08 februari 2019

Jag är sämst på frukost

Jag har aldrig varit en frukostmänniska. Väcks jag av ett alarm eller måste stiga upp tidigt klarar jag nästan aldrig någonsin av att äta något. Om jag däremot vaknar av mig själv finns det en liten chans att någon form av frukost slinker ner. Men vanligen mår jag illa av tanken på att äta något då jag precis vaknat, till och med då jag är hungrig.

Måste jag äta något så ska det vara i flytande form, typ yoghurt utan bitar, smoothie, juice, eller något sånt. Gurka brukar också funka (för övrigt det enda jag brukar kunna äta inför en flygresa eller då jag är nervös). 

Nu har jag ändå hittat en frukost som verkar funka för det mesta. Jag har länge velat ha en sådan där liten mixer för att göra smoothies, och i julas önskade jag mig en sån till julklapp. Och jag fick en. Sen dess har jag fixat ihop en smoothie till frukost nästan varenda morgon. Så gott!

En favorit har blivit en med banan, mango, jordgubbar, blåbär, två olika juicer (vet att det kanske inte är det bästa, men skulle ändå druckit juice, såååå), naturell yoghurt och lite havreflingor. Dom senaste dagarna har jag också haft i en kiwi. SÅ gott och enkelt och snabbt, och faktiskt en frukost jag lyckas få i mig på morgonen. Dessutom kan man ju variera dom i nästan all oändlighet, så då jag tröttnar på en variant är det bara att ändra innehållet och det blir något helt annat!


Är du en frukostmänniska? Och vad finns i din favoritsmoothie?

1 kommentar:

  1. Smoothies!! *w* Så gott! (Hoppas det går bra att jag skriver upp receptet till den där för den verkar jätte god! :D) Min standard brukar vara hallon, blåbär, banan, naturell yoghurt och apelsin juice.

    SvaraRadera