03 september 2011

Dag 2

På bara några timmar, fast vi sov större delar av de timmarna, lyckades vi skapa kaos i vårt lilla hotellrum. Massor av väskor och sjukt mycket saker.


Vi steg upp 8-tiden (jag vaknade första gången klockan 6 och var hur pigg som helst) eftersom vi skulle duscha, fixa mat och sen klockan 10 skulle vi träffa första mäklaren. Vi har rum mot vägen, inte en helt pjåkig utsikt eftersom gatorna här är ganska fina. Hela vår väg är full av hotell.
Eftersom vi kom hit på kvällen så såg vi ju inte vattnet, plus att vi blev avsläppta på andra sidan (alltså på samma sida som vårt rum är på). Vi visste att havet fanns på andra sidan, så då vi gick ut gick vi ut åt det hållet. Det blev en liten chock. Det här var vad vi såg då vi steg ut genom dörren:
Vårt hotell ser ut såhär, passade på att ta en bild då vi stod där.
Vi bara gick och gapade, så galet fint!!! Bilderna är inte alls lika mäktiga som platsen i sig.



Vi gick till närmaste Tesco och skaffade frukost (på hotellet skulle vi vara tvungna att betala £8.50/person/dag). I England gillar man tydligen majonnäs och det är otroligt svårt att hitta en smörgås utan något sånt i. Fatta lyckan då jag hittade en men bara smör och skinka! Skinkan visade sig dessutom vara riktigt god.
10 gick vi in till första mäklarna, men det visade sig att de inte hade något ledigt i vår prisklass, storlek och område, så det vara bara att fortsätta. Vi märkte ganska fort att mer eller mindre alla mäklarna fanns längs samma gata, så vi gick in till en hel del av dem och frågade om det fanns något ledigt och om vi skulle få titta på de lägenheterna.
Vi lyckades få några viewings, men jag minns faktiskt inte hur många. Vi har suttit och försökt minnas, och vi kommer fram till att det antagligen är fyra. Men det kan också vara fem, men i så fall har vi inget minne av den sista.

Ingången till första lägenheten vi såg.

Första lägenheten vi såg var i ett lovande område. Lägenheten var ganska stor, och relativt fin. Men badkar, dusch och handfat fanns i ett rum, och toaletten i ett annat. Inget handfat vid toan alltså. Tydligen inte ett helt okänt fenomen i detta land. 
Följande lägenhet var ännu mindre fin. Den var i princip i en källare, väldigt liten, ingen dörr till sovrummet, mörk och kändes lite fuktig. Området var inte heller kanske det mest trevliga.
Den tredje var riktigt fin. Vi övervägde att ta den. Mäklaren vi var dit med (vi fick åka hans Mini!) var fantastisk. Pratade och skojade och var allmänt underbar (vi blev lite förvånade då han sa att han hade fru, vi trodde att han var lagt åt ett annat håll... hups!).
Den fjärde var underbar, men man skulle inte kunna flytta i förens om två veckor eftersom de ännu höll på jobba lite. Mannen som visade den till oss var lite...speciell. Det var en lite äldre man, och vi funderade om han kanske varit i branschen lite för länge. Jag gillade inte riktigt området den lägenheten var i, och då vi i något skede nämnde lägenheten vi tittat på före började han prata om att den var i ett väldigt osäkert område (vilket gjorde att vi sen inte tog sen i alla fall, fast vi först tänkt göra det). Vi har frågat runt lite efter det, för att kolla vilka områden som är "dåliga", och det verkar som om det är ganska få ställen man verkligen ska akta sig för.
Så, ingen lyck första dagen vad gäller lägenhet. Däremot fick vi en heeeel del motion, och åkte en hel del taxi (billigt!). Vi tog också en sväng ner till stranden. Jag trodde det skulle vara lite kyligt där eftersom det blåste ännu mer där. Men det var hur varmt som helst. Det blåser fortfarande varmt här!
Då man kommer gående mot vattnet ser det ut som om världen bara tar slut eftersom vattnet är så långt ner och man bara ser himlen.



Stigarna ner är långa, och branta.





Fotot berättar inte egentligen hur högt det är upp från stranden, men tro mig, det är högt!

Det finns hissar som åker ner till stranden. Det kostar 80p att åka ner, £1.20 att åka upp!
Det här är också en stad där man bygger trottoar RUNT träden istället för att ta bort träden då man bygger. Det tycker jag är ganska roligt.
Här går folk ännu omkring i typ inga kläder alls för här är mer eller mindre sommar ännu. Trots det har hotellen stora plakat om sina Christmas parties.
Nu lite fler bilder från stan.

Trapporna ner till en liten park.

De gillar rondeller i den här staden. Det här är en rondell i en park, alltså en plats där det inte kör bilar.






4 kommentarer:

  1. Oh va fiiiint det är!!! :D:D Ser jätte härligt ut :D

    SvaraRadera
  2. Gud vad fint det är där! :O

    SvaraRadera
  3. Hej, du hade kommenterat på min blogg! Håller på och läser igenom din för vi verkar ha flyttat till England ungefär samtidigt:) Synd att vi inte bor på samma plats. Det där med toaletten i ett helt eget rum förbryllar mig också. Det blir ett himla massa spring och det känns så ofräscht att röra i alla kläder, lysknappar och spolsnöre (!) innan man kan tvätta händerna.

    SvaraRadera
  4. Selma: Joo, det är lite udda. Men vi har faktiskt bara sett en sån lägenhet (av dom 10-15 vi var och tittade på), och den var ett nej på ganska många plan. Lägenheterna här verkar överlag ganska moderna. Vi har sett några som, förutom heltäckningsmattan och gasspisen, utan problem skulle kunnat vara placerad i Finland, standardmässigt alltså. Det förvånade oss. :D
    Är lite tråkigt att vi inte bor så nära varann jo. :( Fast, för att vara ärlig, London är helt underbart, men jag skulle själv aldrig flytta dit. ;) För mig räcker det med några besök då och då. :) Men kanske vi hinner ses något tag i alla fall. ^^

    SvaraRadera