28 februari 2018

Empties februari 2018
Soap & Glory Face Soap & Clarity 3-in-1 Daily Vitamin C Facial Wash 350ml (Boots, £8). Den här har jag haft i duschen och använt 2-3 gånger i veckan, så den här har räckt hur länge som helst! Jag tror jag började använda av den i början av 2017 kanske? Som vanligt vet jag inte hur jag skulle beskriva doften. Jag tycker den doftar riktigt gott, men inte speciellt sött. Jag måste säga att jag inte riktigt vet vad jag tyckte om den. Den torkade inte ut min hy jättemycket, vilket absolut är ett stort plus. Men jag upplevde inte heller någon drastisk förändring i hur hyn såg ut. Definitivt renare, och hyn kändes väldigt ren, men jag vet inte om jag märkte någon egentlig förändring i övrigt. Kanske om jag skulle använt den dagligen. Det var inget fel på den, men jag skulle nog inte välja att köpa den igen sådär som första val. MEN av misstag beställde jag två då jag köpte den här, vilket jag insåg först då det fanns två i paketet och jag hade dubbelkollat beställningsmailet för att försäkra mig om att dom inte hade skickat en till av misstag. Så jag har en ny sådan här i duschen nu.

HerbOlive Hand Cream Olive Hydro Care with olive oil and argan oil 75 ml (En liten butik nära hotellet på Kreta, 4,90€). Jag valde att köpa den här under vår bröllopsresa eftersom den är gjord på Kreta. Jag ångrar så att jag valde att börja använda den nu under vintern, för återfuktningen den gav räckte inte alls till för hur torra mina händer blir då det är kallt. Jag tror det skulle varit så himla mycket bättre sommartid. Nu blev det att jag smorde in händerna väldigt, väldigt ofta, och det i sin tur gjorde att tuben tog slut lite väl fort. Det var en väldigt lätt och tunn konsistens på krämen, och det gjorde att den gick lätt att smörja in i händerna ordentligt, och den drog fort in i huden. Först tyckte jag doften påminde lite om duschtvålar för män, men sen då jag vande mig vet jag inte om jag tyckte det längre. Jag tyckte den doftade supergott. Det var inte en doft som höll sig kvar väldigt starkt på händerna, men en liten vag doft kunde man känna ännu länge efter. Det är definitivt en doft som påminner både mig och Per om vår resa, i och med att vi stötte på fler produkter som doftade liknande. Jag köper gärna av den här eller någon annan an märkets handkrämer igen, men inte för att använda vintertid.

Lierac Hydragenist Moisturizing Serum, Oxygenating, Replumping 8 ml (BetteBox januari 2018). Jag hade inte så höga förväntningar på den här produkten då jag började använda den, i och med att jag inte riktigt har hittat serum som funkat bra förut. Men den här tyckte jag faktiskt om! Den kändes inte det minsta klibbig på huden och den drog in väldigt fort. Men den var ändå inte som vissa serum jag prövat som typ försvinner i händerna innan man hunnit börja smörja in det i ansiktet. Den här lilla tuben räckte ganska länge. Den doftade lätt och lite sött, och jag tyckte verkligen om doften. Den skulle vara replumping, men jag tänkte att jag knappast skulle se någon skillnad alls, men till min stora förvåning tyckte jag faktiskt att jag såg en märkbar skillnad, och att den höll vad den lovade! Jag var positivt överraskad på så många plan vad gäller den här produkten, och skulle gärna köpa av den själv!

Avene XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cleansing Oil 10 ml (BetteBox december 2017). Jag visste inte helt vad jag skulle förvänta mig av den här produkten, i och med att det var en olja. Men den var som ett mellanting mellan en olja och en duschtvål, nästan. Den såg lite ut som smält smör, och hade en lite oljig konsistens, men samtidigt så kändes den inte som olja på huden. Den löddrade också ganska mycket, och kändes väldigt skön på huden. I och med att den här var tänkt för torr hy, eller torra områden på hyn, tyckte jag den passade bra att använda just nu eftersom min hy är riktigt torr då det varit kallt, och mina armar har varit riktigt, riktigt torra trots att jag använd hudkräm. Efter duschen kändes min hy ovanligt mjuk, och inte det minsta torr. Också dom områden som tidigare hade varit riktigt torra kändes mycket bättre. I och med att jag inte på det viset lider av väldigt, väldigt torr hy, i alla fall inte många dagar per år, och inte heller vanligen har områden som är ovanligt torra, så skulle jag knappast köpa den här produkten själv. Skulle den inte vara väldigt dyr skulle jag kunna använda den periodvis, men i och med att jag inte egentligen behöver den så känns det onödigt. Men en produkt jag ska försöka komma ihåg att finns, ifall jag skulle behöva den!

Avène XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Cream 5 ml (BetteBox december 2017). Den här hör ihop med produkten här ovanför, så jag valde att använda den här samma dag. Den här lilla tuben räckte förvånansvärt långt, men jag valde att fokusera på de områden som var torra, alltså mina armar. Det som blev över använde jag på knäna och benen. Det var en ganska tjock kräm, men den var ändå väldigt lätt att smörja in i huden utan att behöva jobba speciellt mycket med det. Den drog också in ganska fort, och jag tyckte inte att den väldigt länge kändes som en hinna ovanpå huden, så som många tjockare krämer brukar kunna göra. Jag märkte också en tydlig skillnad på mina armar dagen efter, och alla torra områden hade återgått till näst intill normalt. Visst var de ännu lite, lite torra, men inte märkbart torrare än andra delar av kroppen sådär normalt under kalla perioder. Om jag skulle haft så det räckt till fler användningar skulle det nog fort gått att få bort de torra områdena helt och hållet. Så jag var verkligen positivt överraskad! Här gäller samma som med oljan, i och med att jag inte har stoooora problem med torr hy, och jag bara skulle ha nytta av den periodvis, så kommer jag inte köpa av den själv men kommer lägga den på minnet ifall jag behöver den någon vinter.

Lumene Harmonia Nutri-Recharging Revitalizing Serum 1 ml (BetteBox februari 2018). Jag har så svårt för såna här testerförpackningar som sen ändå innehåller allt för mycket för bara en användning. Det slutade med att jag på grund av trötthet ändå hällde ut allt, och sen fick ge lite av det åt Per, och sen slänga dom sista dropparna. Den doftade, stickigt, om man nu kan beskriva en doft så. Inte riktigt citrus, men stickigt lite på samma sätt. Bara man hade en vettig mängd gick det superlätt att massera in det i huden, den drog in fort och kändes inte klibbig och obehaglig. Den kändes inte heller väldigt oljig, tyckte jag. Man behövde inte vänta speciellt länge innan man utan problem kunde fortsätta med ansiktskräm. I kombination med krämen tycker jag huden kändes återfuktad och mjuk, och jag tyckte huden såg bra. Jag kunde tänka mig att köpa av den här själv.

Lumene Harmonia Nutri-Recharging Intense Moisturizer 1 ml (BetteBox februari 2018). Jag trodde absolut att den här krämen inte skulle vara för mycket, men jo, den var så dryg att den här mängden var allt för mycket den också. Den doftade väldigt likt serumet, och hade en spännande nästan lite leraktig både konstisens och färg. Den påminde mig nästan som en ansiktsmask. Bara man hade rätt mängd gick det bra att massera in i ansiktet, och kändes väldigt mjuk och skön mot huden. Jag tyckte också att den drog in väldigt snabbt, och kändes lätt på huden. Jag tyckte att krämen i kombination med serumet gjorde min hy väldigt mjuk, och jag tyckte också att huden såg väldigt bra ut följande dag. Jag skulle faktiskt vara intresserad av att köpa den här själv!

Lumene Lähde [Source] Arctic Spring Water Enriched Facial Mist 100 ml (BetteBox juli 2017). Den här kom sådär passligt innan vår bröllopsresa i somras, så den var ett självklart val att ta med. Under resan använde jag den alltid då jag hade varmt och kände att jag behövde svalka mig lite, och det var ett jobb den gjorde riktigt bra. Efter resan har jag använt den lite som en toner. Och om jag någon gång känt att min ansikte känts väldigt torrt under dagen så har jag också passat på att använda den. Den hade en väldigt svag och lätt och fräsch doft. Jag tycker den faktiskt ger lite återfuktning, och känns väldigt skön på huden. Däremot tror jag inte att jag skulle köpa den igen sådär i första taget. Skulle den finnas i en betydligt mindre förpackning skulle jag absolut köpa inför någon resa till något varmt ställe, för jag gillade den faktiskt riktigt mycket just för att svalka. Men i såhär stort format vet jag inte riktigt, för den räcker hur länge som helst. Så, lite osäkert om jag kommer köpa av den själv. Jag gillade produkten, men jag skulle inte behöva den i fullstorlek. Den är också ganska dyr med tanke på att den mest bara svalkar och lite lätt återfuktar.

Nord Clean duschgel vetegräs 300 ml (Anttila, 0,79€ tror jag). Jag gillade doften supermycket, men kunde inte riktigt placera den innan Per påpekade att den doftade banan. Och ja, den doftar precis som banangodis! Den var verkligen gel-aktig, och det gjorde att det ofta kom ut ganska mycket av den varje gång, och det i sin tur gjorde att den inte räckte väldigt länge. För den här tiden på året passade den mig inte så bra, för min hy kunde ibland börja kännas väldigt torr då jag hade använt av den. Doften som jag älskade höll sig inte kvar på huden typ alls, så det var också en besvikelse. Fantastisk doft, helt okay duschtvål, men inte något extra. Jag skulle inte i första taget köpa av den igen, men det var inget fel på den, så det skulle inte hellr vara ett problem att köpa av den igen.
Bioten Face Mask Deep Cleansing Green Clay & Green Tea 40 ml (Inka Supermarket, ~3€). Den här köpte jag också under vår bröllopsresa, och det har varit en så himla bra ansiktsmask. Den är otroligt mjuk och slät, och superlätt att applicera. Då den väl är på huden känns det så himla bra och skön, mycket bättre än någon annan ansiktsmask jag prövat, den torkar skönt, och den är lätt att tvätta bort. Dessutom har min hy alltid sett jättebra ut efteråt. Den har en lätt doft, och det är en doft jag verkligen gillat. Jag gissar att det är green tea, kanske? Den här tuben räckte väldigt länge också. Jag är i stort behov av att få tag på mer av den här! Jag kommer absolut köpa mer nästa gång jag får syn på den.
Lumene Harmonia [Balance] Nutri-Recharging Purifying Peat Mask 15 ml (BetteBox februari 2018). Den här doftade lika som krämen och serumet man fick i samma serie. Jag var lite rädd då det var en peat mask, för jag tänkte att den skulle torka lika obehagligt som den tidigare man fick, men det gjorde den inte. Den här betedde sig mycket mer som en helt vanlig ansiktsmask, och torkade inte alls på ett jobbigt sätt. Den gick lätt att applicera, och jag upplevde inte heller att den var svår att tvätta bort. Min hy såg alltid väldigt ren ut efter att jag använt den, och kändes väldigt fräsch. Jag tyckte väldigt bra om den här, och skulle gärna köpa av den själv! Hela den här serien verkar mycket lovande, och jag är intresserad av att pröva ungefär det mesta i den.

2 kommentarer:

 1. Vetegräs som luktar banan..hmmm xD jag reagerade på namnet- Nord Clean, låter som typ nordens största städfirma? xD Kiva att du gilla serumet från Lierac! Jag har inte ännu testat det... men kommer nog att göra det snart. jag har int heller hittat ett serum som är bra (förutom ett från dermosil som jag nog tror nu att ha utgått ur sortimentet) så det har kännats som ett onödigt extra steg i min hudvårdsrutin... men nu finns det hopp! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt dom har städprodukter också. xD
   Jag har lite samma med serum, dom känns inte som en nödvändig del av min hudvårdsrutin. Roligt att testa lite olika, men det är inte något jag själv går och köper. :)

   Radera