17 juli 2012

Fanta Orange

Så varför köpte vi helt vanlig Fanta? Jo, för att den hör till de läsksorter som verkar variera i smak väldigt mycket beroende på land. Vanliga Fantan i England håller sig både jag och Per långt borta från, för den smakar inte alls gott. Vill man ha något som påminner om den finska Fantan ska man köpa Tango Orange. Vi bestämde oss för att testa den amerikanska versionen eftersom vi ville veta om den smakade mer som den finska än vad britternas variant gör, och för att annars bara se vad den smakar.

Första överraskningen var färgen. Den var verkligen grannorange! Fotot här berättar inte riktigt hur orange den verkligen var, för då man hade den i solen så liksom lyste den orange på ett väldigt speciellt sätt som jag inte tror jag sett någon läsk göra förut. Lite skärmande nästan, i alla fall då man tänker på att det säkert innehåller en hel del färgämnen.

Smaken då? Den var tusen gånger bättre än den brittiska! Den var väldigt lik den finska, tycker vi. Inte helt samma, men betydligt närmare än Fantan här. Smaken var dessutom lite starkare på något vis, den finska är mildare. Riktigt gott, och helt klart värd att köpa igen tycker jag!

3 kommentarer:

  1. Märkte faktiskt detdär med Fanta-smaken när Mac köpte vanlig Fanta häromdagen :O Nämnde dessutom åt honom att den smakar annorlunda än den hemma och han var förvånad, haha xD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pratade om Fanta med Tony sist jag var hem, och det lär vara nåt som smakar olika i typ alla länder. :P

      Radera
    2. Så udda egentligen... XD

      Radera