20 december 2017

Tomasmarknaden 2017

Under söndagen var vi till Tomasmarknaden. Vi har besökt den varje år sen 2014 (möjligen någon gång före det också). Jag var inte alls sugen på att göra något under söndagen eftersom lördagen redan varit ganska lång. Det enda jag ville göra var att ligga i soffan och titta på serie. Men eftersom jag absolut ville till marknaden och det här var sista dagen vi skulle hinna göra det så fanns inget annat val än att åka iväg.

Vi hade tur och det var betydligt mindre folk än tidigare år vi varit, så vi valde tydligen en bra dag och tid. Vi fick ändå leta efter parkering en bra stund, och till slut valde vi parkeringshus. Vi hade tur och lyckades välja en utgång bara runt hörnet från marknaden.Alma fick såklart följa med. Av någon anledning älskar hon att komma in till centrum, och drar och viftar på svansen och vill undersöka allt. Som tur är är hon okay med att vara i famnen då vi är på ställen med mycket folk, för då kan hon bättre titta på alla människor och saker. Marknader är inte rätt ställe för henne att gå omkring själv, för hon skulle absolut bli påtrampad.

Vi brukar inte köpa nåt, så våra besök till Tomasmarknaden brukar gå fort. Det har alltid varit så mycket folk att det är svårt att koncentrera sig, och det är svårt att stanna och titta på nåt. Både i år och förra året köpte vi ändå glögg med granolja(?) i, som är supergod! Tror det är Restaurang Grön som säljer den.

Efter att marknaden var avklarad tog vi en lite runda för att se på julbelysningar.

Sen åkte vi äntligen hem och kunde mysa i soffan. Alma tyckte helgen varit väldigt lång och ville mest vara i famnen. Hon försökte om och om igen påpeka för Per att hon ville vara i hans famn och att han behövde flytta på sin dator. Då han inte gjorde som hon sa kravlade hon upp ändå och lade sig på datorn, så det blev svårt för honom att spela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar