19 augusti 2019

Ny bil! Och en snabb sväng till Kimito

Vi har under flera månaders tid sådär smått tittat efter en annan bil. Vi har känt att vi behövt något lite, lite större än vår älskade Hyundai i20 vi skaffade i slutet av 2017, för då vi ska vara borta lite längre blev den alltid överfull av packning och vi fick alltid fundera hur och om vi fick plats med saker.

Vi drömde båda om en i30, men den var precis utanför vår prisklass, och det kändes såååå bittert. Vi tittade på en massa andra bilar som vi typ tyckte om, och på begagnade. Men vi föll liksom aldrig för någon, och då vi inte hade någon enorm brådska med att byta bort bilen vi hade, i och med att vi båda tyckte så himla mycket om den, blev det aldrig att slå till och göra affär.

Efter vår vecka i Nagu/Kimito bokade vi in en provkörning genast på måndag morgon. Vi ville testa Kia Stonic som vi nästan var på väg att köpa då vi hade hittat ett fint erbjudande. På morgonen innan provkörningen vaknade jag ganska tidigt, och tänkte att då det var ny vecka behövde jag kolla vad Autoverkkokauppa hade för erbjudanden, ifaaaaaall något bra skulle ha dykt upp. Vi hade varit in till dem redan några gånger, och nästan köpt bil, men sen ångrat oss. Och tittat på i30, och varit ledsna över att vi inte hade råd.

Där fick jag då syn på ett SÅ bra erbjudande att jag var tvungen att väcka Per, som snabbt piggnade till då jag visade honom erbjudandet. i30:or med 3000€ rabatt! Vi åkte ändå iväg och provkörde Kian, men var mest ivriga på att kunna åka vidare och titta på i30:an igen. Vi var båda överens om att också fast Stonicen var en trevlig bil, var det inte den vi ville ha. 

Hos Autoverkkokauppa fick vi service på svenska, och vi fick provköra i30:an, och vi blev båda mer kära i bilen än vi hade varit från förut. Vi fick ett erbjudande på bilen vi ville ha, och åkte sedan hem för att fundera lite. Och några timmar senare ringde vi och beställde bilen!

I torsdags fick vi ääääntligen hämta den. Det kändes som väldigt långa veckor att vänta, hehe. Och åååh vad vi är kära i vår nya bil!


Den är tillräckligt lika vår förra bil så man inte behöver fundera hur något funkar, och det känns på något vis inte supermycket som om man köpt annan bil, om ni fattar hur jag menar? Men den är större och rymligare och har lite extragrejer som vår förra inte hade.

Vi är mycket nöjda!

I lördags åkte vi till Kimito över dagen för att visa bilen till våra föräldrar, och för att föra de nya vinterdäcken dit för att förvaras. Och såklart för att testa köra bilen en lite längre sträcka, och dessutom få köra på motorvägen med den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar