18 februari 2019

Att göra fler jobbiga saker under en dag

Jag är en sådan där som blir så nervös och lite smårädd då det gäller att gå till läkaren eller tandläkaren. Och det i sin tur gör att jag skjuter upp det så länge jag kan. Dålig vana, jag vet.

Men förra månaden bestämde jag mig för att ta tag i saker och bokade in en läkartid och en tandläkartid under samma dag. Tänkte att det är lika bra att få in allt det där jobbiga under en och samma dag så jag slipper vara nervös i flera omgångar.

Konstigt nog var jag faktiskt inte speciellt nervös då dagen väl kom. Visst kände jag av det lite, men jag fick i alla fall i mig frukost. Jag hade läkarbesöket först, och där var jag till en läkare jag varit till förut, vilket gjorde att jag inte behövde oroa mig för att jag skulle till någon ny, och jag skulle bara förnya ett recept inför flygresan i sommar. Så inga problem där. Och då jag väl klarat av det första för dagen kändes inte heller tandläkarbesöket så hemskt.

Jag hade räknat med att jag skulle ha ett hål och därför skulle behöva komma tillbaka och fixa det något tag, och att jag sen skulle behöva till en handhygienist för att ta bort tandsten. Men jag blev positivt överraskad då det visade sig att jag inte hade några hål, och tandläkaren fixade bort tandstenen. Så nu behöver jag inte tillbaka på ett år!

Det kändes så skönt då dagen var över och allt det där jag skjutit upp äntligen var gjort. Jag hade tydligen ändå spänt mig en del, för på vägen hem fick jag en otrolig huvudvärk. Mindre roligt.

Men jag tror att jag nu hittat tandläkaren jag vill fortsätta gå till, för det kan ha varit det bästa tandläkarbesöket jag varit på någonsin. Sist hade jag en mindre trevlig upplevelse, och det har bidragit till att det gått två år sen sist.

I slutändan blev det en riktigt bra dag, till och med! Förutom huvudvärken då.


Någon annan som skjuter upp sånt här av samma orsak som mig?

1 kommentar:

  1. Känner igen miiiig! Har i hur länge som helst haft tandläkarskräck och alltid skjutit upp besöken för länge. Det är bara nu på de senaste åren som jag insett att jag egentligen har tillräckligt bra tänder att det aldrig händer något hemskt på besöken (och till och med att ta bort ena visdomstanden gick hur bra som helst) så jag tror tandläkarskräcken har lagt sig! Däremot är jag helt livrädd för att gå till gynekologen, uuuuuush >(
    Skönt att allt gick bra för dig!

    SvaraRadera