12 september 2011

Lägenhet och några hektiska dagar

De senaste dagarna har varit ganska hektiska. I tisdags fick vi nycklrna till lägenheten, jag gick genast dit med lite saker och då Per kom från jobbet tog vi en taxi från hotellet till lägenheten så att vi skulle få med oss allt bagage.
Badrum.

Badrum.

Sött duschmunstycke.

Sovrum.

Sovrum.

Kök/Vardagsrum.

Kök/Vardagsrum.

Kök/Vardagsrum.

Hall.

Hall.

Då allt var i lägenheten (som är på 3e våningen i ett hus som har hiss, men som inte funkar) tittade vi runt lite, och sen blev det att ta sig till tågstationen. Vi gick lite nya vägar och det visade sig vara ganska fina områden vi gick igenom. Galet vackert och sjukt fina hus.



Unireklam!

Första gången jag åkte tåg. :D

Vi tog tåget till Southampton för att besöka Ikea. Tåget gick klockan 19 och tågresan tog ungefär en halvtimme. Då man är vid Southampton Central ser man Ikea en bit bort, så vi tänkte att det nog inte kommer att bli så svårt att hitta dit. Så fel vi hade. Vi lyckades gå fel en gång innan vi sen hittade en kille vi frågade om vägen så att vi hittade rätt.
Southampton.

Southampton.

Southampton.

Southampton.

Southampton.

Ikea stänger klockan 21, och klockan var 20 ungefär då vi kom dit. Världens läskigaste Ikea!! Hissen ville inte riktigt fungera, så vi fick ta rulltrapporna upp till 4e våningen. Rulltrapporna fanns ute i parkeringshuset, och man kunde se rakt ner på sidorna hela vägen. Det var inte alls roligt. Jag har ganska ordentlig höjdskräck så det är inget jag direkt ser framemot att göra igen. Så nästa gång hoppas vi att hissen fungerar!
Väl inne i Ikea tog vi oss snabbt till restaurangen där vi åt fantastiskt god fish and chips. Sen rusade vi vidare till butiken där vi i raserfart plockade åt oss det vi behövde mest och sen mot kassan. Där fick vi hjälp av en svensk vid snabbkassorna. Vi packade sakerna i två kassar och så skyndade vi mot tågstationen igen. Ett tåg skulle gå 20.51, och vi var rätt säkra på att vi inte skulle hinna, så vi hade inte så bråttom. Vi gick lungt till plattformen och fick veta att tåget var några minuter försenat (gick 21.56 istället), vilket betydde att vi visst hann med det! Så runt 21.30 var vi tillbaka i Bournemouth och tog en taxi hem.

Att få börja laga egen mat och ha ett kylskåp kändes som lyx efter en vecka på hotell!

1 kommentar: