05 januari 2013

Lördag

Tidigt imorse vaknade jag av underliga ljud utifrån. Steg upp och kikade ut. Möttes av en intressant syn. En brandbil som hade hissat upp två brandmän på taket på huset mitt emot (de gick runt och verkade leta efter något), en sådandär "personbilsbrandbil" och en polisbil. Har ingen aning om vad de höll på med, men ett tag efter att jag vaknat packade de ihop sina saker och åkte iväg.

Efter lite till sömn åkte vi in till stan där vi åt lunch på vårt favoritcafé. Per åt toastie med bacon och kycklingmayo och jag åt, som vanligt, en baguette med ost och skinka. Till det drack vi båda färskpressad apelsinjuice. Mums!

Efter en snabbrunda i lite butiker gick vi till bion. Eftersom vi var ganska tidiga satte vi oss och åt lite glass i deras Ben & Jerry's café. Baked Alaska och Raspberry Brownie. Köpte popcorn och läsk och gick sedan in och satte oss för att titta på Pitch Perfect. Vi blev VÄLDIGT förvånade då det inte kom någon reklam innan filmen, endast trailers. Det har aldrig hänt förut! Kommer vanligen massor av reklam först. Filmen är absolut sevärd. Huuuur kul som helst! Fanns endast några få scener som jag äcklades rejält av, men i övrigt är den bra!
Efter filmen var det dags att åka hem igen.Ungefär halvvägs hem stannade bussen på en hållplats och väntade ett bra tag. Plötsligt dök det upp massor av människor om steg på. Tydligen hade någon spytt i en annan buss, och alla passagerare därifrån bytte till vår istället. En dam bakom oss tyckte hon absolut måste redogöra för hela händelseförloppet. Vi höll inte med, vi ville inte höra om lukt, utseende och innehåll. Så vi steg av och gick sista 1,5 kilometern hem. Riktigt skön promenad. Det är ganska varmt ute (runt 12 grader), så det var riktigt behagligt gångväder.

Nu fixar Per middag (potatismos, biff och pepparsås!) och sen blir det att titta på Big Fat Quiz of the Year 2012. Är bara en av personerna vi inte vet vem som är, och många av de andra gillar vi en hel del, så vi har rätt höga förväntningar. Och det har fått en del klagomål, så verkar lovande, hihi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar