27 februari 2019

Empties februari 2019


Produkter för ansiktet

Lumene Lähde [Source] Intense Hydration 24H Moisturizer 15 ml (BetteBox juni 2018). Jag tyckte den här hade en ganska typisk Lumene-doft. Lätt, fräsch och inte supertydlig. Jag gillade doften. Jag har haft en annan kräm från serien förut, och som jag inte gillade. Den här var ganska lik den, känner jag. Jag upplevde inte att den återfuktade torra partier i mitt ansikte speciellt bra alls, utan jag fick verkligen jobba ordentligt om jag ville att den här krämen skulle återfukta hela ansiktet. Det spelade inte nån roll om jag tog mycket eller lite kräm, resultatet var ändå inte superbra. På vissa ställen blev hyn oljig, och på andra fortsatte hyn vara torr. Jag tyckte inte heller den drog in i huden varken speciellt fort eller bra, vilket gjorde det lite svårt om jag ville lägga på smink efteråt. Jag kommer inte köpa av den här produkten, för den verkar helt enkelt inte passa min hy.

Blistex Ultra Moisturizing Bliss Flip läppbalsam blåbär & persika 7 g (BettBox september 2017). Den här är inte riktigt slut ännu, men det börjar bli lite äckligt, och på vissa ställen är det nästan slut så jag lyckas alltid skrapa mina läppar mot plastförpackningen. Den doftar och smakar väldigt gott! Jag vet inte om jag kan säga att det är en äkta blåbärs- och persikosmak/doft, men man vet vilka smaker det ska försöka vara. Jag tyckte det här återfuktade mina läppar väldigt effektivt och höll dem återfuktade ett bra tag. Det har också räckt flera månader. Jag var inte superförtjust i förpackningen. Inne i den här fanns alltså ett halvklot, typ, lite som eos-läppbalsam. Och jag upplevde att det inte var superlätt att få det enbart på läpparna, utan jag lyckades också smeta läppbalsam runt läpparna varenda gång, och jag uppskattade inte riktigt det. Och så tyckte jag det blev lite äckligt snabbare än de vanliga, just för att så stor del av läppbalsamet var framme varje gång det använder. Det var ett bra läppbalsam tyckte jag, men jag skulle inte köpa av det i och med att jag inte gillade förpackningen.

Ziaja Antioxidation tired, dull and sensitive skin acai berry early wrinkle correction Micellar Cleansing Face Scrub Gel 200 ml (BetteBox september 2018). Den här har en ganska söt doft, men ändå inte supertydlig. Det här är en scrub som ska passa att använda dagligen, och jag har använt den 1-2 gånger per dag utan att min hy tagit illa upp. Den scrubbar inte alls speciellt hårt eller märkbart, men den får huden att kännas väldigt ren efteråt. Jag upplevde inte att den torkade ut min hy supermycket, men jag behövde definitivt hudkräm efteråt. Min hy har gillat den här tvålen väldigt mycket, och sett mycket bra ut då jag använt den. Då den började bli slut var man tvungen att se till att det hade runnit ner ordentligt innan man öppnade korken, för annars rann det ut hur mycket som helst genast korken var öppnad. Jag skulle kunna tänka mig att eventuellt använda den här igen, men jag är lite osäker var scrubgrynen är gjorda av. Det finns en risk att det är plast, och då skulle jag inte köpa produkten. Men i övrigt har jag gillar produkten väldigt mycket!



Produkter för kroppen

The Body Shop British Rose Shower Gel 250 ml (The Body Shop, 8,90€). Jag har länge gillat den här seriens doft, men det tog länge innan jag köpte något, och då blev det en duschtvål. Den har en svag rosdoft som doftar så himla gott medan man använder produkten, typ som att stå i en rosträdgård, men som inte stannar kvar på huden som en supertydlig doft allt för länge efter. Den löddrade helt okay, och huden kändes ren efteråt. Också fast hyn inte kändes väldigt uttorkad efteråt så kändes den heller inte återfuktad. Om jag lät bli att använda body lotion efteråt så började huden kännas stram efter ett tag. I stort var den lika som de allra flesta av The Body Shops duschtvålar. Jag gillade doften och det är inget större fel på produkten i övrigt, så jag kunde bra köpa av den här igen.


Gillette Satin Care Pure & Delicate Dye & Fragrance Free Shave Gel 200 ml (K-Citymarket, 4,99€). Den här har varit en favorit redan länge. Många rakgeler och raklödder får min hy att klia massor efteråt, men den här gör inte det. Den har en mycket vag rakgelsdoft, men inget annat, och inte störande tydlig. Den blir ett väldigt mjukt lödder som är lätt att applicera och som jag tycker funkar superbra. Om du som jag brukar ha problem med att benen kliar genast efter att du rakat dom kan jag tipsa om att pröva det här raklöddret. Det verkar som min hy inte gillar dofter i rakprodukter. Åtminstone inte förut. Jag kommer med största sannolikhet köpa av den här igen.




Lanvin Modern Princess Eau Sensuelle Eau De Toilette 2 ml (BetteBox augusti 2018). Jag blev alldeles såld på den här doften! Det här är nog den bästa dofttestern man fått i någon BetteBox! Det var en väldigt lätt doft med blommig och lite söt doft. Jag ÄLSKADE den! Fantastisk doft. Och skulle mycket gärna ha den här i fullstorlek!











The Body Shop Mango Hand Cream 30 ml (The Body Shops julkalender 2018, Lucka 8). Den här var väldigt lik alla andra av The Body Shops handkrämer jag prövat. Den är väldigt lätt och drar fort in i händerna utan allt för mycket jobb. Jag tycker inte man behöver speciellt mycket, det blev fort lite för mycket och då blev den svår att arbeta in snabbt, och den återfuktar händerna. Tyvärr tycker jag inte mina händer kändes speciellt återfuktade under en längre tid under de kallaste perioderna då jag blir väldigt torr. Men övriga tider är den här perfekt. Trots att jag då och då tyckte att den inte återfuktade riktigt tillräckligt länge så blev mina händer ändå inte obehagligt torra vilket jag tycker vissa handkrämer fått mina händer att kännas då krämen inte riktigt återfuktat. Så den här gör nog ändå något. Jag älskar också mangodoften. Den känns fräsch och inte för söt eller tydlig. För varmare tider skulle jag absolut vilja ha av den här igen, men vintertid tror jag mina händer behöver något lite mer. Jag gillade ändå den här produkten väldigt mycket!

Radox Clean + Nourish Antibacterial Handwash with shea butter and ginger 250 ml (Superdrug, £1.79). Det här var en tvål som kändes väldigt "mjuk" mod huden, och som löddrade väldigt mycket. Jag gillade doften, det var en väldigt svag shea butter-doft. Händerna kände rena efteråt, men inte torra, vilket jag gillade. Jag tycker många antibacterial handtvålar brukar kunna få min hud att bli väldigt, väldigt torr, men inte den här! Jag gillade den här handtvålen väldigt mycket och skulle gärna köpa av den igen.






Produkter för håret

Alterna Caviar CC Cream 10-in-1 Leave-In Hair Perfector 25 ml (BetteBox maj 2017). Den här var länge oöppnad, för jag visste inte vad jag skulle göra med den. Sen bestämde jag mig för att testa den, och gillade den! Jag lade lite i håret efter att jag hade duschat och håret var handdukstorkat. Det funkade fint också fast håret sen fick självtorka. Den doftade jättegott och var lätt att arbeta in i håret. Jag använde också den innan jag använde hårtork några gånger, och håret såg väldigt bra ut då. Också fast jag inte fönade det efteråt så fick det lite mer glans, var lite mindre frizzy, lättare att borsta, och jag gillade att det var UV-skydd och värmeskydd. Jag skulle faktiskt kunna köpa av det här själv!



KC Professional Back to the Roots Exfoliating Shampoo with Bergamot & Organic Rice 250 ml (BetteBox januari 2018) & KC Professional Back to the Roots Stimulating Conditioner with Piroctone Olamine & Menthol 250 ml (Stockmann, 14,90€). Schampot hade en lite citrusig doft, och hade en massa gryn i sig.  Den masserade ganska skönt och var inte supersvår att tvätta bort, också fast jag kände att jag behövde skölja håret extra noga för att säkert få bort alla gryn. Men jag är osäker om jag faktiskt skulle ha behövt det. Balsamet har en väldigt tydlig menthol-doft, det är typ som om man doftar på en ask halspastiller. Produkten var sådär passligt rinnig och var lätt att arbeta in i håret, och jag tyckte också den var lätt att skölja ur. Jag tyckte mentholen gjorde att det kändes väldigt uppfriskande, men om det sen var för att balsamet var det eller för att doften gjorde så det kändes så är sen en annan sak. Jag ogillade starkt förpackningarna för båda dom här. Dom var otympliga och plasten var såpass hård och flaskorna konstig form och storlek för mina händer, så att det från dag ett var svårt att få ut produkt ur dom, tyckte jag. Det var också omöjligt att få ut det sista ut dom, fast dom stod upp och ner och allt hade runnit ner så ville det sista inte samlas i korken hur jag än försökte. Överlag tyckte jag att produkterna gjorde mitt hår rent och lätt, det kändes att det var en frissaprodukt och att den kostade lite mer än de där "vanliga". Och de torkade inte ut mitt hårbotten och gjorde inte att det kliade. Jag blev ändå inte såld på dom. Förpackningarna var som sagt jobbiga, och jag har testat billigare schampon som gett mig samma rena och lätta känsla. Dessutom har jag hört att schampot innehåller plastkulor, och det känns så enormt onödigt! Jag kommer inte köpa av dom här igen.

Ansiktsmasker

7th Heaven Cucumber Peel-Off Removes Dirt & Grime Easy Peel Mask 10 ml (från Montagne Jeunesse 7th Heaven Value Multipack x 5, FeelUnique, 6€). Den här masken tyckte jag inte doftade så mycket, men det brukar inte produkter med gurka i göra heller. Den här innehöll också jasmin och lime. Den var som en grön-turkos rinnig gel. Jag tyckte masken var ganska lätt att applicera, och då den hade torkat helt, vilket tog en bra stund, gick det lätt och smärtfritt att dra bort den. Tyvärr fick den här masken mina ögon att rinna då jag först applicerade den. Det slutade efter en stund, och mina ögon sved inte eller något sånt. Min hy såg renare ut och kändes ganska mjuk efter att jag använt masken, men jag såg ingen superstor förändring i övrigt. Jag tycker inte den rensade porerna speciellt effektivt, också fast del dämpade en del finnar jag hade. Eftersom den inte gjorde någon större förändring vet jag inte om jag skulle köpa den här masken igen.

7th Heaven Red Hot Earth Sauna Masque D-Stress Warms & Unclogs Pores 15 g (från Montagne Jeunesse 7th Heaven Value Multipack x 5, FeelUnique, 6€). Den här har jag faktiskt använt förut några gånger för en massa år sen. Det är en väldigt spännande då masken värms upp en kort stund, och känns väldigt skönt. Den är sådär lagom rinnig då man applicerar den, och jag tyckte inte det var supersvårt. Efter att jag haft den i ansiktet en stund och den börjat svalna igen tycker jag att den börjar rinna massor, och oftast börjar den droppa från mitt ansikte. Det är lite jobbigt. Den var lite svår att tvätta bort, och jag föredrar att först torka bort det värsta och sen skölja bort det sista. Huden kändes mjuk efteråt, och jag tyckte den såg väldigt ren ut så jag tror absolut att den kan unclog pores. Jag kunde nog tänka mig att köpa av den fler gånger.

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel Gelee Mask Sheet 23 ml (lookfantastic, 2,95€). Den här masken doftade väldigt tydligt aloe vera, men det är en doft jag tycker om och som jag tycker är väldigt lätt och fräsch. Den var inte sådär jättepåtaglig då man hade masken på sig. Masken hade som en liten hinna av gele på sig, men var i övrigt en ganska vanlig sheet mask med sådär tygpapprigt material. Jag tyckte masken var väldigt stor, lite för stor för mitt ansikte till och med, men speciellt hålen för ögonen var väldigt små och kunde vara lite irriterande ibland eftersom den liksom hasade ner en bit under ögonbrynen. Masken satt bra på plats under hela tiden, och kändes inte i övrigt som om den skulle vara på väg att kana iväg någonstans. Jag trodde den skulle lämna en massa produkt kvar i ansiktet, men det gjorde den inte. Och det som blev kvar så gick snabbt in i huden. Efteråt såg min hy väldigt jämn och fin ut, och kändes återfuktat. Efter någon timme började huden ändå kännas stram och torr och jag var tvungen att smörja in med en kräm, något jag inte brukar behöva efter sheet masks. Före hade jag några områden med finnar, men det mesta hade lugnat sig. Jag skulle absolut kunna köpa av den här masken igen!


Dr. Hauschka-kit

Inför bröllopet fick jag ett kit med lite Dr. Hauschka-produkter att testa och använda, det ingick i priset för sminkningen och ansiktsbehandlingen inför bröllopet. Jag har länge tänkt använda upp dom, meeeen jag har glömt. Två av produkterna använda jag lite av just inför bröllopet eftersom jag ombads göra det, men resten har varit oöppnat. Tyvärr har mycket av det passerat sitt bäst-före datum, men jag bestämde mig för att använda dom i alla fall (kanske inte att rekommendera). Produkterna jag hade i asken verkar vara avsedda för blandhy, vilket jag har.


Cleansing Cream 10 ml. Krämen hade lite korn i sig och kändes mycket skön på huden. Jag upplevde att den rengjorde hyn bra utan att göra den torr.

Clarifying Toner 10 ml. Den här har känts som en bra toner. Den har känts bra på hyn, och verkar ha gjort sitt.

Clarifying Day Oil 5 ml. Den här oljan var så himla skön att använda! Den betedde sig annorlunda än vad många ansiktsoljor jag testat gjort, jag vet inte hur jag ska förklara det riktigt. Den bara betedde sig annorlunda, och bättre. Den gick också supersnabbt in i huden och blev inte alls kvar som någon oljig hinna. 

Melissa Day Cream 5 ml. Den här krämen återfuktade min hy hur bra som helst, men gjorde den inte oljig eller fet då den väl dragit in ordentligt. Så det var som om den gav fukt till de där riktigt torra områdena jag haft i ansiktet nu då det varit kallt, men utan att göra de oljiga områdena oljigare. Superbra!

Clarifying Steam Bath 10 ml. Det här var rätt skönt. Jag har ingen direkt uppfattning om vad den gjorde för mitt ansikte i och med att jag efter det använde lermasken, som det föreslogs att man skulle göra.

Revitalising Mask 5 ml. Den här var en vit kräm som skulle appliceras ganska tjockt i ansiktet. Den kändes väldigt skön och syntes knappt då den varit på ett tag. Det gick relativt lätt att tvätta bort, kändes typ som om man hade ett tjockt lager med hudkräm i ansiktet och tvättade bort det. Efteråt såg huden jämnare ut och kändes mjuk.

Clarifying Clay Mask 10 g. Det var roligt att få blanda ihop masken själv! Jag tror jag hade i lite mycket vatten, för den blev ganska rinnig. Den såg lite ut som diarré och doftade som en blyertspenna. Masken var i alla fall lätt att applicera och kändes skön på ansiktet, också fast det var en lermask. Jag tyckte också den var lätt att få bort, och krävde inget jobb alls då jag använde en blöt handduk. Huden såg väldigt jämn och snygg och ren ut efteråt, och kändes SÅ bra. Det var som om min hy kunde andas igen. Vet inte hur jag ska beskriva känslan, men det kändes så otroligt skönt i ansiktet!

Alla produkterna hade en speciell doft som tog ett litet tag att vänja sig vid, och som jag tror vissa kan tycka är lite jobbig. Jag hade inte supermycket mot den när jag väl vant mig vid den. Jag upplevde inte direkt att de doftade gott. 

Jag valde att använda produkterna (förutom maskerna) bara på morgonen i och med att vissa var avsedda för dagtid. Jag tycker min hy sett mycket bättre ut då jag använt av dom. Hudtonen har blivit jämnare, ärr efter gamla finnar har bleknat en hel del, och huden har överlag bara varit bättre. Jag har ändå fått en del finnar i vissa områden, men jag kan inte säga om det har med de här produkterna att göra, eller bara för att det var den tiden på månaden då det brukar kunna ploppa upp finnar.

Jag skulle faktiskt vara intresserad av att ge de här produkterna en chans och använda dem under en längre tid för att se vad de kunde göra för min hy. För med tanke på att jag sett och känt en förändring redan med att bara använda dom några dagar (och såna som gått förbi sitt bäst före-datum, hehe) så känns det som om de kunde vara bra för min hy. Det känns som hy varit i bättre balans än på länge.

Den supersnygga plåtasken kommer jag spara och använda till något! Känns som en bra storlek.


Sånt som inte blivit slut

Jag försöker lite mer aktivt städa ut produkter som jag inte längre använder, eller som börjar bli för gamla. Till exempel hårsprayer, för det känns som boxarna innehållit såna väldigt ofta, och jag använder nästan aldrig.

Cutrin Professional Sensitive Multispray 200 ml (LivBox mars 2016). Den här hade ingen doft, och det gillade jag. Däremot tyckte jag inte den höll håret på plats speciellt bra väldigt länge. Per kommer testa den nu och se om den är något att ha.












Cutrin Professional Chooz Hairspray  super strong 100 ml (LivBox april 2016). Det här var en riktigt bra hårspray. Men jag har helt enkelt ingen användning för den, så Per tar över den.













Schwarzkopf got2b glued blasting freeze spray 100 ml (LivBox november 2016). Den här har jag faktiskt inte ens öppnat. Den får Per också ta över.














Neutrogena Visibly Clear Spot Clearing rapid treatment gel 15 ml (BetteBox november 2018). Den här har jag köpt av själv i några omgångar för en massa år sen, men insåg att den inte gjorde något alls för mig. Jag ville ge den en ny chans nu, men tyvärr gör den här fortsättningsvis inget alls för mig. Om jag ser någon skillnad alls så var det mot det sämre hållet. Jag ser helt enkelt ingen orsak att använda slut den här. Per ville pröva den, så han tar över den och ger den en chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar