10 december 2020

Vad jag använde från BB-väskan

Idag tänkte jag dela med mig av vad jag/vi faktiskt använde av allt det vi hade med oss till förlossningen och BB! Om det blir en nästa gång kommer vi nog packa betydligt mindre! Här hittar du inlägget om vad vi packat.

Nu blev ju inte förlossningen kanske helt som vi hade tänkt, vilket också bidragit till att jag använt ganska få av grejerna vi hade med oss. Jag tror jag skulle använt mer om det varit en "normal" förlossning.


I och med att det finns kläder att låna och blöjor att använda på BB så använde vi egentligen ingenting av det vi hade med oss. Eftersom Lillen spydde en hel del ledde det också till en hel del klädbyten, så det vi hade med oss skulle ändå inte ha räckt väldigt länge. Av det vi hade med oss använde vi en body, ett par byxor, ett par strumpor, den enorma halaren och filten. Och allt det var för hemfärd. En mössa hade han fått då han var ner till NICU en sväng, och den mössan passade hans lilla huvud mycket bättre än mössan vi hade med oss, så därför använde vi inte den vi hade med.

Blöjor
Våtservetter
Filt
Två spytrasor
Två pyjamasar
En (allt för stor) collegehalare 
Två par byxor Använde ett par
Tre bodys Använde en
Två par strumpor Använde ett par
Två par vantar
Mössa
Nappar 
Babyskydd


Jag använde också bara kläder man fick låna på BB. Alltså sjukhus-"nattlinne" och sjukhustrosor. Det var typ det enda bekväma. Det jag använde av det jag hade med var munkjacka, en amningstopp, ett par strumpor och yllesockor, och allt det var för hemfärden. Inga byxor jag hade med mig satt bekvämt, så jag lånade ett par jättestora mjukisbyxor Per hade med sig. Och så använde jag sjukhustrosor, för det var det enda som var bekvämt, som sagt.

Mjukisbyxor
Leggings
Munkjacka
Trosor
Amningsbehåar
Amningstoppar Använde en
Pyjamas
Strumpor Använde ett par
Yllesockor
Tofflor


Det här är nog den kategorin jag använde flest saker från. Jag använde bara ett par amningsinlägg, och jag tog bara en ordentlig dusch medan vi var på BB, så duschgrejerna kom bara till användning en gång och jag skulle klarat mig utan eftersom det fanns tvål där. Förstås ändå skönt att ha med eget, skulle jag duschat mer än en gång skulle jag absolut uppskattat egna grejer mer. Bindorna kom inte heller till användning eftersom jag använde dom som fanns där. Att jag hade med toapapper är jag glad över! Jag fattar verkligen inte varför det måste vara tunt och ganska hårt papper på BB, för det är ändå en avdelning där dom allra flestas nedre regioner just varit med om ganska mycket och därför kanske inte riktigt uppskattar stenhårt toapapper.

Mjukt toapapper
Amningsinlägg
Hårborste
Handkräm
Deodorant
Body lotion
Bindor
Duschtvål
Balsam
Schampo
Face wash
Tandkräm
Tandborste
Läppbalsam
Ögonkräm
Ansiktskräm
Bröstvårtskräm


Eftersom jag var rätt så sängbunden blev det inte att fota så mycket med systemkameran, utan det mesta var med mobilkameran. Några få foton lyckades jag ändå ta, och önskar det varit fler. Jag tror jag åt en halv Paussi i början av förlossningen, men det var det. Och av sportdrycken drack jag lite, lite på BB. Vi använde Pers tablet för att titta på lite YouTube-klipp en av kvällarna på BB, så egentligen kom inte min till användning, men eftersom vi använde en tablet låter jag den ändå stå kvar här på listan. 

Kamera
Högtalare
Batteribank
Tablet
Hörlurar
Godis
Snacks
Häfte
Pennor
Hårspänne
Hårsnoddar
Sportdryck
Vattenflaska
Diverse laddningssladdar

Det var förvånansvärt få saker som faktiskt kom till användning. Men som sagt tror jag vi/jag skulle använt mer vid en "normal" förlossning.

Nu med egen erfarenhet så tycker jag nästan det till och med är MER intressant att se på videon och läsa inlägg där personer pratar om vad de packat med, eller videon/inlägg om vad de hade användning för och vad de inte använde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar