02 september 2020

Vecka 33 (26.8-1.9)

Hur jag mått vecka 33 + tankar

Den här veckan har bebisen bestämt sig för att mest bara ligga på ena sidan av magen, vilket har gjort att magen har varit väldigt sned, och det har varit obekvämt, otrevligt och gjort lite ont. Däremot har jag till och från mått lite, lite, lite mindre illa eftersom det varit lite svalare väder. Jag har inte på långa vägar mått bra, men jag är glad för minsta lilla break jag kan få. 

Istället har jag varit galet trött. Jag har inte tidigare under graviditeten varit supertrött, så det här är nytt. Det kan dels vara för att jag verkligen inte sover nattetid, så det är kanske inte jätteunderligt att jag sen är trött hela tiden istället. Jag vill bara sova hela, hela tiden, men jag får inte nödvändigtvis någon sömn. Jobbig loop som försämrar mitt illamående och mitt psykiska mående.

Min aptit försvinner mer och mer, och jag börjar ha lite obehag för vissa lukter igen. Inget är gott, och helt ärligt skulle jag för det mesta helst inte äta. Det är lite av en utmaning att varje dag behöva bråka med sig själv för att tvinga i sig nåt ätbart och försöka få i sig tillräckligt med vätska. Speciellt då jag vet att det så lätt leder till mer illamående.

I slutet av veckan fick jag för första gången på väldigt, väldigt många år lite migränkänningar. Jag började plötsligt se konstiga grejer med ena ögat, och jag hann bli duktigt orolig. Det försvann som tur var inom kanske 20 minuter, och jag tog en värktablett som eventuellt tog bort värsta edgen av det hela. Typ 1-2 timmar senare då jag lade mig fick jag lite underlig, dov, vag huvudvärk, men absolut inget värre. Jag kände mig lite groggy och hade lite, lite huvudvärk dagen efter ännu, men det var det. Mitt blodtryck var normalt och jag har i övrigt mått normalt, så jag vet inte riktigt vad det handlade om. Händer det igen kontaktar jag såklart rådgivningen, och kommer också ta upp det här vid nästa besök. 

Bebisens rörelser är inte längre lika aggressiva som för någon vecka sen, men jag upplever dom ännu som otroligt obehagliga. Jag hatar att känna dom och se dom.

I slutet av veckan fick jag också brev med psykologtiden! Helt otroligt. Men jag får ännu vänta till mitten/slutet av september innan det är dags för den.

Barnrummet börjar också mer och mer närma sig klart, och de flesta saker är köpta. I alla fall det som vi absolut behöver ha hemma från början. 

Magbild

Fotad 32+0.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar