20 juli 2018

Ett besök till Mejlans arboretum

I söndags åkte vi iväg till Mejlans! Då jag tittade på en lista över platser att se i Helsingfors fanns Mejlans arboretum med, något jag inte hade hört om förut. Det var riktigt knepigt att hitta en parkeringsplats, för nästan alla parkeringar var avstänga och extra skyltar om parkering förbjuden fanns överallt. Vi antar att det var för att Trump skulle vara i Helsingfors dagen efter. Till slut hittade vi i alla fall en parkeringsplats, i skuggan dessutom, och vi kunde börja gå.




Förutom en massa olika träd och buskar finns det också en rosgård. Tyvärr verkade nästan alla redan blommat ut, vilket var riktigt tråkigt. Till rhododendronparken var vi för tidigt, och hit var vi lite för sent.






















I och med att det var så himla varmt var vi där mindre än en timme. Det blev många vattenpauser och vilande i skuggan. Sen var det skönt att sätta sig i en luftkonditionerad bil! Innan vi åkte hem stannade vi och köpte glass. 

Årets bollglassfavoriter för min del är Pingviinis hallon-lakrits och Heartbrand Solero Tropical. Vilka är dina favoriter?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar