20 juli 2012

Hemresan

På onsdagen började min resa mot Finland. Hade gjort lite listor åt Per. En som berättar vad vår frys innehåller i matväg (vilket är en hel del), och en om vilka saker han ska komma ihåg före han själv kommer till Finland de 31a.

Jag hatar att packa. Börjar typ dagen före jag åker, och avslutar det någon timme/kvällen före det är dags att åka. Är fortfarande dålig på att packa, fast jag blivit bättre. Ogillar det ännu lika mycket. Vet aldrig vad jag ska ha med mig, eller vad som faktiskt behövs. Men packandet börjar bli något jag gör i sista stund, och som inte är ett orosmoment mer (är bara något jag ogillar). Efter 3 år på Åland och 1 i England så har jag packat en hel del gånger.

Sista omgång tvätt var i maskinen under onsdagen. Hade tidigare tvätta bara en av strumporna jag skulle ha på mig, så den andra var med i maskinen. Fick gå med bara en strumpa under tiden.
Till slut började packningen ta sig (kokboken ska inte med, hehe). Packade om bara 2 gånger, vilket säkert är rekord! Den vägde 14,8 kg (fick va med 15), så till och med det lyckades utan att jag behövde packa om en massa saker! Har aldrig varit borta en hel månad förut, så visste inte alls vad jag egentligen behöver, och vilka kläder jag skulle ta med. Tur i alla fall att jag reser hem, man får alltid tag på saker man behöver, och tvättandet av kläder är inget problem.
Klockan 19 hoppade jag ombord på en stadsbuss och klockan 20 startade min buss mot London. Lugn resa, men killen som satt bredvid mig var lite jobbig. Han stank rakvatten (inte doftade, stank. Man behöver inte hälla 2 liter på sig...), gjorde 3-4 telefonsamtal under typ första 30-40 minuterna och han pratade så högt att telefonen nog var onödig, och så verkade han ha myror i byxorna så som han vände och vred på sig under hela resan. 22:20 var jag i London och bussen ut till Stansted for 23. Pratade med Per i ungefär en timme, och sov i nästan 30 minuter efter det. 00:20 var jag framme på flygfältet som jag nog aldrig upplevt så tyst förut. Det var så man skulle kunnat höra en nål falla till golvet nästan. Alla sov. Enda ljudet var byggarbetet dom höll på med någonstans på flygfältet.

Sov lite från och till, men blev nog inte mer än kanske 20 minuter sömn totalt under natten. Runt halv 4 på morgonen gick det runt folk och väckte alla som sov. Jag mådde riktigt värdelöst, som jag alltid brukar då jag inte fått sova ordentligt på väldigt, väldigt länge. Var hungrig, men kunde inte få i mig någon mat då jag mådde så värdelöst. Redan 4 fick vi checka in bagaget och gå genom säkerhetskontrollen. De har öppnat en ny som är lite avsides, och man går in på ett helt underligt ställe. Antagligen förbereder de sig inför OS.  Inga problem där, förutom att de tydligen kände behovet av att dubbelkolla min dator. Ingen aning om varför, kanske något de måste göra inför OS? Så redan halv 5 var jag incheckad, trots att mitt flyg inte skulle gå förrän halv 8. Lyckades få i mig lite, lite ätbart, och sista halvtimmen innan vi fick veta vilket gate vi skulle till fick jag två säten så jag kunde lägga mig ner. Vid det laget mådde jag verkligen inget vidare.

20 före 7 fick vi veta gaten, och vi behövde inte vänta länge innan vi fick gå ombord, och gick ovanligt snabbt för dem att få in allt folk. Vi började rulla ut från platsen, och de började gå igenom säkerhetsgrejerna. Men halvvägs genom det bröts det och flygvärdinnan som stod i mitten sprang iväg. Vi stod stilla ett bra tag innan de berättade att det var något strul med någon passagerare eller något bagage. Sen fick vi fortsätta, efter en snabb ursäkt och löften om att vi skulle vara framme i tid i alla fall. Vet egentligen inte hur länge vi stod stilla, för jag blåste upp min dyna genast jag satt mig ner och halvsov mer eller mindre hela resan. Vaknade till då och då, drack lite, och knaprade i mig lite Kellogg's mysli-grejer som jag köpt. Första gången jag vaknade till ordentligt var då de meddelade att vi skulle vara framme om 45 minuter ungefär. Halvsov lite till efter det, och var sen vaken sista 20-30 minuterna av resan. Vet inte om jag lyckades missa det, eller om det lämnades bort, men har inget minne av att piloten skulle sagt något alls inför landningen. Han pratade innan vi startade, men minns inte att jag skulle hört mer sen än då han bad flygvärdinnorna förbereda sig för landning. Ingen väderprognos eller så. Var en flygvärdinna som meddelade att vi skulle landa om 45 minuter också, och de berättade att klockan strax var 12 lokal tid då vi landat. I tid var vi i alla fall.

Sov en lite, liten stund i bilen på väg hem också, men då hade jag redan hunnit bli så trött att jag inte riktigt kände av det mer. Kände mig lite mänskligare efter en stoor portion nypotatis och kantarellsås också! Två gånger under dagen upplevde jag "Men jag är inte alls trö...ZzZzZzZzZ". Väldigt intressant upplevelse. Märkte på kvällen också att min väska varit snäll och lämnat ett stort blåmärke på mitt ben. Är betydligt mörkare än på den här bilden, men av någon anledning gör det inte alls ont.  
Kände mig ännu mer som en människa efter att ha fått bada bastu. Och efter det smaskade jag i mig en portion stekta kantareller. Nomnomnom!!
Klockan var närmare 23:30 innan jag lade mig för att sova. Sov hur djupt som helst då det var dags att stiga upp följande morgon, och känner mig ännu trött. Tror det blir en tidigare kväll ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar