Dag 6 - Tre tv-serier du älskar

Per och jag tittar på mängder och åter mängder av serier, och vi gillar dem alla massor. Ska i något skede skriva en liten lista på vad vi tittat på och vad vi håller på tittar på, är nämligen inte det minsta lätt att bara välja tre. 

As Time Goes By
Källa.
Det här är en serie vi började se på efter att vi flyttade till England. Jag såg en hel del avsnitt för längesen då jag bodde hemma. Följde den alltså inte, men såg ett och annat avsnitt ifall det råkade komma. Hade helt glömt att den fanns tills det kom några avsnitt på tv en dag nu under hösten. Bestämde genast att den måste vi se! 
Det är en BBC-serie som började 1992 och höll på i antalet år. Tror den slutade 2002. Har kommit tre "exraavsnitt" efter att serien i sig var slut, och två av dem kom 2005!
Serien handlar om Jean (Judi Dench) och Lionel (Geoffrey Palmer), ett äldre par i London. Jean har ett eget företag och Lionel håller på skriva en bok. Då de var unga hade de varit ett par, Jean var sjuksköterska och Lionel soldat. Lionel blev skickad till Korea och då Jean aldrig hör av honom bryts kontakten mellan dem. Första avsnittet utspelar sig 38 år efter det här, och de möts igen under lite småroliga omständigheter.
Serien handlar alltså om Jean, Lionel och några personer runt dem. Gillar man brittiska komediserier är den här värd att ge en chans! Inte överdriven humor som vissa komediserier har övergått till att vara nuförtiden, personerna är hur härliga som helst och känns väldigt verkliga och ibland kan man känna igen sig lite i saker som sägs eller görs. Och känner man inte igen sig själv så känner man igen någon annan! Vi är just nu inne på sjätte säsongen och kan inte få nog av dem!

Är mer eller mindre omöjligt att hitta ett ordentligt klipp.

My Family
Källa.
Det här är en av BBC lite nyare serier som ändå är riktigt bra. Det sista avsnittet kom nu i höstas efter att serien hållit på i 11 år (tror jag). Till skillnad från många sådana här serier är den fortfarande bra trots att det gjort så pass många säsonger, och både jag och Per anser att de nog valt att sluta ganska passligt.
Jag har sett en hel del av den här serien i TV innan jag och Per och jag började titta på den för ett bra tag sen. Den handlar om en helt vanlig brittisk familj i London. Mamma, pappa, en dotter och två söner. Pappan, Ben (Robert Lindsay), är bitter och hatar allt och alla, mamman, Susan (Zöe Wanamaker), bestämmer allt och anser alltid att hon vet allt. Dottern Janey (Daniela Denby-Ashe) är...tja..inte världens smartaste, men inte helt korkad heller. Äldsta barnet, Nick (Kris Marshall), är världens mest korkade person någonsin (tyvärr försvinner han ur serien efter några säsonger, men jag har läst rykten om att han dyker upp i det sista avsnittet som vi inte ännu hunnit till). Och yngsta barnet, Michael (Gabriel Thomson), är galet smart. Under seriens gång dyker det också upp en och annan karaktär som hänger med rätt länge (megakorkade Abi, urgulliga och smådumma Roger och konstiga Alfie från Wales).
Många av personernas personlighetsdrag är överdrivna, men inte på ett sätt så man stör sig på det. Det här är också en serie där man känner igen både sig själv och andra i vissa situationer och redan det får en att fnittra. Tror det är svårt att inte känna igen vissa saker från sin egen familj.


My Hero
Källa.
Visste inte riktigt vilken jag skulle välja som den tredje serien, så det fick bli ännu en BBC-komediserie. Den här har Per och jag inte börjat titta på ännu, men jag har sett en stor del av den.
Den här är antagligen en av de där serierna som man endera gillar, eller sen inte, för storyn i den är ganska mycket annorlunda än de två andra.
Det handlar om Janet (Emily Joyce) som är från jorden och jobbar som sjuksköterska på en av de lokala läkarmottagningarna (har för mig att också den här serien utspelar sig i London). En dag blir hon räddad av Thermoman då hon hamnar i problem. Thermoman kommer från en annan planet, men blir genast förälskad i Janet. Så, för att komma närmare henne flyttar han till jorden och tar ett mänskligt utseende under tiden han inte är Thermoman. Han heter George (Ardal O'Hanlon och senare James Dreyfus) och har tyvärr inte riktigt någon aning om hur man beter sig som människa, och stöter därför på problem mest hela tiden. 
I serien finns också Arnie, Geroges kusin, som tidigare var superhjälte men fick sparken då han försökte tjäna pengar på det, Janets föräldrar Ella och Stanley, Tyler som är en vanlig människa som har låtsasvänner (bland annat karaktärer ur Sagan om ringen) som har tror finns på riktigt, Mrs Raven som är läkarmottagningens väldigt elaka receptionist som vill alla ont, och så läkaren Piers Crispin som älskar sig själv mer än allt annat.
George är en heeeeeeelt underbar karaktär! Ardal spelar honom så bra, man skulle på riktigt kunna tro att han är en utomjording som kommit till jorden och inte har en aning om hur man ska bete sig. Han är ärligheten själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar