03 september 2011

Dag 3

Följande dag började igen med att besöka lite mäklare och åka runt och se på lägenheter. Först var vi till mäklare som har ett helt annat system än de andra, ett system som är väldigt bra för de som inte har nästan pengar alls, men som inte visade sig vara något för oss. Killen som visade oss runt var väldigt trevlig, och väldigt ny på jobbet. Han hade en ganska grov dialekt, vi funderar att han möjligen är från London, det lät lite så. Han skulle visa oss två lägenheter, men den ena slapp han inte in i.
Så vi tog en paus och gick via stan för att äta lite. Där hittade vi en stor Hagrid-bild.
Sen började vi gå in till mäklare igen. Vi åkte iväg och såg en lovande lägenhet som vi gärna ville ha ifall vi inte skulle hitta något annat under dagen. Den var liten, men möblerad. Och killen vi var dit med var SÅ trevlig! Den yngsta av de vi haft att göra med, han var i vår egen ålder.  Han var en person man verkligen skulle ha lust att lära känna som privatperson. Han berättade dessutom om två gator vi inte ens skulle åka och se på lägenheter eftersom det var ett område där det inte var helt ovanligt med droger och andra otrevligheter. Han hade själv bott där i ett halvår, och bara det hade varit allt för länge sa han.
Efter det for vi tillbaka till stan och tittade på lite arbetskläder åt Per. Senare på eftermiddagen skulle vi iväg och se på ännu en lägenhet. Det hade varit en hel del yrande med den tiden, från mäklarens sida, så till sist blev vi ditskickade samtidigt som ett annat par. De hade "förkörsrätt" eftersom det var deras tid egentligen. Det var en fantastisk lägenhet. Ljuvlig på alla sätt. Och ganska stor dessutom. Tyvärr tog det andra paret den ganska genast, vilket vi nog förstår. Den där lägenheten skulle varit härlig till och med med finländsk standard. Fast lägenheten passade nog det andra paret bättre eftersom en av dem var rullstolsbunden och det verkar inte vara det lättaste att hitta en snygg och relativt billig lägenhet som är rymlig och utan någon form av trappor och andra hinder. Då vi var färdiga där gick vi tillbaka till hotellet.
Lite snyggare hus med en del palmer.

Det var en väldigt disig dag.
Vi hade två lägenheter kvar att se. Den ena visade sig vara uthyrd, och den andra som vi verkligen, verkligen ville ha skulle bli ledig först i slutet av september, vilket är allt för sent för oss. Vi blev väldigt besvikna, aningen stressade och lite desperata. Mäklaren tog oss med till deras kontor och kollade om de hade några lägenheter lediga nu, i vår prisklass. De hade en. Så vi åkte iväg och såg på den, och den var riktigt fin, men väldigt liten. Färdigmöblerad, vilket egentligen inte var vad vi letade efter. Men vi tog den i alla fall. Vi kommer att skriva ett 6 månaders kontrakt, och sen leta efter något större och möjligen finare. Förhoppningsvis får vi flytta in i början av veckan. Äntligen kunde vi pusta ut!


På kvällen blev vi sugna på Fish and Chips, så vi (Per) hämtade från en chippy som funnits här i 20 år. Och gått var det!
En lång dag. Men vi fick ju det vi letade efter i alla fall. Och ont i benen och fötterna.

3 kommentarer:

  1. Va bra att ni hitta något ^^ också om det bara är tillfälligt.

    SvaraRadera
  2. Hur kommer det sig att den sku bli ledig först i slutet på september? D: var det för att den skulle bli renoverad?
    Men annars så är det ju bra att ni hittat lägenhet! Kommer ni ha plats för besökare? XD

    SvaraRadera
  3. Jenny: Joo, det är skönt att veta att man har ett hem. Snart. :)

    Danella: Näe, de förra skulle flytta ut då någongång. Här är det sällan så att man flyttar ut t.ex. sista i en månad. Antar att man håller sig till antalet månader man hyr istället, så att flyttar man in 7e en månad flyttar man sen också ut 7e då man flyttar.
    Jadå, vi borde nog ha plats för gäster. Lägenheten är verkligen LITEN, och soffan som är där är inte en bäddsoffa. Men vi funderar på att skaffa en uppblåsbar madrass åt ev. gäster nu medan vi bor där. Men det är i alla fall en tvåa, så ni borde nog rymmas. ;)

    SvaraRadera