31 oktober 2018

Svar på frågorna ni ställde i frågestunden!

Idag tänkte jag svara på frågorna ni ställde i frågestunden jag hade i början av månaden. Jag älskar frågestunds-inlägg i andras bloggar, och jag hoppas att ni också gillar såna inlägg!

Kommer ni att flytta "hem till ön" i något skede?
Man ska ju aldrig säga aldrig, men som det känns just nu är vi båda väldigt överens om att NEJ, absolut inte. Ingen av oss lockas överhuvudtaget av landsbygdslivet, det känns helt enkelt inte rätt för oss. Jag ogillar långa avstånd, mörkret vintertid, dåligt skötta vägar, att utbudet av både ett och annat är ganska dåligt (i jämförelse med en stad alltså, utbudet på ön är ändå relativt bra), och en heeeel massa andra saker. Jag älskar att veta att jag har bara några minuter till allt, och det krävs inte minst en halv dag om man vill åka och köpa något speciellt som kräver ett besök till en stad. Älskar att kunna få tag på nästan vad som helst snabbt, och nästan vilken tid på dygnet som helst. 

Vi skulle kunna se oss ha en sommarstuga på Kimitoön i något skede, och vi åker gärna dit för att träffa familjen och spendera långhelger eller högtider där, men som en permanent bostadsort finns det noll saker som lockar.  Vi skulle helst aldrig flytta utanför Helsingfors gränser, för vi älskar den här staden, men vi har kommit fram till att Esbo eller eventuellt Vanda kunde vara okay om det kommer en dag då vi ska köpa eget boende och måste flytta utanför Helsingfors. Men hemskt mycket längre bort än det vill vi undvika att flytta.

Så, det korta svaret är nej, absolut inte. Det livet passar vissa, och vissa älskar att bo på landsbygden, men vi hör inte till dom. Åtminstone inte i det här skedet av våra liv. 

Vad fick er att välja just en tax? Och vill ni ha flera hundar?
Jag har alltid velat ha hund, och då jag växte upp hade vi alltid 1-2 finska stövare. Då vi på allvar började prata om att skaffa hund läste vi om en massa, massa, massa olika raser för att se vad som kunde tänkas passa oss. Vi ville ha en liten hund för att det kändes lättare i stan, och jag ville ha en hund som var så liten att den inte kunde rycka iväg med mig. Jag ville veta att jag alltid kan ha kontrollen över den då jag är ut med den. Däremot ville jag absolut inte ha en terrier, vilket gjorde att väldigt många mindre raser föll bort. Länge funderade vi på att skaffa en corgi, men då vi läste på om de raser vi kunde tänka oss ha kom vi fram till att en dvärgtax kunde tänkas vara rasen för oss. Vi gillade de släthåriga, och vi bestämde oss sen för en röd, för vi tyckte de var så otroligt fina. Vi pratade sen med en del uppfödare för att få veta mer om hurdan rasen är, och det gjorde sen att vi blev säkra på att det var en ras som passar oss.

Orsaken till att det blev just en dvärgtax och inte en vanlig tax är dels för att de är mindre, och för att den av många anses vara en lite "mjukare" ras personlighetsmässigt. Jag är inte heller alls lika förtjust i den normalstora taxen. Jag har inget direkt emot rasen, men överlag upplever jag att de har en hårdare personlighet som jag inte riktigt gillar. Sen är ju såklart alla hundar olika. Men Alma har visat sig vara den mest perfekta lilla hunden för oss! Också uppfödaren tyckte att Almas personlighet kunde passa ihop med oss, och jag tycker hon hade rätt. Alma bjuder oss på så många skratt, för hon är så rolig, och ger så otroligt mycket kärlek.

Vi vill absolut ha fler hundar! Men vi har inga konkreta planer på när. Knappast ännu på något år. Men i framtiden ska vi nog ha fler! Och det kommer troligen också vara dvärgtaxar, för vi har verkligen förälskat oss i rasen.

Vad använder du för redigeringsprogram till dina videor? Håller själv på och tittar runt på några och troooor jag har bestämt mig men alltid kul med inspiration och tips haha!
Jag använder mig av Corel VideoStudio Ultimate 2018. Skulle jag få välja vilket program som helst skulle jag välja Adobe Premiere Pro, meeen det är allt för dyrt för mig i dagsläge.

Orsaken till att det blev VideoStudio Ultimate var för att jag letade efter ett redigeringsprogram och inte hittade något gratis jag var nöjd med, och sen fick jag se att det här var på ett superbra erbjudande och det såg ut att erbjuda det jag ville ha. Dessutom är det inga månads- eller årskostnader. Man kan såklart köpa uppdatering till en nyare version då det kommer en eller tillägg (till exempel extra filter eller ramar och saker, alltså sånt som inte behövs sådär egentligen för att få ut allt av programmet). Och programmet är inte alls speciellt dyrt. Jag har i alla fall varit hur nöjd som helst! Programmet är lätt att använda, det går snabbt att komma igång och har allt (eller i alla fall mer eller mindre allt) man kan tänkas behöva, i alla fall om man inte sysslar med jättekrävande redigeringar. Så det är absolut ett program jag kan rekommendera!

Om någon har fler frågor gällande något av de här ämnena, eller vill att jag ska skriva mer om något, säg till så fixar jag inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar