05 oktober 2018

Sommarens sista utflykt

I lördags var det dags för den sista utflykten för sommaren. Malmgårdstoppen! Jag har varit dit en gång förut, för kanske åtta år sen, och har velat åka tillbaka sedan dess. 

Också fast det finns enklare sätt att ta sig upp ville jag ta trapporna upp, mest för att jag visste att det blev en kort promenad den dagen men jag ville ändå få lite motion ut av det.

426 trappsteg senare var vi uppe! Två korta pauser tog vi på vägen. Alma hade lyx och fick sitta i famnen hela vägen upp eftersom det brukar föreslås att taxar ska undvika trappor.

Malmgårdstoppen är cirka 91 meter hög och är högsta punkten i Helsingfors. Så självklart ser man väldigt långt därifrån!





Alma har börjat tycka att det är riktigt kyligt ute och vill helst ha på sig sin vinterjacka om hon måste ut.




Ner gick vi en annan väg, så Alma kunde gå själv.

Känner du för att se oss gå upp för 426 trappsteg? Såklart finns det på film!


Vad vi har för planer nästa helg då vi inte längre har några utflykter planerade? Jag tror det kommer bli en riktigt slö helg i soffan! En helg utan några måsten, för det låter som den bästa planen.

1 kommentar:

  1. Får sån lust att gå på utflykt själv varje gång jag läser dina inlägg :D Så härliga och älskar den glada musiken du använder i videona också. Blir så glad!

    SvaraRadera