11 december 2020

Valet av mina första år-bok

Jag ville såklart skaffa en mina första år-bok åt Lillen, för jag har alltid gillat att bläddra i min egen. Min hade mamma och pappa fått från banken. Jag har ingen aning om man ännu får sådana från banken, men jag valde i alla fall att köpa en. Det finns ju hur många som helst att välja mellan, och jag visste inte riktigt alls vilken vi skulle köpa. Jag orkade aldrig riktigt kolla medan jag var gravid, så det är rätt nyligen jag tog tag i det och beställde hem en.

Valet föll tillslut på finlandssvenska Förlagets Bebisboken. Den har Mumintema och en massa fina Muminbilder och -citat. Mer finlandssvenskt kan det knappast bli? Jag beställde den från Adlibris, här hittar du den. 



Valet föll på den efter att ha googlat runt lite, och många verkade nöjda med den och tyckte den var lite annorlunda jämfört med andra böcker om barnets första år. 

Den har hur mycket som helst man kan fylla i!


Till exempel ett uppslag om hur världen såg ut då man föddes. Att födas under 2020 betyder ju att det finns en del man kan skriva om året, om vi säger så.


Det finns massor, massor av fina uppslag som främst handlar om barnets alla möjliga första-upplevelser och när barnet gjorde olika saker för första gången. Men i slutet finns det ett sånt här uppslag för åldrarna 2-6 år, vilket jag tycker är kul! Alla dom uppslagen är likadana, så det kommer bli intressant att se hur saker ändrar från år till år.


På sista uppslaget finns grejer att fylla i om första skolåret/skoldagen, så det är en bok som får hänga med från innan födsel fram till skolstart. Superroligt, tycker jag!


På uppslaget precis då man öppnat boken finns den här bilden, som kan vara en av mina favoriter från boken. Jag vet inte varför, men jag tycker den är fantastisk!


Jag har inte ännu fått tid att börja fylla i grejer, men jag ska försöka få en början på det nu under helgen. Ifall jag hittar tiden bland allt annat som behöver göras nu innan jul. Och så hoppas jag att jag ska komma ihåg att fylla i allt i den! Jag vet att det kommer vara så kul att kunna bläddra i den här senare i livet.

Ifall du har barn, har du någon Mina första år-bok om barnet? Vilken i så fall? Eller finns det någon om dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar