14 augusti 2020

Flytten

Jag vet inte riktigt hur mycket jag skrivit om vår flytt? Jag vet att jag skrivit lite om det innan, och eventuellt nämnt något smått i andra inlägg, men inget desto mer.

Vi fick nycklarna till nya lägenheten 12 juni och började genast flytta saker från gamla lägenheten till nya. I och med att vi hade båda lägenheterna månaden ut så kunde vi ta det rätt lugnt, och det var skönt. Min kropp orkade inte så mycket åt gången och vår gamla lägenhet var ju kokhet så det var tungt att hålla på med något alls där.

17 juni åkte det stora flyttlasset till nya lägenheten, och från och med det räknar jag att vi flyttat på riktigt eftersom vi då sov (och jobbade) på nya stället. Men vi var ännu alla kvällar till gamla lägenheten för att köra saker och städa och hålla på med småsaker där. Vi klarade inte av att vara där mer än 1-2 timmar per kväll för det var allt för varmt! Fattar inte hur vi kunde bo där, för det var hemskt att försöka få något gjort där!! Trots att man drack stora mängder vatten, hade alla fönster öppna och fläktar på, och det var kväll, så blev jag ofta yr av värmen och behövde sitta ner efter att ha gjort minsta lilla grej. Städandet tog med andra ord ganska länge, trots att det inte var en väldigt stor lägenhet och i och med att den är så ny så var den lättstädad. Sista helgen i juni var vi där större delen av dagarna och fixade det sista, så på morgonen 29 juni kunde vi äntligen lämna tillbaka nycklarna. Skönt! Vi var alla (Alma också) lika trötta efter att i några veckor ha spenderat större delen av vår lediga tid på gamla stället. Per hade dessutom varit tvungen att köra några vändor mellan lägenheterna med saker, och behövt bära mer eller mindre allt själv då jag inte fick/kunde lyfta och bära jättemycket.

Vi har fortfarande inte fått allting uppackat ordentligt i nya lägenheten, men större delen nog. Det är ännu lite småplock och saker som behöver hitta sina platser. Köket är nog det största kaoset. Vi har köpt ett skåp dit, men det kommer först i september eller oktober, och tills dess kommer det få vara kaos i köket helt enkelt, för det känns inte som om det är någon idé att försöka packa upp allt någonstans tillfälligt, och sen vara tvungen att fixa om allt då skåpet kommer. Förhoppningsvis får vi skåpet i slutet av september och inte slutet av oktober, hehe. 

Vi trivs jättebra i nya lägenheten och området, och lägenheten är väldigt mycket svalare! Också riktigt varma dagar är det tusen gånger lättare att vädra så det känns överkomligt. Förra lägenheten var verkligen kring 30 grader dygnet runt från maj till september om det var någorlunda soligt dom flesta dagar. Dessutom var det omöjligt att vädra då vi hade sol på hela ena långsidan heeeeeeela dagen, och luften stod i princip stilla både inne och ute. Galet att tänka att man bott någonstans där värmen gjorde så man fick vätskebrist och blev yr i huvudet, fast man tyckte att man drack ordentligt! Vi orkade knappt göra något där sommartid heller, för speciellt jag mådde fruktansvärt i värmen. Ännu värre i år i och med graviditeten. Inget hjälpte. Vi tyckte också jättesynd om Alma. Vi försökte så gott vi kunde svalka henne med blöta handdukar, fläktar och frysta godsaker. Men man märkte ändå att hon hade det svårt. Vi har alla haft det mycket bättre den här sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar