26 december 2020

The Body Shops julkalender 2020: Vad jag tyckte

Så var alla luckor i julkalendern öppnade och det är dags att fundera lite kring vad jag tyckte om innehållet. Innehållet i årets kalender räknade jag att blev 348,10€, vilket är lite mindre än förra året, men lite mer än 2018. Jag tycker det var bra värde på produkterna i jämförelse med vad kalendern kostade. Kalendern kostade 149€.

Tidigare två kalendrar jag haft tyckte jag var ganska lika varandra på många sätt, också fast mycket av serierna man fick grejer från varierade. I år tycker jag innehållet varit lite annorlunda, och det fanns produkttyper man inte fick dom tidigare två åren.

I år fanns färre sminkprodukter. Inte för att dom varit många förut heller, men i år var dom ändå färre. Det gillade jag, eftersom jag valt The Body Shops kalender just för att jag inte vill ha smink i min kalender. Speciellt läpprodukterna man fått tidigare år har inte blivit mycket använda, och har i vissa fall varit i väldigt udda färger. 

Jag hade gärna fått fler body lotions och body butters och den typen av produkter, just för att det är sånt jag använder mycket av. I år fick man bara två sådana, varav den ena är exakt samma man fick förra året, och den andra fick man body lotion-versionen av förra året. Det kändes lite tråkigt.

Jag är också lite besviken över att man fick 2-3 duschgelar i fullstorlek i år. Det kändes lite överflödigt. 

I årets kalender fick man heller inget från deras julserier! Dom brukar ha tre olika dofter varje jul, och i tidigare två kalendrar har jag för mig att man fått någon produkt från två av dom. Personligen tycker jag det känns lite konstigt att deras julkalender i år inte innehöll en enda. Jag är alltid intresserad av dom i och med att dom brukar vara olika varje år, och hade verkligen hoppats på att få se dom i kalendern även i år.

Fyra av produkterna var exakt samma som fanns i förra årets kalender.

Tidigare två år har lucka 25 innehållit ett headband och en mask för en användning. I år frångick dom den traditionen och lucka 25 innehöll ett serum. Headbandet kom i en egen lucka. Det skulle bra ha kunnat innehålla en mask också, tycker jag, för headbandet var bara värt 5€, vilket gjorde det till kalenderns billigaste produkt.


I kalendern i år fanns:
  1. Vitamin E Moisture Cream
  2. Mango Shower Gel
  3. Mango Lip Butter
  4. Pink Grapefruit Hand Cream
  5. Banana Truly Nourishing Shampoo
  6. Vitamin E Quench Sheet Mask
  7. Facial Mask Brush
  8. Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask
  9. Banana Truly Nourishing Conditioner
  10. Happy Go Lash Mascara
  11. Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask
  12. Vitamin C Energising Face Spritz
  13. Pink Grapefruit Shower Gel
  14. Matte Lip Liquid Nairobi Camellia 034
  15. Berry Bath Blend
  16. Starry Headband
  17. Vitamin E Gentle Facial Wash
  18. Strawberry Lip Butter
  19. Almond Milk & Honey Soothing & Restoring Body Butter
  20. Camomile Gentle Eye Make-Up Remover
  21. Vitamin C Glow Sheet Mask
  22. Himalayan Charcoal Purifying Clay Wash
  23. Almond Hand & Nail Manicure Cream
  24. British Rose Body Yogurt
  25. Drops Of Youth Concentrate


Större delen av produkterna var sånt som på sätt eller annat används till ansiktet. Jag tror jag kommer få användning för allt, förutom kanske lip liquiden. Det här är i alla fall den kategorin jag är mest förväntansfull på!


För håret fick man bara ett schampo och balsam och ett headband. Det är helt okay för min del. Headbandet är dessutom snyggare än tidigare två års. Det här känns som om man till och med kunde använda till annat än enbart för att hålla bort håret från ansiktet då man till exempel har en ansiktsmask.


Jag skulle gärna sett fler produkter för kroppen. Som sagt, gärna färre duschgelar och fler body butters och lotions.

Överlag är jag ändå väldigt nöjd med kalenderns innehåll! Kanske den bästa av dom tre år jag köpt deras kalender?

1 kommentar:

  1. På ett sätt känns de som att dom ha laga kalendern tidigare, innan julserierna varit klara, o att de därför inte kom med i kalendern. Men de känns skumt o konstigt att dom inte väntade på jukserierna..

    SvaraRadera