27 juli 2020

Några nya Ikea-möbler

16 juli åkte vi iväg till Ikea då Per hade slutat jobba. Vi har skjutit upp att skaffa en del bebisgrejer, dels för att vi först ville ha flytten avklarad, och för att vi inte ville skaffa det för tidigt, helt enkelt. Ja, och så lite lathet och för att det är ganska dyrt att köpa möbler. Men den här dagen tog vi tag i det och skaffade de sista(?) av dom stora grejerna. Vi passade också på att skaffa ordentliga nattduksbord åt oss, för på grund av utrymmesbrist har vi använt varsin snygg pall som nattduksbord under hela vår tid i Helsingfors. 

Som vanligt så var vi vid Ikea en timme innan de skulle stänga. Ibland är vi där ännu närmare stängning, men i och med att vi den här gången skulle ha lite mer och större grejer kände vi att vi behövde lite mer tid. Vi är överlag duktiga på att göra Ikeabesök riktigt snabbt, för vi åker dit med en färdig lista på vad vi ska ha, och så halvrusar vi genom butiken och plockar åt oss grejerna och använder genvägar där vi kan så vi inte behöver gå genom hela butiken. Den här gången var vi nog inte heller i butiken mer än kanske 30 minuter, men sen fick vi köa till kassan ganska länge.


Det svåra är ju alltid att försöka pussla in allt i bilen då man köpt lite större grejer. Det här tog också sin lilla tid, och de meddelade att butiken stängt ungefär precis då vi blev klara med packandet. Medan Per packade bilen hade jag hunnit in efter varsin glass, så packandet innehöll också en kort glasspaus.


Dagen efter tog jag på mig uppgiften att påbörja ihopbyggandet av möblerna medan Per jobbade. Han fick komma och hjälpa mig med en del lyftande och att spänna skruvar ordentligt, och så fick han göra en del smågrejer på kvällen då han jobbat klart. Men större delen av byggandet fick jag gjort! Jag känner mig mycket stolt över mig själv. Jag är kanske konstig, men jag tycker faktiskt det kan vara väldigt rogivande och kul att bygga Ikeamöbler.


Sängen byggde vi ihop tillsammans, för den var betydligt krångligare. Barnrummet/kontoret är ännu ett flyttkaos eftersom vi lite använder rummet för att förvara grejer som ännu inte blivit uppackat eller hittat sin plats. Men nu har det alltså flyttat in en säng och en byrå dit. Bra att ha någonstans att förvara den där klädhögen som syns på byrån... Det är nu sorterat, vikt och lagt i byrån, för det är ett tag sen jag fotade den här bilden. 

Om någon undrar: Nej, vi vill INTE ha bebiskläder i storlek 50-68, för det har vi mer än väl av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar