04 september 2011

Castlepoint Shopping Centre

Imorse regnade det en aning, så vi började inte dagen så himla tidigt. Dagens plan var att ta oss ut till Castlepoint Shopping Centre och Bhs. Vi forskade i bussturerna lite och gick till närmaste busshållplats. Vi hade inte åkt buss här förut. Chauffören var huuur trevlig som helst, och då vi steg av (vi hade frågat om var Castlepoint fanns då vi steg på) förklarade han för oss var vi kunde ta en buss tillbaka in till stan efteråt, eftersom det kan vara lite yrt med bussarna just där.
Vi gick igenom lite butiker där, och fastnade sen en bra stund i Asda (en kedja som tydligen ägs av amerikanska Walmart). Helt crazyiga priser! Jag kommer ALDRIG kunna handla i Finland mer! T.ex. Gillette-rakhyvlar som kostar mängder i Finland får man därifrån för ca £6. Ansiktsprodukterna jag använder kostar runt 7€ i Finland, där fick man dom för £2.50 - 3! Och nej, deras varor är inte gamla eller äckliga eller något annat underligt.
Här ser man en liten del av Castlepoint.
I det här landet säljer antalet matbutikskedjor mjölk i olika smaker (choklad, jordgubb, banan och vanilj har vi sett hittills). Idag var vi tvungna att smaka, och det var riktigt gott. Det innehåller ju en heeel del socker, men det är mjölk som smakar okay. Det var lite smält glass/milkshake över det.
Jag smakade också på en söt liten muffins. Glasyren blev lite dryg på nåt vis, men det smakade helt okay.
De flesta matbutiker verkar ta in nybakat bröd varje dag. Det doftar ljuvligt då man kommer till den delen av butiken! Och sen har typ alla matbutiker också massor av olika bakelser och grejer av deras egna märke. Jag har inte hunnit smaka på annat än Asdas muffins ännu, men det mesta ser verkligen smaskigt ut. Idag stod jag och tittade på grädd- och syltmunkar också.

1 kommentar: