Åbobesök

Igår var Per och jag till Åbo och uträttade en hel del ärenden. Vi var till Jysk, Skanssi och Ikea, och jag tror faktiskt vi fick allt gjort som vi hade tänkt! En del shopping blev det också, men allt var sånt vi hade tänkt köpa och som vi behöver inom en ganska snar framtid.

Från Jysk köpte vi ett köksbord och fyra stolar. Det var ganska knepigt att få in det i bilen vi hade lånat eftersom den var ganska liten, men det gick! Därifrån köpte vi också varsin kudde eftersom de var rea och vi råkade hitta en sort vi gillade. Kuddarna kostade bara 10€/styck, och bordet fick vi i julklapp av mina föräldrar. Vi hade tittat på det redan och ville ha det, så det passade bra!

I Skanssi passade vi på att äta och gå runt i butiker och titta. Det blev inte att köpa så mycket. Däremot märkte vi att vår definition av "mycket folk" måste ha ändrat under våra år i England, för parkeringshuset i Skanssi var fullt på vissa våningar, och många av de andra hade bara en handfull kvar, men vi tyckte inte det var speciellt mycket folk där. Det här gällde egentligen alla ställen vi var till under dagen. Nog var det mer folk än vanligt, men det kändes ändå vääldigt tomt jämfört med vad vi är vana vid. Skönt!

Sist var vi till Ikea. Där tittade vi på soffor, sängar och madrasser bland annat. Och vi kom fram till vad vi ville ha sen då vi ska köpa. Därifrån passade vi också på att köpa varsitt täcke, stora och små glas och ett set med tallrikar (som vi ska fylla på med en till sorts skålar ännu i ett senare skede). Allt för en väldigt liten summa pengar.

Så med andra ord var det en mycket lyckad dag! Tyvärr kommer vi troligen inte ha användning av större delen av sakerna ännu på ett litet tag. Men vad gör det! Nu har vi dem i alla fall. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar