29 september 2011

Brittiska matprodukter

Jag skrev ju tidigare att jag skulle göra ett inlägg om brittiska matprodukter. Så här kommer det! Kommer antagligen fler ännu.

Läsk och liknande säljs i flaskor med 1,25 liter (finns såklart mindre). Osäker på om det ens finns en med 1,5 liter.
Ljust bröd. Ljust bröd. Ljust bröd. Enorma rostbrödsskivor, som inte smakar någonting. Men vi lyckades hitta det här rostbrödet som smakar ganska lika som vanligt finskt rostbröd. Danskt rostbröd tillverkat i England, tydligen. Tror de gillar Danmark, för det finns dansk medvurst också.
 Nej. De här smakar inte som normala köttbullar. De var okay, men jag ville ändå inte ha allt för många.
 Vanligaste modellens mjölkburkar här är gjorda av plast, med handtag och skruvkork. Så himla praktiskt! Vanligaste mängden är 1, 2, 4 och 6 pint. De burkarna med röd etikett är den mjölk med minst fett, till skillnad från hur det är i Finland. Dessutom är mjölken här ganska god!
Grädde däremot säljs i burkar. Är osäker på hur de tänkt där. Mängden brukar anges i ml. Men vet ni vad jag gillar? Man hittar lätt "ordentlig" grädde, man behöver inte leta i en evighet innan man hittar något som inte gör allt för att vara en low fat/light-produkt. Den grädden som är på bild här är väldigt tjock, bra till vissa maträtter, men ASDAs aningen tunnare version är nästan bättre.
Hittade en djävul i en Haribo-godispåse!




Läsk och annat kan man också köpa i 2-litersflaskor. Galet stora!
 
Vanligen säljs chips i små påsar, men man kan också köpa större påsar. SJUKT stora påsar. Och det där är en av de lite mindre av de stora.
Men de stora påsarna innehåller en massa små påsar.

1 kommentar: