes en del. Följande morgon då jag borstade igenom det blev det väldigt stretigt och otroligt frizzy. Mindre roligt. Men jag tyckte det lade sig lite efter en stund. En del av volymen var ännu kvar och det föll fortfarande snyggt. Jag är lite tudelad angående dom här två. Jag gillade dom, men ändå inte. Jag skulle gärna ge dom en bättre chans genom att testa dom under en lite längre tid, men jag vet inte om jag skulle vara beredd att köpa av dom. Jag skulle också gärna testa andra produkter från märket, för det här är det enda jag testat.

XZ Äppelhårskölj Glans och Vård 150 ml (BetteBox juni 2018). Den här doftar egentligen bara äppel. Det är en ganska syrlig doft, och påminner mig om barnschampo med äppeldoft. Den var som en genomskinlig, väldigt rinnig produkt som kändes nästan lite lätt oljig. Den var inte lika tunn och rinnig som vatten, men inte lika tjock som olja. Jag visste inte alls var jag skulle göra med en här produkten till att börja med, så efter att jag testat den stod den länge i duschen utan att jag gjorde något med den, tills jag för ett tag sen bestämde mig för att det var dags att göra slut på den. Det står att den kan användas som intensivkur (väldigt vag beskrivning, tycker jag), som balsam eller så kan man tvätta håret lätt. Jag använde den mest som balsam då jag hade schampon i små testertuber och inte fått med ett tillhörande balsam, eller då balsamet tagit slut. Det funkade den superbra som. Nu på slutet har jag använt upp det sista som schampo, och det var den mindre bra för. Jag gissar att det kanske funkar bättre för dom som tvättar håret varje dag, eller till och med flera gånger per dag. Jag upplevde att jag inte riktigt fick mitt hår ordentligt rent med det, och jag behövde använda massor av den för att det skulle bli till något alls. Det jag ändå gillade var att mitt hårbotten inte kändes torrt och inte alls kliade efter att jag använt det som schampo. Som balsam behövdes inte alls lika mycket, och det var betydligt lättare att applicera. Överlag upplevde jag att den var ganska lätt att skölja ur. Ibland kunde det kännas som om det fanns kvar någonstans och jag fick skölja lite extra, men för det mesta var det inte ett stort problem. Håret blev väldigt glansigt och halt av det, och jag tyckte det gjorde så det var väldigt, väldigt lätt att borsta håret efteråt också. Jag upplevde att det var bra på att ta fram mina naturliga lockar i håret, speciellt då jag hade använt det som schampo, då kunde mitt hår vara väldigt lockigt efteråt. Jag skulle nog inte köpa den här produkten själv, mest för att jag inte riktigt hittade någon vettig och ordentlig användning för den.

XZ Hårspray Extra Strong 100 ml (BetteBox februari 2019). Jag tror jag har använt den här en eller två gånger, och vad jag minns var det en riktigt hyfsad hårspray. Per behövde en ny hårspray, så han fick ta över den här eftersom jag använder så sällan och dessutom har fler på lager.

1 kommentar:

  1. Haha KODYNGA är ganska mitt i prick för att beskriva den där sido-doften! Ush ja tycker int alls om Carmex produkter...

    SvaraRadera