Saker att göra och se i och i närheten av Bournemouth #2

Bournemouth Wheels Festival har bara ordnats en gång under tiden vi bodde i England, men det verkar som om den kommer att ordnas årligen nu (runt maj). Under den här festivalen visas massor av bilar och liknande fordon upp, både riktigt gamla och lite nyare. Det finns också en hel del annat att titta på, och allt händer vid eller runt stranden, precis som under Air Festival. Det hålls också olika uppvisningar, till exempel FMX och F1-bilar. Här finns inlägg om och bilder från då vi var dit.

Swanage ligger en bit från Bournemouth. Från Bournemouth kan man ta en Breezer 50, och från Poole en Breezer 40 för att komma hela vägen fram. Det är en liten stad som ser ganska annorlunda ut jämfört med både Bournemouth och Poole, och som har väldigt fina landskap hela vägen runt sig. Var beredd att det kan vara ganska blåsigt här, så ta med varma kläder! Det här stället började som en liten fiskeby, och det tycker jag fortfarande märks väldigt bra. Det här stället är otroligt fint, och det är så lugnt och fint att gå omkring på kullarna runt omkring. Här och här finns inlägg och bilder från gångerna vi varit dit.

Bournemouth Arts by the Sea Festival är en kulturfestival som håller på i ungefär två veckor i september/oktober. Vi har aldrig sådär ordentligt deltagit i det här evenemanget, men under de här dagarna ordnas massor av olika kulturevenemang runt om i stan. Det är allt från bokrelaterade grejer till teater och dans. En del saker är gratis, och andra grejer kostar lite. Det händer oftast saker i parken mellan centrum och stranden, och såklart också på stranden. Det brukar finnas mycket fint att titta på under de här dagarna.

Bournemouth Oceanarium/Bournemouth Aquarium har vi besökt två gånger. Här kan man titta på en hel del spännande och fina fiskar, uttrar, en krokodil, sköldpaddor, en bläckfisk och hajar. Stället är inte väldigt stort, och det tar inte länge att gå igenom allt (men de håller på bygga till och ska vara klart till sommaren 2015. Då ska de ha pingviner också!), men det är ändå väldigt roligt och de har en hel del djur att titta på. Online har de tidtabell för när de matar de olika djuren, ifall du är intresserad att titta på det och lyssna då de berättar lite om djuret. Det lönar sig att köpa biljetter online innan du åker iväg, för det blir billigare! Också fast du köper dem precis innan du åker iväg. Här, här och här kan du läsa om och se fler bilder från då vi varit dit.

Parker. Precis som på de flesta brittiska orter finns det en hel del parker i Bournemouth. Den de flesta troligen stöter på är Lower Gardens som går mellan centrum och stranden, och också den lättaste och snabbaste vägen att gå mellan de båda platserna. Man kan också gå åt motsatt håll från centrum, och då hittar man Central och Upper Gardens. Det finns flera parker utspridda lite överallt i Bournemouth-området, och de kan vara väldigt sköna att fly till om man behöver lite lugn runt sig. I parkerna hittar man dessutom en hel del ekorrar och duvor som kan vara riktigt närgångna. Om du vill läsa om några till parker kan du göra det här.

Bournemouth Aviation Museum ligger en liten bit från Bournemouth Airport. Hit kan man ta Yellow Buses A1. På det här museet kan man titta på olika sorters flygplan riktigt nära, och i många kan man gå in och sätta sig. De har också en hel del foton på då de här planen ännu användes, och de har en flygsimulator där man kan testa flyga. Det här är ett museum som absolut är värt ett besök om man har ens minsta intresse för flygplan! Eftersom det är precis bredvid flygplatsen kan man titta på flygplan som landar och lyfter där. Här och här finns foton från då vi var dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar