29 oktober 2018

Empties oktober 2018

Ett litet hav av empties igen den här månaden. Berätta gärna om du prövat någon av produkterna och vad du tyckt! Eller ifall det finns något du skulle vara intresserad av att pröva.



Mediheal Vita Lightbeam essential Mask Ex. 24 ml (Tokmanni, 2,29€). Det här är en sheet mask som faktiskt doftade helt okay! Precis som de andra liknande maskerna så kändes den här superskön mot huden, masken var tillräckligt stor, och den satt bra på ställe då man fått den på plats ordentligt. Den skulle göra hyn mer strålande och ljusa upp mörka och skuggiga områden (en lite konstig beskrivning, om du frågar mig). Jag tyckte den genast jämnade ut min hudfärg och gjorde att röda områden och mörka ringar såg mycket ljusare ut, så det var jag mycket imponerad av! Hyn såg bra ut också följande dag, och hyn hade en mer jämn färg. Av maskerna jag haft av samma märke och i samma serie så har den här varit den som jag snabbast sett någon skillnad med. Jag kunde tänka mig att köpa av den här igen.



Drops of Light 1 ml (gratis tester från The Body Shop). Jag kunde dela upp innehållet i den här till två gånger, och jag tror jag kunde ha delat det på fler för det var ett väldigt drygt serum, märkte jag. Den hade en väldigt lätt doft av något som jag inte riktigt kunde placera, kanske någon blomma? Jag gillade doften i alla fall! Jag tyckte den gick lätt att massera in i huden, kändes skön och blev inte som en superoljig hinna som aldrig ville försvinna. I och med att jag fick lite mycket båda gångerna så var det lite svårt att ordentligt arbeta in det i huden, men jag tror det berodde mer på mängden än produkten i sig. Eftersom det bara var en liten tester kan jag inte säga mer om den, men skulle inte ha något emot att pröva produkten ordentligt någon gång. Däremot vet jag inte om jag skulle köpa den sådär i första taget, så såld var jag inte på den.

Herbina Gloss & Shine Schampo 200 ml (BetteBox februari 2018) och Herbina Gloss & Shine Balsam 200 ml (K-Citymarket, 2,95€). Dom här doftar SÅ gott! Dom doftar typ hallonyoghurt, och jag tycker det är en ganska äkta hallondoft jämfört med många produkter som ska föreställa ha hallondoft. Jag kan inte påstå att schampo och balsam alltid brukar dofta supergott, och i alla fall inte ha en bärdoft, så det var en överraskning då jag öppnade de här. Jag tyckte också det var en förvånansvärt dryg produkt med tanke på priset, jag är van vid att schampo och balsam i den här prisklassen inte brukar räcka väldigt länge, men de här tyckte jag räckte ganska länge. De var lätta att löddra/massera in i håret och lätta att skölja ur. Jag upplevde också att mitt hår blev blankt och väldigt snyggt av det, och kändes lätt och rent. Överlag var jag otroligt positivt överraskad av de här två produkterna, och skulle säga att de troligen är de bästa schampot och balsamet jag prövat i den här prisklassen! Känns som dyrare produkter. Jag kommer absolut köpa av dom här!

Hohde Anti-Age Specialkräm 8 ml (BetteBox augusti 2018). Den här krämen doftade lite...skog, typ. Det är nog det bästa sättet jag kunde beskriva den på. Den var också väldigt tjock och då jag först la den i ansiktet blev det helt vitt efter och jag blev genast rädd att den skulle vara superfet, jättesvår att massera in och min hy inte alls skulle klara av den. Men då man masserade lite gick krämen superbra in i huden, och också fast krämen var mot det fetare hållet hade min hy inte så mycket emot den, inte nu då det börjar bli kallare i alla fall. Den återfuktade bra och kändes skön på huden. Den här lilla tuben räckte dessutom väldigt länge, och jag tror att jag kunde fått den att räcka ännu längre. Jag är lite tudelad kring vad jag tyckte. Jag tyckte om den, men ändå inte. Den var kanske lite, lite för fet för min hy, men samtidigt inte. Jag tror ändå inte att jag skulle köpa av den själv, för det kändes inte som om den gjorde speciellt mycket extra för min hy, och det är en ganska dyr produkt.

Ziaja Antioxidation Acai Berry Day Cream Protective & Soothing SPF 10 Tired, Dull & Sensitive Skin (BetteBox september 2018). Den här tyckte jag doftade riktigt gott. Det var en ganska tjock kräm som jag tror skulle räckt till 2-3 gånger, men det stod ingenstans hur mycket det var i den. Krämen gick bra in i huden och gjorde att huden kändes väldigt mjuk. Jag tyckte inte min hy började kännas väldigt oljig under dagen, vilket såklart är ett stort plus och ganska ovanligt då det är solskyddsfaktor i den. Jag skulle gärna pröva den här lite ordentligare för att få någon riktig känsla av den, så jag kunde tänka mig att köpa av den.






Batiste Dry Shampoo Clean & Classig Original 50 ml (Prisma, 2,65€). Det här är en produkt som jag tror är samma som det första torrschampot jag någonsin prövat, vilket gör att doften är doften av torrschampo för mig, och jag vet inte hur jag skulle beskriva den på något annat sätt. Jag gillar den i alla fall. Doften påminner mig också om England, och ger mig flashbacks till typ tidigare morgnar innan jag skulle till uni, för det var då jag oftast använde den. Jag har prövat så många olika torrschampon, men jag verkar ändå helst gå tillbaka till just det här märket, för det är en av dom torrschampon jag upplever får håret att se renast ut. Det negativa är allt det vita som är svårt att få bort, men å andra sidan så är det värt jobbet eftersom håret ser så mycket bättre ut de där dagarna då det annars bara ser för jäkligt ut på grund av att det egentligen skulle behöva tvättas. Jag föredrar också att köpa den i lite förpackning för den känns lättare att hantera och jag använder den ändå rätt sällan, men det känns ändå som om jag borde köpa en stor nästa gång. Ja, jag kommer köpa av den här igen!

Labello Care & Colour Red 5,5 ml (LivBox november 2015). Det här har varit en sådan där produkt som periodvis blivit glömd i någon handväska då det varit en sådan tid på året att jag inte behövt läppfett. Nu hittade jag det igen en gång, och den här gången får det helt enkelt åka ut eftersom det är så gammalt. Dessutom är det mer eller mindre slut. Det är vanligt läppfett i mitten, och runt det är det läppfett som är rött och ger lite färg till läpparna. Det jag gillade med det här var att det återfuktade bra, men det gav också en lätt färg till läpparna vilket gjorde att jag inte behövde använda någon annan läpprodukt då jag hade supertorra läppar men ändå ville ha lite färg på dom. Väldigt praktiskt! Det gav lite färg, men inte heller för mycket så man inte kunde använda det till vardags också och då man inte hade något annat smink på sig. Däremot kunde jag ibland tycka att produkten mest gled omkring på läpparna och inte återfuktade dom riktigt lika bra som andra av Labellos produkter. Jag kunde nog tänka mig att köpa av det här, just för att det gjorde två saker och funkade för alla dagar, vare sig man behövde lite färg eller bara ville återfukta läpparna.

Lumene [classics] Advanced Anti-Age Revitalizing Rich Day Cream SPF 30 1,5 ml (gratis tester i senaste Pirkka-tidningen). Den här krämen påminde lite om solkräm då jag applicerade den och kändes också på huden lite som solkräm. Doften var också som en blandning mellan solkräm och typ nån clean cotton-doft. Så jag gillade doften ganska bra, eftersom jag gillar solkrämsdoft (för semester) och älskar clean cotton-dofter. Jag upplevde tyvärr inte att krämen gick in i huden speciellt bra, utan huden kändes klibbig ganska länge efter. Den här lilla skulle dessutom ha räckt till fler gånger, men jag råkade som vanligt få ut allt från den på en gång. Jag tror inte jag skulle köpa av den här, just för att min hy inte gillar typ nån produkt men hög solskyddsfaktor, i alla fall inte för en längre tid, så jag skulle inte kunna använda den här dagligen. Och så kändes den för klibbig för länge, och min hy blev oljig under dagen. Synd, för jag gillade doften. Men det är så svårt att säga bara av en liten tester hur den skulle funka i längden.

Manna Kadar HD Volumizing Mascara Jet Black 4 ml (BetteBox mars 2018). Jag har läst om SÅ många vars mascara var torr då de öppnade den, och jag hoppades så att jag inte skulle ha samma problem. Tyvärr visades det sig att min också var torr. Och luktade målfärg. Två gånger försökte jag ändå använda den, och ansträngde jag mig riktigt ordentligt kunde jag få lite produkt att fastna på fransarna, men inte så mycket att jag kan säga något om den. Det lilla som fastnade såg ju ganska bra ut, och jag tror det kunde vara en riktigt bra mascara. Också de gånger jag fått ut en hel del produkt så har jag ändå inte fått det att fastna på fransarna alls, just för att mascaran är så torr. Jag tror ändå inte jag skulle köpa av den själv för jag har inte lust att först betala ganska mycket och sen inte kunna använda den för att den torkar direkt eller väldigt snabbt.

Maybelline The Falsies Push Up Angel Mascara 9,5 ml (BetteBox januari 2017). Jag älskar mascaror som inte kräver så mycket jobb för att man ska få ett snyggt resultat, och det här var just precis en sån. Jag tyckte mina fransar såg så himla bra ut redan efter ett lager, och fransarna klumpade inte ihop sig knappt alls, vilket jag gillar supermycket. Det gör att fransarna ibland kan se nästan osminkade ut, men ändå vara långa och snygga. Det gillar jag! Eftersom mascaraborsten hade längre "tänder" på ena sidan kunde man få effekten att till exempel fransarna längst bort från näsan blev längre än resten, och det gillade jag också. Det här var inte en vattenfast mascara, vilket är lite synd för jag föredrar mascaror som ska hålla det mesta. Trots det tyckte jag den här höll sig snyggt kvar på fransarna hela dagen och samlade sig inte under ögonen efter någon timme. Till och med då jag någon gång glömde bort att jag hade mascara och råkade gnugga mig i ögonen så hölls en stor del av mascaran kvar. Men jag tyckte ändå inte den var svår att tvätta bort. Jag gillade den här mascaran supermycket och skulle gärna köpa av den!

Nord Clean duschgel syren 300 ml (Anttila, 0,79€ tror jag). Jag har skrivit om både den här och en med annan doft förut, och jag har inte så mycket nytt att säga om den. Jag älskar doften supermycket, för jag gillar verkligen syrénblommor, och den här har en väldigt äkta doft. Den återfuktar inte direkt huden, men jag tyckte inte heller huden kändes supertorr. Den har supergeleaktig, mer än dom flesta duschgeler jag testat, vilket gjorde att det snabbt kom ut en större mängd än jag tänkt, och det gjorde också att den inte alls var speciellt dryg. En helt okay duschgel, men inte superjätteamazing, annat än doften då. Jag skulle troligen inte köpa av den igen, men jag har inget emot att använda den.




Naturel återfuktande fotbehandlingssockor 18 ml (Tokmanni, 3,50€). Jag tror inte jag har prövat någon liknande produkt förut, så jag var intresserad av att pröva. De doftade lite lätt parfymaktigt, eller som torkade blommor ungefär. I alla fall en doft jag tyckte var rätt behaglig, men som kunde bli för mycket om den skulle vara nära ansiktet en lång stund. Sockorna var lätta att lägga på och hade en tejpremsa som gjorde att man kunde välja hur spända de skulle vara runt vristen. Man kunde också ha sina egna strumpor ovanpå vilket gjorde det lättare att gå med dom på. Jag tyckte inte det kändes obehagligt eller blött eller klibbigt att gå med dom då man väl haft dom på en kort stund och de hade värmts upp lite. Tyvärr verkade det som det var ojämnt med produkt i sockorna, för då jag tog av dom hade jag en massa produkt på ena foten och inte alls mycket på andra. Det var det största minuset, och lite synd att jag inte märkte tidigare så jag kanske kunde ha gjort något åt saken. Det gick bra att massera in produkten, och jag tyckte inte det tog superlänge för det att sen dra in så att fötterna var helt torra. Fötterna blev också supermjuka av dom. Jag skulle gärna köpa av dom igen!

Novexpert Beauty Rituals 15 Minutes Part 1 The Expert Exfoliator 5 ml (BetteBox oktober 2018). Det här doftade nästan lite som arganolja, men det var inte en irriterande doft som blev för mycket. Det var en ganska tjock scrub som först skulle vara i ansiktet en stund innan man masserade huden med den. Då man gjorde det löddrade den, och det var som om en del av det som skrubbade huden smälte. Jag tyckte den gjorde ett bra jobb med att göra huden ren, och den kändes väldigt behaglig att använda. Huden både såg och kändes ren och jämn efteråt, utan att kännas supertorr och obehaglig. Jag skulle bra kunna använda av den här igen.






Novexpert Beauty Rituals 15 Minutes Part 2 The Repulp Mask 5 ml (BetteBox oktober 2018). Den här hörde ihop med produkten ovanför. Den doftade lite liknande, men lite vagare tyckte jag. Masken var mer som en ganska tjock hudkräm som man skulle lägga som ett tjockt lager i ansiktet. Masken torkade inte, utan drog istället delvis in i huden. Den skulle tvättas bort först med varmt vatten och sen kallt. Huden kändes väldigt skön efteråt, och den kändes såpass återfuktad att jag valde att inte använda någon hudkräm efteråt. Trots att jag lät bli började inte min hud kännas torr och stram senare under kvällen, och det var jag positivt överraskad av! Jag tyckte också huden såg bra ut efteråt, och både såg och kändes återfuktad. Huden såg ut och kändes väldigt bra ännu dagen efter och hade inte börjat kännas torr någonstans. Jag kan tänka mig att använda av den här igen.

The Body Shop Tea Tree 3-in-1 Wash.Scrub.Mask 125 ml (The Body Shop, 19,50€). Jag har använt den här enbart som ansiktsmask (och scrub då jag sen tvättat bort den) och den har räckt väldigt länge. Jag har använt den 1-2 gånger i veckan och den har räckt i flera månader för man behöver inte supermycket åt gången. Och alltså, det här kan vara den bästa ansiktsmask jag prövat mot dålig hy! Det spelar ingen roll hur jobbiga finnar, eller andra orenheter, jag haft så har jag sett en omedelbar förbättring då jag tvättat bort masken, och följande dag har det sett ännu bättre ut. Också fast finnarna kanske inte försvunnit helt har den här masken gjort en drastisk förändring. Jag tycker inte heller den doftar superstark tea tree, men nog lite. Jag gillar doften, så hade inget emot den. Medan den är på huden så känns den nästan lite kall, och ibland kunde mina ögon börja rinna för det kändes kyligt på samma sätt som då man äter typ en mentoltablett. Lite samma känsla var det då jag tvättade bort den, det liksom kändes kyligt och typ samma känsla i ansiktet som man har då man dricker kallt vatten efter att ha ätit en mentoltablett. Väldigt spännande! Den var lätt att applicera men krävde lite mer jobb att tvätta bort den, speciellt om man lämnade den på lite längre än de fem minuter det stod att den skulle vara på. Jag vill ABSOLUT ha av den här igen, för som sagt har jag aldrig tidigare prövat en produkt som hjälpt såhär mycket mot dålig hy! Borde kanske pröva den som wash eller enbart scrub också, men jag älskar den som mask!

Dermosil Organic Body Butter Mint 200 ml (BetteBox, juli 2018). Då jag först öppnade den här var jag lite smått skeptisk, för den doftar VÄLDIGT starkt mint och påminde mig mest bara om en fotkräm jag har som doftar mer eller mindre exakt lika. Men då jag kom över det och vande mig tyckte jag väldigt bra om doften! Doften blir inte kvar på huden superlänge och inte alls lika starkt som då man doftar på krämen, så det var inte heller ett problem där. Jag gillade det här body buttern för det var nästan som den smälte in i huden då man smorde, och det är något inte många body butters jag prövat gjort. Jag tyckte också den absorberades in i huden riktigt fort och det tog inte länge före man slutade vara klibbig och obehaglig, så man kunde klä på sig nästan genast. Den återfuktade jättebra och jag tyckte huden kändes återfuktad länge. Den var väldigt behaglig och lätt att smörja in, tyckte jag. Den var inte alls lika tjock och fet som många body butters heller, något jag gillade. Det var som någon body butter light-version, för krämen kändes så himla lätt utan att ändå vara som en lotion. Jag är inget fan av den här typen av förpackning, jag föredrar någon form av tub eller liknande, men i och med att det är en body butter så förstår jag ju att det var en sådan här. Just för att den smälte och absorberades snabbt och återfuktade bra kunde jag tänka mig att köpa av den själv!

Löwengrip Care & Color Get a Grip Hand Balm 50 ml (MatSmart, 2,99€). Den här har samma doft som resten av den här serien (som jag inte vet om finns mer efter namnbytet?), och det är en ganska söt doft, lite caramel-aktig, men inte för mycket. Har man väldigt svårt för söta dofter tror jag den här kan vara lite svår. Det här var en relativt dryg handkräm, och bara en liten klick räckte långt.  Jag hade ändå förväntat mig att den skulle räcka ännu längre med tanke på  vad den vanligen kostar, men för det jag fick den för är det riktigt bra. Den var lätt att smörja in i händerna, krämen var varken för tjock eller rinnig, och absorberades snabbt, vilket alltid är en superstor fördel då det gäller handkräm. Hatar handkrämer som aldrig vill dra in i huden! Händerna känns mjuka och återfuktade genast, och jag tycker också att dom håller sig så väldigt länge. Superbra handkräm som jag gärna skulle köpa av igen, eller någon annan från Löwengrip-märket!

Korres White Tea Fluid Gel Cleanser 200ml (FeelUnique, 18€). Den här fick man i litet format i en LivBox för ett bra tag sen, och jag blev helt såld genast jag prövade den. Därför bestämde jag mig för att köpa den i stor storlek och jag ångrar mig inte en sekund. Min hy älskar den här produkten. Den känns så mjuk mot huden och det lilla lödder det blir av den känns också supermjukt. Den har inte heller en stark doft, jag tycker den doftar nästan inget alls. Man behöver bara en liten, liten klick, vilket gör att den här räcker SÅ himla länge, och är därför så himla prisvärd också. Den rengör huden ordentligt utan att torka ut den speciellt mycket, och den får verkligen min hy att kännas ordentligt ren. Också fast den, vad jag vet, inte är riktad till oss med dålig hy så upplevde jag en omedelbar förändring mot det bättre då jag började använda den, och min hy har varit mycket, mycket bättre då jag har använt den här jämfört med någon annan face wash. Jag ska nu testa en annan face wash här emellan eftersom det kom en i en BetteBox, men jag har redan skaffat en ny av den här, för det här kan eventuellt vara en all time favoruite product för mig!

Oscar de la Renta Bella Blanca Eau de Toilette 2 ml (BetteBox april 2018). Jag tyckte väldigt mycket om den här doften. Nu är jag ju, som bekant, riktigt dålig på att beskriva dofter, så det är väl egentligen dumt av mig att ens ha med parfymer bland empties, just för att jag inte vet vad jag ska skriva om dom. Jag tycker det är en väldigt lätt doft som inte blir för på och som inte irriterar. Lite blommig och ganska frisk, kanske? Jag upplever att det är en parfym man kan ha på sig och som inte genast märks att man ha parfym, utan det är bara en god doft, om det makes sense? I vilket fall som helst skulle jag mer än gärna köpa av den här parfymen! Det blev nästan genast en favoritdoft!

Kocostar Cherry Blossom Flower Mask Sheet 20 ml (Viking Grace, 3,70€). Jag blev inte lika förvirrad då jag öppnade den här som den förra, den här gången visste jag att det skulle vara en massa små söta och inte en hel mask. Den här var såklart i form av körsbärsblommor. Den här doftade också supergott, jag har insett att jag gillar körsbärsblomsdofter. The Body Shop hade nån gång någon serie med den doften, och jag ääälskade den också. Den här masken skulle återfukta och jämna ut huden, och det gjorde den åtminstone delvis. Med den här tyckte jag inte att bitarna blev helt torra medan jag hade dom i ansiktet, utan det var nästan som om de innehöll med produkt än den andra jag hade. Det blev en hel del produkt kvar i ansiktet då jag plockade bort bitarna, men det gick lätt att massera in i huden eftersom det ändå inte alls var FÖR mycket. Jag tyckte huden såg och kändes återfuktad, mer än med den andra masken, och jag upplevde också att hyn såg jämnare ut, röda områden hade dämpats lite, och huden såg bra ut också följande morgon. Överlag var den här mycket bättre än den andra jag hade, men det finns definitivt bättre masker. Trots det skulle jag kunna köpa av den igen för den är lite annorlunda och ganska fin, doftade gott och gjorde faktiskt något.

1 kommentar:

  1. Uuuu massa spännane empties igen! Jag har av dessa alla bara provat schampoot och kommer väl berätta mer om det i ett emptiesinlägg senare i år :D

    SvaraRadera