31 januari 2013

Pasta och skinksås

Det här är en till av mina favoriter. Dessutom är det ganska snabblagat! Och såsen går bra att frysa ner och plocka fram någon annan gång då man behöver.

Koka pasta.

Skär skinka i bitar (jag använde en förpackning vanlig påläggsskinka, 125g) och hacka 1/2 lök. Jag plockade förpackningen med skinka från frysen strax innan jag skar den, därför ser den lite konstig ut.
Det går lika bra att använda färdiga skinkstrimlor och färdighackad, fryst lök som finns att köpa, om man vill föra det ännu fortare. 

Blanda 3 matskedar mjöl och 3 matskedar matolja (eller margarin) i en kastrull.

Häll i 4 deciliter mjölk. Jag häller ofta i en skvätt mer än det. Värm upp och rör hela tiden! Mjölk bränner fort i bottnen och såsen blir riktigt äcklig om man får bränd mjölk i den!

Då du värmt den en stund, lägg i 1/2 tesked salt och drygt 1 kryddmått vitpeppar. Fortsätt röra ordentligt i såsen. Den är färdig då den blivit tjock. Det tar ett litet tag, men då den väl börjar bli tjock går det fort.

Då såsen är klar är det bara att dra den från plattan och röra ner skinka och lök. En liten stund innan pastan är klar är det bara att värma upp den och låta den puttra en kort stund. Kom ihåg att röra!

Sen är det bara att servera!

1 kommentar:

  1. Tror jag ska laga dethär nån dag :D Vi har skinka som måste ätas upp ganska snart XD

    SvaraRadera