11 maj 2020

Snart blir det flytt!

Efter snart 3,5 år i den här lägenheten blir det snart flytt! 

Förra veckan var vi och tittade på en lägenhet vi tyckte jättemycket om. Idag fick vi äntligen veta att den är vår om vi vill ha den, och nu är hyreskontraktet underskrivet och vi får flytta in i mitten av juni! SOM vi väntar! Jag kommer troligen börja rensa och packa typ genast, för jag blir alltid så otålig inför flytt och skulle helst vilja flytta genast. I och med att vi kommer ha kvar nuvarande lägenhet hela juni så kommer vi kunna flytta och fixa i lugn och ro. Skönt på det sättet att vi kanske hinner gå igenom allt och se vad som kan slängas istället för att panikartat försöka få allt flyttat och städat på 1-2 dagar, och sen aldrig riktigt ordentligt gå igenom alla saker eftersom orken då tagit slut och man bara trycker in allt i skåpen och tänker att man fixar senare. 

Vi trivs i lägenheten, huset och området där vi bor nu, men lägenheten känns redan nu lite trång ibland eftersom förvarningsmöjligheterna är ganska begränsade, och det börjar kännas som om planlösningen inte helt passar oss. Den här lägenheten kommer ju inte bli mer optimal direkt då vi blir en till i familjen. Vi har redan länge tittat på hyreslägenhetsutbudet, men dom flesta har antingen varit för små, för gamla (=reparationer och arbeten på kommande, och de har sett riktigt sunkiga och äckliga ut), i områden som inte funkat för oss, högt upp i hus utan hiss och med hemska trappor, eller helt enkelt varit allt för dyra. Därför blev vi väldigt glada över att nu ha hittat nåt som fyllde alla de viktigaste kraven, var i ett område som funkar, och till ett bra pris, och som vi faktiskt fick! Hurra! 

Känns sorgligt att lämna huset vi bor i nu, för här finns så många fina grannar. Vi har dessutom aldrig förut bott såhär länge på ett och samma ställe. Men somrarna i den här lägenheten har varit olidligt varma, och det är större vägarbeten på kommande rakt utanför fönstret. Flytten känns mer än välkommen.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar