17 november 2017

Vi köpte ny bil!

Vi har lite smått tittat på att köpa ny bil, men hade tänkt att vi kanske skulle göra det nästa sommar eller höst. Det skulle i alla fall inte bli nu.

Sen kom Stockmanns galna dagar, och de hade en bil som var billigare än normalt som vi för skojs skull hörde oss för om. Den var inte riktigt vad vi ville ha, och vi hade ju ändå inte tänkt köpa bil, och i alla fall inte en sprillans ny en! Vi nämnde det i förbifarten då vi var hos mina föräldrar under helgen efter det här, och såg sen i en tidning att en bilfirma hade haft några dagar av specialerbjudanden som skulle ta slut ungefär en halvtimme efter att vi såg annonsen. Per tittade runt lite på den bilen som var mest intressant, och bestämde sig sen för att maila dom eftersom dom hade hunnit stäng för dagen då vi kom så långt att vi för skojs skull ville höra lite mer om bilen och erbjudandet.

I och med att de redan hade hunnit stänga, och det var sista dagen erbjudandet gällde, och vi dessutom inte tänkte köpa ny bil, tänkte vi inte så mycket mer på det. Vi tyckte mest det var intressant att få höra mer om bilen i och med att det var en modell vi kunde tänka oss att ha. Kanske 30 minuter efter att Per skickat mailet ringde en av försäljarna, och två-tre samtal och några mail senare, och lite funderande hit och dit, så var det bestämt att vi skulle åka iväg och provköra en sån bil den inkommande måndagen.

Vi provkörde den, och blev riktigt kära i den. Och så slutade det med att vi valde att lägga in en beställning på en bil! Det råkade sig så att en last med just den färg och modell vi beställt hade kommit in samma dag, men i och med att det tog lite tid för den att komma till butiken, och för att det hade sålts mycket bilar under erbjudandedagarna, så har vi fått vänta drygt fyra veckor före den blivit fixade och klar att hämtas upp.

Men idag hämtade vi äntligen upp den! Visst känns det lite sorgligt att lämna ifrån sig vår första gemensamma bil, som vi båda tyckt väldigt, väldigt bra om, men oj så roligt att ha en alldeles ny bil! Jag trodde inte jag skulle vara såhär exalterad över att köpa en bil, men det är nog lite extra spännande då den är sprillans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar