03 augusti 2020

Minisemester på Kimitoön

25 juli åkte vi iväg på minisemester. I och med att Per började sin semester åkte vi iväg till Kimitoön för några dagar. Det är bara andra gången vi är dit i år, vilket känns helt sjukt! Normalt är vi ungefär en gång i månaden, och under sommaren är vi ofta där minst en vecka + några kortare besök. Jag brukar också vara där medan Per åker till Nagu. Men i och med att det här året är som det är så har det inte blivit så i år.

Alma var såklart också väldigt glad över att vara där igen!


För min del blev det väldigt slappa dagar. Jag löste mest korsord och umgicks med mamma och pappa. En snabb sväng var jag också till Pers föräldrar. Men eftersom jag till och från mådde ganska illa och hade en hel del ont, + att jag inte ville träffa så mycket människor på grund av coronarisken, så blev det mest att göra inte så mycket. Och det passade mig perfekt.

Det är superlängesen jag gjorde ett inlägg med en massa bilder från ett Kimitobesök. Men som sagt, vi har ju inte varit där.












En favoritsyssla medan jag är där är att titta på alla söta ekorrar. 












Vi hann med dom obligatoriska gräddmunkarna från bageriet! Ofta blir det att äta dom bara sommartid i och med att vi resten av året oftast bara är där under helgerna. Så himla goda!


Mamma plockade blåbär åt oss, och jag rensade dom. Jag tycker inte det är speciellt roligt att plocka bär och svamp i skogen, och för tillfället klarar inte min kropp av en sådan syssla heller. Men jag äter ju gärna både bär och svamp, hehe.





Innan vi åkte var mamma och pappa en snabb runda ut i skogen och plockade svamp åt oss också. Så tacksam för det! Kantareller är ju så otroligt gott! Känns bra att ha en del i frysen, så vi kan plocka fram och njuta av dom under vintern.


29 juli på kvällen kom vi tillbaka hem. Alltid lika roligt den är tiden på året då vi får med oss en massa ätbart hemifrån. Den här gången fick vi med oss sallad, blåbär, kantareller, svarta vinbär, hallon, potatis, morötter och nybakt bröd. Torsdagens middag blev potatis och grisbiffar med kantarellsås, och sallad, morötter och sen ännu några tomater från vår egen tomatplanta på balkongen. Såååååå god middag!!


Det känns helt galet att vi troligen inte kommer åka till Kimito igen innan jul! Dels för att vi vill minska risken att eventuellt smitta eller smittas av någon, men kanske främst för att det är meningen att vi liksom ska bli föräldrar under hösten, och det känns inte så lockande att vara borta någonstans eller sitta i bil längre stunder varken just innan eller efter det. Helt galet ändå. Det här är ett så underligt år, på så många sätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar