17 augusti 2018

Åland och Rockoff: fredag 27 juli

Planen för fredagen var att vi skulle starta runt halv 11 för vår sista lite längre körrunda, men jag hade somnat väldigt sent kvällen innan och sov mig genom mina alarm. I och med att det var väldigt varmt, vi var trötta och vi startade senare än tänkt passade det bra med en lite kortare runda med färre stopp.

Vi började med Kungsö batteriberg.

















Sen åkte vi ut till Långnäs hamn. Jag har mer eller mindre enbart sett det nattetid så jag ville se hur det såg ut där i dagsljus. Vi stannade inte till där, utan svängde bara och körde tillbaka.

Vi stannade vid Amalias limonadfabrik som fler tipsat oss om att vi borde besöka. Jag tyckte jättemycket om stället! Väldigt fint.


Vi köpte en hel del drycker därifrån. Åtta stycken. Och sen köpte vi ännu två till då vi var till Sparhallen.

Tidigare under veckan hade vi redan hunnit smaka på fyra andra av deras drycker.

Vi fortsatte sedan till Lemströms kanal där vi gick en kort runda.







Efter det blev vi hungriga. Vi hade bestämt att vi skulle äta på Great Burger. Vi tyckte både väldigt mycket om maten där och kommer absolut äta där igen någon gång då vi kommer till Åland igen!



Näst på tur var en runda i Maxinge. Vi gick in i några butiker, men det blev inte att köpa speciellt mycket.

Vi köpte ändå lite kanel-chokladmandlar från Puneh, en favorit från tiden då jag bodde på Åland!

Vi var också in i Sparhallen och köpte lite smågrejer vi behövde.

Då vi hade gått klart i butiker åkte vi tillbaka till stugan för att vila lite innan det var dags att åka in till stan igen.

Fredagens artister var Eva Eastwood, The Boppers, LBSB och Tungevaag & Raaban.





Då sista artisten spelade bad jag Per följa mig över till området för underåriga/det alkoholfria området. Det var väldigt mycket folk den kvällen, och många var ganska fulla, vilket i kombination med andra saker gjorde att det blev lite för mycket för mig på "vuxensidan". Per gick tillbaka dit en sväng, men jag stannade kvar på andra sidan. Jag kände mig mycket tryggare där. Så skönt att man kan välja!

Mellan artisterna den här dagen gick vi bland annat runt på stan lite. Vi var in till casinot eftersom Per hade vunnit en värdekupong för att spela lite, och vann sedan 8€ på en av maskinerna där.

Vi gick också ner till Östra hamnen en sväng för att se om vi skulle råka se månen, men vi ingen måne såg vi.


Då vi åkte tillbaka mot stugan fick vi ändå syn på den röda månen och månförmörkelsen! Det var bara en lite stund innan det skulle vara över, så vi hade tur. Det hade varit ganska molnigt hela kvällen, och eftersom månen skulle vara ganska lågt var det svårt att hitta något ställe där man faktiskt såg månen.

Vi stannade på ett annat ställe lite senare och tog några bilder till. Då var månen inte längre röd, men det var fortfarande lite månförmörkelse.

Vi kom tillbaka till stugan senare än de andra kvällarna. Den här kvällen såg vi två rådjur och en älg på vägen till stugan. Vi åt pizzarester från dagen innan och gick sedan och lade oss.

Det här var första dagen jag på allvar började känna att min kropp och psyke började få tillräckligt av att ha program från morgon till kväll, och också vara ganska social varje dag. Och jag började också känna mig väldigt trött i kroppen eftersom vi gått ganska mycket varje dag, och stått upp större delen av kvällarna, och det dessutom varit så himla varmt. Tur ändå att jag inte kände av det väldigt mycket tidigare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar